Katika
Fanka BB :)
Hej, to mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Tosia jest niejadkiem. Udaje mi się ją nakarmić przy określonych warunkach np przy filmikach z nią samą. No, ale moja teściowa bardzo nalega, żeby ona jadła już sama sztućcami. Ja wiem, że ma 21 i pół miesiąca i dużo dzieci już potrafi. Ale po pierwsze jej wszystko przychodzi wolniej (np bardzo długo pełzała, nie raczkowała, inne dzieci w tym czasie już wstawały na nogi), po drugie jest niejadkiem. Za tydzień mamy komunię syna kuzyna mojego męża. Ja kombinuje, żeby jej nie brać, ale nie wiem czy mój tata będzie miał wolne. No i nie wyobrażam sobie tam wśród rodziny męża dyskutować z teściową, że Tosia sama nie będzie jadła bo nic nie zje. Dziś dałam jej chlebek pokrojony w kostkę no i skończyło się na tym, że zmiażdżyła wszystko ręką i porzucała po całej podłodze, nie zjadła nic. Czy Ty już uczysz Synka z jego problemami z jedzeniem by używał sztućców? Rok temu byłam z córką w szpitalu, bo miała afty takie, że nie jadła i nie piła, nie wyobrażam sobie znów takiej sytuacji, że ją nie nakarmię i ona jeść nie będzie
Link do: DROGA MAMO NIEJADKA, NAPISAŁAM DO CIEBIE LIST - MumMe
Moj synek sporadyczne korzysta ze sztućców. Umie korzystać z widelca, łyzki. Chwilę je sam a potem mi oddaje sztućce żebym to ja go karmiła bo on ma inne zajęcia... samochody i te sprawy a teściowa się nie przejmuj!