reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

reklama
My zaczęliśmy działać 😊😊 wczoraj takie piki wyszły z dwóch firm. Oby zaraz ovu wystąpiła 🙏🙏 lekko pobolewaja mnie jajniki więc może coś z tego będzie....

Załączniki

• IMG-20220516-WA0009.jpeg
    IMG-20220516-WA0009.jpeg
    281,3 KB · Wyświetleń: 70
  • IMG-20220516-WA0007.jpeg
    IMG-20220516-WA0007.jpeg
    304,6 KB · Wyświetleń: 69
  • IMG-20220516-WA0005.jpeg
    IMG-20220516-WA0005.jpeg
    275,8 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG-20220516-WA0000.jpeg
    IMG-20220516-WA0000.jpeg
    285,9 KB · Wyświetleń: 62
Moja znajoma regularnie biega i gdy zaszła w ciąże biegała długie dystanse do 7 miesiąca bo później dziecko było duże i mówiła, że dziwne uczucie haha a po porodzie usypiała robiąc przysiady - sama widziałam 🤪 także jak jesteś sportowcem to z tego co wiem jeżeli ciąża nie jest zagrożona należy prowadzić treningi jak wcześniej
No właśnie żaden ze mnie sportowiec :p Kiedyś ćwiczyłam regularnie ale jednak rekreacyjnie, teraz od niedawna staram się wrócić do jako takiej formy. Ale wolałabym nie rezygnować z aktywności ani podczas starań ani ciąży, bo jestem niska i z wiekiem mam chyba tendencje do tycia :/
Ja mam cienie kresek zaraz po zrobieniu testu ale są szare nie różowe. Wynika to z rodzajów testu. Nie sugeruj się testem który na dodatek powtorzylas i był negatywny. Nie obwiniaj się za to, że chcesz być w ciąży :) wyrzucaj testy i do nich nie wracaj. Następny test innego dnia to nadal szansa na dwie kreski. Ogranicza nas tylko przyjście miesiączki 🤪

Dzięki, już się tak nie przejmuje. W pierwszym momencie zrobiło mi się trochę przykro, ale w sumie nie spisuje cyklu na straty. Zobaczymy co będzie :)
Przede wszystkim przestań sie zadręczać, aktywność fizyczna szybciej pomoże niż zaszkodzi 🙂 ja na początku też balam sie zacząć cwiczyc bo jeszcze cos zepsuje, bo moze zaraz bede w ciazy wiec po co zaczynac, nie pilam od dnia owu, bo może to przeszkodzi, ale jakos mimo to nie jestem w ciąży, więc po takim wyłączeniu sie i braku planów zaczynam żyć. Zapisalam sie na crossfit i jestem tego zdania że jak mam zajsc to zajde zarówno jesli sie zmacham jak i lezac na kanapie 🙂 natomiast jesli wyszłoby ze jestem w ciazy to rzeczywiście do 1 wizyty odpuscilabym ciezkie treningi i skonsultowala z lekarzem co jest bezpieczne 🙂
Ja też tak właśnie planowałam, ćwiczyć a w ciąży zapytać, ale w sumie nigdy się nie zastanawiałam, czy intensywne ćwiczenia i starania się wykluczają, stąd moje pytanie :D
A test powtorz, jesli cos ma byc to niebawem pokaże się od razu😘
No właśnie stąd moja rozpacz, że jeżeli ta spóźniona kreska coś oznaczała, a dzisiaj jest negatyw to jakby już po ptakach w tym cyklu. Ale w sumie mąż mi przypomniał, że ten test od początku miał jakieś dziwne wgłębienia :) Więc nie spisuje cyklu na straty, zobaczymy co będzie :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

Ja nareszcie idę na tą drożność która miała być już dwa cykle do tyłu 🙄 idę 25 i wychodzę 26 bo w naszym zajebistym szpitalu trzeba siedzieć dwa dni🤦 no ale cóż. Robię to, M zrobi jeszcze raz nasienie dla mojego spokoju i tyle.

Ja nareszcie idę na tą drożność która miała być już dwa cykle do tyłu 🙄 idę 25 i wychodzę 26 bo w naszym zajebistym szpitalu trzeba siedzieć dwa dni🤦 no ale cóż. Robię to, M zrobi jeszcze raz nasienie dla mojego spokoju i tyle.
No ale w końcu będziesz miała z głowy 😉

U mnie 28dc, test negatywny. Nie mam żadnych objawów na @. No niechby już przyszła co nowy cykl zacznę...

reklama
Mnie tez lekarz powiedział, ze mam zostać na noc po zabiegu i na drugi dzień mnie wypisze, bo był wieczór a ja jeszcze z łóżka nie wstałam (chciało mi się tak spać) ale się uparłam i wstałam i mu pokazałam ze mogę chodzi, kazał mi przyjść do gabinetu to ledwo zamknął drzwi a ja już zdążyłam przybiec z sali w papciach do niego i powiedział mi ze jestem szybsza niż wiatr, i próbował namówić na zostanie w szpitalu ale w końcu poszedł na układ ze biorę jedna kroplówkę jeszcze i mogę iść do domu xD

Do góry