reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie listopadówki 2010

Jestem po wizycie u gin. Była bardzo zdziwiona tym jak się ze mną obszedł diabetolog (zostałam poinstruowana telefonicznie co mam jeść a co nie i skierowana na ponowne badanie z obciążeniem w 29tc, o glukometrze nie było mowy)
No i przykazała kontynuację diety.
Wy też macie coraz większy apetyt?nie mogę opędzić się od myśli o jedzonku...

reklama
Na początku nie byłam w stanie pochłaniać zaleconych posiłków.Teraz jak nadchodzi godzina to mnie ssie i czuje potrzebe jedzonka.

Ja raczej nie mam problemu. Jem co 2-3h ale jak się spóżnię z z posiłkiem to rzeczywiście mnie zaczyna ssać :-)

a najgorsze jest to, że mam straszną ochotę na słodycze i lody (sorbet truskawkowy z bitą śmietaną :-) ) i zastanawiam się kiedy się złamię :-)

Ja też staram się jeść w miarę regularnie to głodu jako tako niby nie czuję, ale teraz jak dietę stosuje już miesiąc zaczynam mieć coraz większe zachciewajki i wieczorkiem od kolacji to czekam żeby przed snem jeszcze coś przekąsić.

Dzieńdobry wszystkim =)
Wczoraj odebrałam wyniki glukozy 50g
Wynik na czczo to: 72 a po 60minutach po obciążeniu 50g glukozy 108 ...
To dobry wynik czy nie !?

To świetnie =)
Dziękuje za odpowiedź.
Dziś wizyta, ale będę już spokojniejsza, chociaż i tak się martwię tym co Mi powie na ten ból z lewym boku...zobaczymy
;)

Ostatnia edycja:
Jak słodkie Mamusie żyjecie?Jak cukry?U mnie moge powiedzieć,że wszystko w dobrą stronę.Ostatnio nawet pozwoliłam sobie na naleśnika i zapomniałam uprzedzić panią,że bez słodkich dodatków a cukier 115.Wczoraj skubnełam kawałek ciasta-118.Ale poza tym twardo tkwie przy diecie.Chociaż już na ten czarny chleb patrzeć nie mogę.

Ja przełom sobota-niedziela rano miałam straszny, cukier szalał a wszystko przez to że jadłam nieregularnie i nie było przekąsek. Zjadłam też WASE i to wszystko dało to że cukier rósł bo jadłam na głodniaka, no i były ketony. Jednak udało mi się wszystko unormowac i teraz chocby się waliło muszę zjeść tyle posiłków ile trzeba.

reklama
Ja się diety trzymam ... pozwoliłam sobie na pół herbatniczka do kawy, ale i tak obiecałam sobie, że któregoś dnia zjem mniej węglowodanów do obiadku i pozwolę sobie na deser na podwieczorek, jeden raz nie zaszkodzi :-)

Cukry mam super ostatnio, najwyższy wynik 121 i to przy uczciwych 6ww do obiadku. aaaa i najważniejsze - odkryłam idealny dla mnie chleb, do żytni z soją Schulstad - rano zjadłam 3 kromki + do tego trochę sera i mleka do kawy razem 4ww i cukier 108! pierwszy raz cukier w normie po 3 kromkach :-)

Do góry