Dokładnie od 24 kwietnia i z tydzień temu się uspokoiło. Miałam już dwa krwawienia, że byłam pewna, że poronię. Pozniej każdego dnia wychodziły ze mnie jakieś strzępki i fragmenty tkanekMasz jakieś krwawienia? Od kiedy?
reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
A co lekarz na to ? Jakas przyczyna tych krwawień musi byćDokładnie od 24 kwietnia i z tydzień temu się uspokoiło. Miałam już dwa krwawienia, że byłam pewna, że poronię. Pozniej każdego dnia wychodziły ze mnie jakieś strzępki i fragmenty tkanek
Przyczyną jak usłyszałam nieznana, po wizycie u ginekologa dostałam największego krwawienia a kilka godzin wcześniej na USG usłyszałam, że na USG żadnej krwi nie widać, więc jestem teraz bardzo ostrożna i wolę się jeszcze zapytać innych mam o ich doswiadczenia
Lady Loka
Najlepiej idź na konsultację do lekarza, który prowadzi ciąże wysokiego ryzyka i tam pogadaj.Tylko jak podobno ktoś ma czy miał krwawienia w ciąży to nie zakładają szwu okrężnego ?
Cookie_
Moderator
Władowano we mnie baterie leków, na szczęście wszystko zakończyło się dobrzeI jeszcze miesiąc wytrwałas z takim rozwarciem no szok
Cookie_
Moderator
Jeśli wszystko jest ok pessar zdejmuje się w 37 TC gdy ciąża jest już donoszona. Mój pierwszy poród też był ekspresowy dlatego po zdjęciu pessar wiedząc że mam już 4 cm rozwarcia zaciskał nogi by nie urodzić przed CC. Nie uśmiechało mi się rodzić naturalnie pierwsze nóżki.Piszesz szew a może wystarczy w takiej sytuacji pessar czy lepszy i skuteczniejszy jest szew ? Ja miałam bardzo szybki poród i boję się co byłoby gdyby nie zdążyli go ściągnąć tylko pytanie co lepsze
Czyli w Twoim przypadku pessar spełnił swoją rolę
Jeśli wszystko jest ok pessar zdejmuje się w 37 TC gdy ciąża jest już donoszona. Mój pierwszy poród też był ekspresowy dlatego po zdjęciu pessar wiedząc że mam już 4 cm rozwarcia zaciskał nogi by nie urodzić przed CC. Nie uśmiechało mi się rodzić naturalnie pierwsze nóżki.
Asiaxz
A na jaką szyjke Ci założono ten pessar to prawda że jak jest rozwarcie to tylko szew ratuje sytuację?Jeśli wszystko jest ok pessar zdejmuje się w 37 TC gdy ciąża jest już donoszona. Mój pierwszy poród też był ekspresowy dlatego po zdjęciu pessar wiedząc że mam już 4 cm rozwarcia zaciskał nogi by nie urodzić przed CC. Nie uśmiechało mi się rodzić naturalnie pierwsze nóżki.
reklama
margaritarita
ja mam aktualnie pessar, przy tej ciąży założony zapobiegawczo przy szyjce 2,7mm bo w pierwszej ciąży była podobna historia, ale szyjka poszła szybciej. Wtedy też w 36 tyg lekarz ściągnął go i urodziłam 2 dni później, więc w mojej sytuacji bardzo pomógł. Przede wszystkim nie musiałam leżeć plackiem od momentu jego założenia i żyłam w miarę normalnie, oszczędzając się oczywiście i kontrolując co wizytę.Któraś z Was mogłaby podzielić się jeszcze swoim doświadczeniem dotyczącym pessara, dwu okrężnego czy w ogóle skracająca szyjka ?