reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie listopadówki 2010

Dziewczyny jestem wkońcu od tygodnia pierwszy raz spokojna.Trafiłam na fajnego dr,wkońcu ktoś z góry mi chyba podesłał go.Słuchając całej tej historii robił tylko duże oczy i nie mógł uwierzyć,aż mu pokazałam to skierowanie i tą informacje co do insuliny.Stwierdził,że przy takim cukrze jak mam to dopiero narobili by problemów podając mi ją bezmyślnie.Oczywiście podjął się prowadzenia mojej cukrzycy i następna wizyta za miesiąc bo wcześniej nie widzi potrzeby.Diete kazał dla dobra dziecka utrzymać i stwierdził,że takich cukrów nie mają osoby nie będące w ciąży w pełni zdrowe.Pocieszył mnie i wsparł a to bardzo ważne.
Jak narazie mam mierzyć cukry 4 razy tak jak było przez tydzień i jak będzie jak jest to tylko na czczo i po śniadaniu.
Z tym,że kazał mi mierzyć dwie godziny po posiłku.A do tej pory miałam godzine.A Wy kobitki jak mierzycie?

reklama
Cieszę się że wizyta była udana i pozytywnie Cię nastroiła :)
Ja na poczatku mierzyłam 6 razy tzn przed każdym głownym posiłkiem i 1h po. A teraz mam mierzyć 2 razy w tygodniu ale ja mierzę częściej tak dla swojego spokoju ale 1h po. Ale skoro Tobie kazała 2h to tez dobrze.

Dzisiaj na czczo 77,po śniadaniu po godzinie zaszalał ostro-145.Myśle,że to chyba przez konfiture z którą zjadłam kanapki.Niby jest bez cukru.Zaraz będe sprawdzała po dwóch.

Ja mierzę 4 razy dziennie po 1h ...
i tak do kontroli 13 września. Mam nadzieję, że uda się ładnie dietę trzymać mimo że zawsze im ciąża starsza tym trudniej.

Madziaczek - to że konfitura jest niesłodzona to nie znaczy, że bez cukru :-) do śniadania owoce i takie bardzo słodkie rzeczy to niestety nie za bardzo ...

Ja się na śniadanie owoca jeszcze nie odwazyłam jeść bo po 3 kromkah chleba potrafiłam mieć 150 :-)
ale pewnie któregoś dnia spróbuję :-)

a jakie masz normy dla mierzenia po 2h? bo ja dla 1h mam do 120 (super) do 140 (nie jest najgorzej:-) )

Wiesz co normy to mi podał kosmiczne.nawet do 160.Ja odnosze się do tych starych 90 i 120.
Ja na śniadanie mam właśnie 3 kromki chleba i daje rade tylko te eksperymenty owocowe mi nie podchodzą;)

Dziewczyny to jak to jest, jak wynik wyjdzie zły to sie z nim idzie do swojego lekarza ginekologa i to ginekolog daję skierowanie do poradni diabetologicznej (w przypadku wizyt prywatnych) !?
Czy jakoś inaczej to przebiega !?

reklama
U mnie skierowanie dostałam od rodzinnego lekarza.

I na śniadanie jeszcze nigdy nie miałam owoca, zawsze jak coś to na przekąske sobie go jem.
Może nie mam na po chlebie bardzo złych wyników ale ciężko dobrać chleb a nie zawsze w sklepie u nas jest ten który mi odpowiada.

Do góry