reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Okasia może po prostu przejdź się do apteki i poproś o jakieś próbki bo kupować tonę specyfików tylko po to żeby potem leżały w szafce jest dla mnie bez sensu. Mnie również bolą sutki niemiłosiernie ale drapać jeszcze nie muszę.
Happy powodzenia na wizycie.
Fryte3qa leć do tego lekarza i na pewno uspokoi Cię.
Mam wyniki badań TSH już tylko 2,20 za to TPO 278,30 gdzie norma jest do 34 ... Martwię się czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku :( Mój organizm walczy z własnym gruczołem...
Jestem w tej ciąży bez siły, z córka mogłam góry przenosić a teraz na spacerze nawet nogi robią się jak z waty i marzę o powrocie do domu.

reklama
Okasia może po prostu przejdź się do apteki i poproś o jakieś próbki bo kupować tonę specyfików tylko po to żeby potem leżały w szafce jest dla mnie bez sensu. Mnie również bolą sutki niemiłosiernie ale drapać jeszcze nie muszę.
Happy powodzenia na wizycie.
Fryte3qa leć do tego lekarza i na pewno uspokoi Cię.
Mam wyniki badań TSH już tylko 2,20 za to TPO 278,30 gdzie norma jest do 34 ... Martwię się czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku :( Mój organizm walczy z własnym gruczołem...
Jestem w tej ciąży bez siły, z córka mogłam góry przenosić a teraz na spacerze nawet nogi robią się jak z waty i marzę o powrocie do domu.

Kiedy idziesz do endokrynologa? Ja mam podwyższone ATg norma 115 a ja mam prawie 4000. Stwierdzono u mnie chorobę Hashimoto. Podejrzewam, ze możesz mieć to samo. Również przy tej ciąży nie mam na nic siły.
Jeśli TSH jest juz w normie to dziecku nic nie zagraża.

Okasia - mi Maltan ani Palmers ani Lansinoh do sutków nie pomogły.
Podziałał Linomag za 4zł ;)
Nie zaszkodzi spróbować.

Dziewczyny jutro na spontanie robimy imprezę.
Co polecacie zrobić do jedzenia?
Ja się podzielę z innymi parami przygotowaniami, ale polećcie coś sprawdzonego?

Okasia maść bepanten nie wiem jak to się dokładnie pisze. Po porodzie miałam dla dziecka ale także i do brodawek , mi pomogła w mgnieniu oka...

fimka fajnie ża zadałas to pytanie bo jak ja zadałam to była cisza :D hahahaha ale impreza urodzinowa została przeniesiona więc jest szansa na nowości jedzeniowe :D

@happymum20 czekamy z niecierpliwością!! Przynajmniej ja zawsze na te wasze wizyty jak na swoje.

@fryte3qa odliczyć ci Internet!! Czekaj spokojnie na lekarza i myśl, ze to na dzidzidzie nie ma dużego wpływu.

@okasia tez mnie swędzą, ale nie tak skrajnie. I tez pomyślałam od razu o oleju kokosowym.

Co do imprezowego jedzenia, to jestem fanką przekąsek :p zrobić różne sosiki/pasty kolorowe i do tego krakersy - goście zawsze szaleją. Sosy robię jak leci: z awokado, jogurt mieszam z serkiem i miksuje np. z cebula albo pomidorami suszonymi - kreatywność nie zna granic w tym przypadku. Krakersy z MojeWypieki, czasem pomijam ser.
Link do: Moje Wypieki | Serowe krakersy
Ewentualnie koreczki, bo sama uwielbiam jeść :p a na ciepło, to pizza albo jeszcze lepiej Flammkuchen, pokrojone na mniejsze kawałki.

Ale mnie ktos od wczoraj od środka smyra w brzuchu. Matko, nie cierpię smyrania, łaskotek itd. a ta Mała zamiast porządnie kopnąć, to tak mnie smyra, ze się wykoncze :p ale to i tak fajnie, bo ciągle ja czuje hihi kurde jak fajnie.

koficzka - wrzucam swoją listę do kącika kulinarnego ;)
Może Ci się przyda, właśnie skończyłam tworzyć.
To na różne imprezy - jedne dani na szybko, inne wymagające wkładu czasowego ;)

Nati - dziekuję, dopisuję krakersy do listy!

helle - biedna, zdrówka!

reklama
dziewczyny ja w środę pytałam swoją ginekolog jak mogę rozpoznać że macica mi się stawia to powiedziała mi że jeszcze za wcześnie żebym to poczuła...(16tyg)
wiec pytanie do was:
jak rozpoznajecie stawianie sir macicy?
i mam jeszcze jedno pytanko...mam astygmatyzm, ale bardzo mały - lewe oko -0,5 prawe +0,5...i ta na miesiąc, dwa zdarzy mi się ze oko mi spłynie w bok na chwile.
czy takie problemy z oczami mogą być przeciwwskazaniem do porodu naturalnego? :/
ja co prawda mam krótkowzroczność a nie astygmatyzm, ale mam znacznie większą wadę od Twojej i wg lekarzy to nie jest przeciwskazanie do porodu SN :) myślę, że u Ciebie też nie będzie aczkolwiek to ważne żebyś porozmawiała z lekarzem bo poród sam w sobie to ogromny wysiłek dla organizmu.

Do góry