reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Okasia może po prostu przejdź się do apteki i poproś o jakieś próbki bo kupować tonę specyfików tylko po to żeby potem leżały w szafce jest dla mnie bez sensu. Mnie również bolą sutki niemiłosiernie ale drapać jeszcze nie muszę.
Happy powodzenia na wizycie.
Fryte3qa leć do tego lekarza i na pewno uspokoi Cię.
Mam wyniki badań TSH już tylko 2,20 za to TPO 278,30 gdzie norma jest do 34 ... Martwię się czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku :( Mój organizm walczy z własnym gruczołem...
Jestem w tej ciąży bez siły, z córka mogłam góry przenosić a teraz na spacerze nawet nogi robią się jak z waty i marzę o powrocie do domu.

reklama
Okasia może po prostu przejdź się do apteki i poproś o jakieś próbki bo kupować tonę specyfików tylko po to żeby potem leżały w szafce jest dla mnie bez sensu. Mnie również bolą sutki niemiłosiernie ale drapać jeszcze nie muszę.
Happy powodzenia na wizycie.
Fryte3qa leć do tego lekarza i na pewno uspokoi Cię.
Mam wyniki badań TSH już tylko 2,20 za to TPO 278,30 gdzie norma jest do 34 ... Martwię się czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku :( Mój organizm walczy z własnym gruczołem...
Jestem w tej ciąży bez siły, z córka mogłam góry przenosić a teraz na spacerze nawet nogi robią się jak z waty i marzę o powrocie do domu.

Kiedy idziesz do endokrynologa? Ja mam podwyższone ATg norma 115 a ja mam prawie 4000. Stwierdzono u mnie chorobę Hashimoto. Podejrzewam, ze możesz mieć to samo. Również przy tej ciąży nie mam na nic siły.
Jeśli TSH jest juz w normie to dziecku nic nie zagraża.

Okasia - mi Maltan ani Palmers ani Lansinoh do sutków nie pomogły.
Podziałał Linomag za 4zł ;)
Nie zaszkodzi spróbować.

Dziewczyny jutro na spontanie robimy imprezę.
Co polecacie zrobić do jedzenia?
Ja się podzielę z innymi parami przygotowaniami, ale polećcie coś sprawdzonego?

Okasia maść bepanten nie wiem jak to się dokładnie pisze. Po porodzie miałam dla dziecka ale także i do brodawek , mi pomogła w mgnieniu oka...

fimka fajnie ża zadałas to pytanie bo jak ja zadałam to była cisza :D hahahaha ale impreza urodzinowa została przeniesiona więc jest szansa na nowości jedzeniowe :D

@happymum20 czekamy z niecierpliwością!! Przynajmniej ja zawsze na te wasze wizyty jak na swoje.

@fryte3qa odliczyć ci Internet!! Czekaj spokojnie na lekarza i myśl, ze to na dzidzidzie nie ma dużego wpływu.

@okasia tez mnie swędzą, ale nie tak skrajnie. I tez pomyślałam od razu o oleju kokosowym.

Co do imprezowego jedzenia, to jestem fanką przekąsek :p zrobić różne sosiki/pasty kolorowe i do tego krakersy - goście zawsze szaleją. Sosy robię jak leci: z awokado, jogurt mieszam z serkiem i miksuje np. z cebula albo pomidorami suszonymi - kreatywność nie zna granic w tym przypadku. Krakersy z MojeWypieki, czasem pomijam ser.
Link do: Moje Wypieki | Serowe krakersy
Ewentualnie koreczki, bo sama uwielbiam jeść :p a na ciepło, to pizza albo jeszcze lepiej Flammkuchen, pokrojone na mniejsze kawałki.

Ale mnie ktos od wczoraj od środka smyra w brzuchu. Matko, nie cierpię smyrania, łaskotek itd. a ta Mała zamiast porządnie kopnąć, to tak mnie smyra, ze się wykoncze :p ale to i tak fajnie, bo ciągle ja czuje hihi kurde jak fajnie.

koficzka - wrzucam swoją listę do kącika kulinarnego ;)
Może Ci się przyda, właśnie skończyłam tworzyć.
To na różne imprezy - jedne dani na szybko, inne wymagające wkładu czasowego ;)

Nati - dziekuję, dopisuję krakersy do listy!

helle - biedna, zdrówka!

reklama
dziewczyny ja w środę pytałam swoją ginekolog jak mogę rozpoznać że macica mi się stawia to powiedziała mi że jeszcze za wcześnie żebym to poczuła...(16tyg)
wiec pytanie do was:
jak rozpoznajecie stawianie sir macicy?
i mam jeszcze jedno pytanko...mam astygmatyzm, ale bardzo mały - lewe oko -0,5 prawe +0,5...i ta na miesiąc, dwa zdarzy mi się ze oko mi spłynie w bok na chwile.
czy takie problemy z oczami mogą być przeciwwskazaniem do porodu naturalnego? :/
ja co prawda mam krótkowzroczność a nie astygmatyzm, ale mam znacznie większą wadę od Twojej i wg lekarzy to nie jest przeciwskazanie do porodu SN :) myślę, że u Ciebie też nie będzie aczkolwiek to ważne żebyś porozmawiała z lekarzem bo poród sam w sobie to ogromny wysiłek dla organizmu.

Do góry