reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

A mnie zaraz szlag trafi. Dziewczyny, mam okropny problem z brodawkami, swędzą tak, że zaraz zacznę drapać do krwi. Kupiłam zachwalaną przez karmiące maść Maltan, ale niestety nie pomaga, mam wrażenie, że wręcz wysusza jeszcze bardziej. Wypróbowałam już wszystko co miałam w domu od zwykłego kremu nivea po bio oil, kremy do biustu itd. Ratunku!

reklama
dziewczyny ja w środę pytałam swoją ginekolog jak mogę rozpoznać że macica mi się stawia to powiedziała mi że jeszcze za wcześnie żebym to poczuła...(16tyg)
wiec pytanie do was:
jak rozpoznajecie stawianie sir macicy?
i mam jeszcze jedno pytanko...mam astygmatyzm, ale bardzo mały - lewe oko -0,5 prawe +0,5...i ta na miesiąc, dwa zdarzy mi się ze oko mi spłynie w bok na chwile.
czy takie problemy z oczami mogą być przeciwwskazaniem do porodu naturalnego? :/

Okasia, ja dopiero po porodzie miałam mega problem z brodawkami przy karmieniu i wtedy używałam purelan medeli. Nie jest tania ta maść ale jest świetna, to jest czysta lanolina.

Hej. umówiłam się do hematologa na czwartek. Rozmawiam z tą doktorką i powiedziała, że będziemy musiały zrobić szereg badań, żeby zdiagnozować co i jak.
Chciałam sobie prywatnie witaminę k zbadać we krwi, bo przeczytałam oczywiście w internecie jakie mogą byc przyczyny słabej krzepliwości i niedobór witaminy k brzmiał najlepiej (poza tym białaczka, choroba wątroby itd.). W laboratorium powiedzieli, że samej witaminy k nie badają i kazali natychmiast mi iść do hematologa, żeby utrzymać ciążę... to są ich słowa...
Jeszcze piszecie o stawianiu się macicy, więc oczywiście wujek google w ruch. No i oczywiście moja "stawia się" kilka-kilkanaście razy dziennie. A od 3 dni mnie kłuje. Jestem dzieckiem szczęścia! Albo hipochondryczką albo i to i to!
Chcę zapaść w zimowy sen i obudzić się w sierpniu na porodówce!

Uwielbiam Was dziewczyny i dzięki za wszystkie słowa i przede wszystkim za te karcące, że mam się nie przejmować :)

A mnie zaraz szlag trafi. Dziewczyny, mam okropny problem z brodawkami, swędzą tak, że zaraz zacznę drapać do krwi. Kupiłam zachwalaną przez karmiące maść Maltan, ale niestety nie pomaga, mam wrażenie, że wręcz wysusza jeszcze bardziej. Wypróbowałam już wszystko co miałam w domu od zwykłego kremu nivea po bio oil, kremy do biustu itd. Ratunku!
Kochana spróbuj olej kokosowy może pomoże :)

okasia - spróbuj Linomag maść (nie krem).
A wkładki do karmienia nie pomagają?
Nałóż tam dużo maści i dopiero przyklej.

mika - ja miałam teraz przy kaszlu stawianie się brzucha.
To taki jakby skurcz i brzuch robi się twardy.

happy - czekamy na relację z wizyty! :)

matusiak - szybkiego sprzątania ;)

beata - moja znajoma 33tc. i bierze nadal magnez.
Właśnie przez skurcze i stawiający się brzuch.
Ona jakąś końską dawkę bierze.

Zaraz idę do apteki po zapas specyfików, bo oszaleję :/

Angelikaa dziękuję za polecenie, widziałam Purelan, ale faktycznie był strasznie drogi, 57 zł. Zrezygnowałam, ale jednak poszukam mniejszej tubki na spróbowanie.

Fimka właśnie nic nie pomogło. Nałożyłam na noc sporą warstwę Maltanu, posmarowałam wkładki i rano musiałam odklejać wkładkę od piersi, a brodawki były wysuszone, aż łuszczące się. To wina maści, teraz spojrzałam na skład i nie powala :/

Zaraz idę do apteki po zapas specyfików, bo oszaleję :/

Angelikaa dziękuję za polecenie, widziałam Purelan, ale faktycznie był strasznie drogi, 57 zł. Zrezygnowałam, ale jednak poszukam mniejszej tubki na spróbowanie.

Fimka właśnie nic nie pomogło. Nałożyłam na noc sporą warstwę Maltanu, posmarowałam wkładki i rano musiałam odklejać wkładkę od piersi, a brodawki były wysuszone, aż łuszczące się. To wina maści, teraz spojrzałam na skład i nie powala :/
Okasia znalazłam też że polecają
Lansinoh HPA lanolin-na obolałe sudki. ... ale nie wiem ile kosztuje...dziewczyna się wypowiadala że nic jej nie pomagało dopiero to....

Okasia, mała tubka na długo starcza, maść jest bardzo wydajna.
Linomag o którym pisze Finka w składzie tez ma składzie lanoline ale i wazelinę wiec nie wiem czy bedzie tak skuteczny jak purelan. Ja bez tej maści to chyba po dwóch dniach od urodzenia musiałabym skończyć karmienie bo tak bolały sutki.

reklama
okasia a weź posmaruj olejem kokosowym -wiem wiem brzmi jak eko sreko- ale skuteczne to bo nawilży ci mega i wiesz zdrowe to...bez chemii....nie zaszkodzi

ania to macica ćwiczy :) jak czujesz że to częste zgłoś lekarzowi -pewnie magnez będziesz brać, i więcej odpoczywać

która to ma te krasnoludki? ;) hihi
u mnie też ich nie ma.... wczoraj sobie podwójna inhalacje zrobiłam na zatoki i dziś już kuchnie posprzatałam bo sajgon od 7 boleści

nati nie przytrafi sie :D prędzej męża wykastruję :D

Do góry