reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie listopadówki 2010

dziewczyny,
wizytę mam za tydzień u mojej gin.
Ostatnio robiłam obciążenie na cukier. Zadzwoniłam dziś do poradni i Pani powiedziała mi: 131 po godzinie... hmmm to dobrze.
Czy to jest ok?

reklama
Diabetolog mi zalecił powtórzyć test w 28-29tc, żeby zobaczyć czy dieta poskutkuje i się samo unormuje, no i uff ):happy2:
Ale zostanę wierna chlebkowi pelnoziarnistemu i innym zdrowym nawykom. Nie ma co kusić losu :)

Lasotka fajnie, że dietka poskutkowała :)

Mam nadzieję że i mi zleci takie powtórne badanie i że wynik też będzie dobry, tak dla mojego spokoju.

Lasotka - to genialnie :-)
moja lekarka też coś wspominała o powtórce testu po miesiącu diety z dobrymi wynikami, ale jakoś nie spodziewam się, aż tak slicznego wyniku. Pewnie i tak po takim czasie już przywyknę do diety, bo teraz poza męczącymi zachciankami widzę same jej zalety :-) odżywiam się zdrowo, a waga stoi w miejscu ...
Zastanawiam się tylko kiedy się złamię, cały czas pamiętam, że obiecałam sobie jeden deser lodowy :-)

Mi już miesiąc minął od kiedy stosuję dietę, jutro idę do kontroli i ciekawe czy mnie skieruje na powtórke badania. Jak coś to sama się zapytam.
Po tym nie za bardzo udanym weekendzie jeśli chodzi o pomiary wyniki ponownie w normie. :) Wczoraj zjadłam kabanosy i faktycznie cukier niewiele sie podniósł a pyszne było że hoho :) zawsze coś innego :)

Mi też przez ten miesiąc nic nie przybyło. Zaczęłam sie martwić o mała, ale ost usg wykazało że urosła ile trzeba, orientacyjnie tydzień temu miała 1430gr

reklama
Ja byłam dzis u lekarza na kontroli. Była jakaś inna lekarka i mimo, że tamta była fajna to ta dużo lepsza i chyba się do niej przeniosę. Wszystko analizowała, pytała ile ważę, ile dzieci ważą, jak wyniki krwi, zbadała mi serce i w ogóle wykazywała dużo zainteresowania.
Wytłumaczyła co i kiedy mogę jeść bo miałam poranne wyniki na czczo troszke niskie. Ogólnie powiedziała że jest dobrze i oby tak dalej.

Do góry