reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej. Musze się pochwalić, zr dzisiaj się wyspałam:) Malwina spala od 19:30 do 1:30, później od 2 do 6 i później do 9! Kokon plus smoczek i szumis zdziałały cuda:) oby więcej takich nocy.
aU mnie smak i zapach w normie. Jakieś dziwactwa tylko w 1 trymestrze miałam.
Z moim M. tez mam często specia, zaczyna się niewinnie od jakiegoś tekstu czu uwagi a później już lawina...
Ja Mlodziutka ubieram w bodziaka z długim rękawem, leginsy, skarpetki i na to kombinezonik taki misiowy, cienszy niż zimowy, oczywiście czapa na lepek.
Powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki sa w ciągu dnia aktywne? Ale tak spokojne, ze pogadaja, poleża na macie czy cos? Bo moja jakoś malo ma takich moentow, kilkanaście minut, później zaczyna się placz, krzyk i trzeba lulac lub zakokonic i dać smoka.

reklama
Gosiek - mój też głównie krzyczy jak nie śpi, w sumie większość dnia to lulanie :p myślę że dziennie ma 1 max 2h bez wrzasku gdy nie śpi. (oczywiście gdy nie lulam :p)

Moja też miała mało takich momentów cały czas chciała na rece, dopiero od kilku dni leży w leżaczki i sama sie bawi albo przyglada a ma teraz 12 tygodni

Cześć dziewczyny,
Mam spore zaległości, czasem udaje mi sie poczytać ale z pisaniem już słabo.

Z aktualnych tematów to zamiast delicolu polecam floractin, skład ten sam a kosztuje 11 pln.
Jesli chodzi o męża to czasem tez nie wytrzymam i sie wydrę, ale jak jest sex co dwa dni to dzielnie wszystko znosi i sie nie bntuje :)
Julusia ma sie dobrze, jest super. Ostatnio coraz więcej już na czuwaniu a coraz mniej snu. Potrafi 2h ciagnąć, leży w łóżeczku, albo na macie albo na leżaczku. Ja większość rzeczy w domu robię jak ona jest na chodzie, bo jak zasypia to chce mieć czas dla siebie. I tak dziś już upiekliśmy ciasto, powiesiłysmy pranie, posegregowalysmy ubrania braciszka. Jak robi sie zmęczona to zaczyna wzdychać i wtedy wiem ze trzeba ja odłożyć do łóżeczka. Daje smoka i pieluchę do przytulenia sie idę np zmywać, wracam a ona sobie śpi.
W nocy jak zje o 23 to śpi do 5 potem do 9. Do tego sporo ze mną jeździ bo załatwiam tematy w związku z budową, wiec jedną rękę Juluśkę w drugą deskę barlinecka i idziemy dobierać płytki do podłogi drewnianej :)
Jest na mm bo kp to jednak nie moja bajka, z synem męczyliśmy sie oboje 4 miesiące tu sie poddałam po miesiącu. Wiec wieczorem mogę piwko odpalić i do palenia tez już wróciłam.
Tak wiec nie mogę narzekać i to chyba nagroda za hardcore jaki mój pierworodny mi zafundował przez pierwszy rok. Teraz mam dużo większy dystans i nie spinam sie aż tak tym wszystkim. Myśle ze ona doskonale wyczuwa mój nastrój, a wiadomo ze szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Wiec polecam dziewczyny wyluzować trochę w miarę możliwości.
Postaram sie być bardziej na bieżąco i nie pisać tylko o sobie :)

dziewczyny a do czego jest ten delicol?? bo widzę, ze dużo dzieci dostaje.
ja karmię piersią I nic poza tym nie stosuję, żadnych leków ani płynów.

Anpio bardzo pozytywny post
Dobrze mnie nastroil :)

Igi czasem nie śpi cały dzień tylko biega hehe na macie na bujaku na przewijaku :) teraz go kołysze bo maruda dzisiaj ale nie płacze tylko się skarży ( ze smoczkiem w buzi robi ijijijijojojijoji)

Jeśli chodzi o węch i smak to ja w ciazy nie miałam jakoś inaczej. Pierwszy trymestr to wszystko był smród ale po 14 tc było ok. Z racji uszu nie mogę jeść wiec proszę o nie pisanie o obiadach. Gębę otwieram na centymetr. Akurat żeby fajkę wsunąć[emoji14]czekam aż mąż idiota wróci i idę zajarac. Telepie mnie z gorączki ale to nic. Ważne , że się zasmrodze :D

A jak wychodzę to Igi ma na sobie body długi rękaw , spodnie dres , skarpety i czapka i kombinezon dresowy plus koc oczywiście. W aucie ściągam czapkę i rozpinam kombinezon oraz ściągam koc. Tadam.

Papercut grzeszysz, ten bujak jest na pełnej!

A i meldunek . Mój syn jak zaczęłam się martwić jego nie podnoszeniem główki to podnosił dziś. Nagrałam.

I witaj Nata ;)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mi w ciazy wiele rzeczy smierdzialo i z niektorymi mi przeszlo a z innymi nie :) Np. tuz przed ciaza kupilam sobie mega drogie upatrzone perfumy i musialam oddac caly flakon mamie, teraz jak je poczuje gdzies na ulicy to nadal mnie odrzuca. W ciazy odrzucalo mnie tez od kawy, ktory uwielbiam ale to minelo. Na razie pije Inke i coraz wiecej zwyklej herbaty, moze niedlugo sie przerzuce na rozpuszczalna.

Co do spacerkow to ja moja ubieram w body na krotki, body na dlugi, spodenki, skarpetki, czapka i cienki kombinezon. I na to daje kocyk, a w to wiatrzysko i zimnice ktora ostatnio byla dawalam jeszcze ta klape od wozka.

Tak piszecie o tej macie ze musze ja chyba mojej sprezentowac bo jak ja klade na brzuchu na lozku i probuje podniesc glowe to sie slizga. Ostatnio jak ja klade na brzuchu to wpada w spazmy.

Witam w klubie tych u ktorych dzieci prawie cale dnie nie spia ;) w nocy spi, ale w dzien jest mi ciezko cokolwiek w domu zrobic, a tez lubie miec czysto. Juz mi czasami brakuje pomyskow jak ja caly dzien zabawiac. Na szczescie nie placze duzo i chetnie lezy w lezaczku.

Ja pije herbatke hippa ale nie widze roznicy. Wczoraj czesciej przystawialam i wylegiwalysmy sie przy cycu jak przy smoczku i po tym zauwazylam minimalna poprawe. Paper tez czuje po brodawkach ze zaczynaja nie wyrabiac i bola mnie jak na poczatku karmienia.

Wlasnie mloda przysnela na chwile, pedze na Inke i na kawalek ciasta [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry