reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

reklama
Przykre ja płakałam jak się skóra czerwieniła a co dopiero jak mały by się dusił współczuje ech te alergie skąd to jak u mnie nikt nie ma

Córka kończy 5 miesiąc za 3 dni,starsza ma 8 a najstarszy syn10 lat jest astmatykiem.Największy kłopot z maleństwem.... z glutenem na razie cisza ale dopiero 2 daweczka poszła.....

Mój synek strasznie ulewał, dostał potwornej ciemieniuchy, a do tego pojawiły się krostki na buźce-diagnoza brzmiała: uczulenie na gluten. Zmieniliśmy mleczko, jest super! Mały przybiera na wadze, nie ulewa...za trzy tygodnie mam zamiar wprowadzić do jego menu pierwszą zupkę:)

Załączniki

• Zdjęcie0072.jpg
    Zdjęcie0072.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 53
Dziewczyny normalnie ja to mam przezycia z tym moim Kamilkiem wysypka ustała tzn robimy wszystko żeby było dobrze nie jest źle ale idealnie też nie jest ale ja nie o tym od kilku dni robi mi kupki ze śluzem no i mam problem bo jest tylko na nutramigenie śluzu jest dość sporo a kupek jest czasem nawet 6 dziennie no i dostalismy kolejny lek nifuroksazyd postanowilam ze wysle kał na posiew co o tym myślicie bo ja już sama nie wiem co robić

Dziewczyny normalnie ja to mam przezycia z tym moim Kamilkiem wysypka ustała tzn robimy wszystko żeby było dobrze nie jest źle ale idealnie też nie jest ale ja nie o tym od kilku dni robi mi kupki ze śluzem no i mam problem bo jest tylko na nutramigenie śluzu jest dość sporo a kupek jest czasem nawet 6 dziennie no i dostalismy kolejny lek nifuroksazyd postanowilam ze wysle kał na posiew co o tym myślicie bo ja już sama nie wiem co robić
Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Kurcze, co temu Kamilkowi jest?!

od kilku dni robi mi kupki ze śluzem no i mam problem bo jest tylko na nutramigenie śluzu jest dość sporo a kupek jest czasem nawet 6 dziennie no i dostalismy kolejny lek nifuroksazyd postanowilam ze wysle kał na posiew co o tym myślicie bo ja już sama nie wiem co robić
Myślę że to dobry pomysł. U nas kupki też były śluzowe i lekarz zalecił to badanie. U nas nic nie wkryło ale warto sprawdzić :tak:

Kochane Dziewczynki, dawno sie nie odzywałam bo okazało się że AZS u mojej Hani to była chyba pochopna diagnoza! Tak jak wcześniej pisałam wprowadzałam jogurty i w zasadzie Małej nic nie jest! Tzn troszke miała suche ucho ale poza tym nic... Teraz ucho ma ok wiec moze to przypadek że troche jej się łuszczyło :confused:
Wypiłam też już małą kawkę z mlekiem i zjadłam troche białego sera i też jest ok... na razie jeszcze sie nie ciesze ale widze że jestem na dobrej drodze:tak:

Pozdrawiam Was i Wasze Pociechy gorąco !:tak:

Katarzynak83 to świetnie, że Hania nie ma AZS i możesz pozwolić sobie na małe przyjemności :-) Dałabym się zabić za kawałek żółtego serka, taki malutki....

reklama
dziewczyny normalnie ja to mam przezycia z tym moim kamilkiem wysypka ustała tzn robimy wszystko żeby było dobrze nie jest źle ale idealnie też nie jest ale ja nie o tym od kilku dni robi mi kupki ze śluzem no i mam problem bo jest tylko na nutramigenie śluzu jest dość sporo a kupek jest czasem nawet 6 dziennie no i dostalismy kolejny lek nifuroksazyd postanowilam ze wysle kał na posiew co o tym myślicie bo ja już sama nie wiem co robić

ja tez myśle,że to dobry pomysł, tylko czy podanie leku nie zatuszuje wyniku. Nutramigen można zmienić na miesznkę elemtyentarną np:bebilon amino. W takiej mieszance praktycznie nie ma co uczulać.mój alergolog mówił,że podaje się ją w ostateczności, jak już wszystko zawiedzie.

Do góry