reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej hej mdłości u mnie jakby mniejsze. Co do kawy to od czasu jak dowiedziałam sie ze jestem w ciąży to jej nie pije, nie żeby mnie odrzucalo tylko tak jakos. A z jedzeniem jest śmiesznie bo w 1 ciąży słodkie pochlanialam tonami a teraz jak tylko zjem cukierka to mnie mdli. Jedynie mamba,kwaśne żelki i tic-taci miętowe dają ukojenie. Dodam ze 1 mam córcię

reklama
Ja pije rozpuszczalna kawę dwa razy dziennie. Z synem też piłam.

Ja za to pije dużo zwykłego w kartonie mleka..nie wiem dlaczego bo nigdy tak nie miałam... A teraz dwie szklanki dziennie to minimum...

Ewix-ja odwrótnie z synem słodkie a teraz jak u ciebie tylko mamba itp po reszcie mnie mdli
Ja nie rusze ani mleka ani jogurtów ale normalnie tez nie lubie tyle ze z synem.mi na zgage pomagalo tluste 4% i takie naturalne od farmara w szklanej malej butelce

Na ostatniej wizycie kazali mi odwiedzić dentyste i żebym mu powiedziała że jestem w ciąży chyba chodzi o badanie kontrolne mimo że niedawno byłam ale dzisiaj na 14sta mam termin :) pójdziemy zobaczymy :)

Hej kobiety

co do płci przez zachcianki jakoś nie wierzę ale wiadomo że u niektórych się sprawdza ;-)
ja na samym początku pochłaniałam same pomarańcze i mandarynki jeeny mogłam zjeść tego sporo i odrzucało mnie od mięsa jak zjadłam to normalnie fuuj takiego smaku w ustach nigdy nie miałam ... ale jakoś przeszło teraz mandarynki są i mogą sobie tak leżeć i leżec , wole zjeść bananka z masłem orzechowym :D a teraz najbardziej smakuje mi kotlet z piersi kurczaka ziemniaczki puree i do tego suróweczka nooo mniamciu a ziemniaki to mogłabym mieć kopiec na talerzu tak mi smakują hehe a później mi źle na żołądku że tyle zjadłam hehe :D
co do słodyczy to grześki te bez polewy i kostka dwie gorzkiej czekolady ale to tez muszę mieć dzień :)
więc nie wiem u mnie to nijako z tym jedzeniem , bez szaleństw :)

celibatu też nie mamy kochamy się kiedy mamy na to ochotę , nie plamię ale czasem po pobolewa mnie brzuch troszkę ale prześpię się i przechodzi :) ..choć na samym początku leżałam w szpitalu z powodu plamień
ja uwielbiałam kawę sypaną z mleczkiem ale jakoś gdy się dowiedziałam o ciąży przestałam pić i teraz tylko od czasu do czasu jak mi się przypomni to inkę piję

u mnie mdłości od dwóch dni się nasiliły .. co już myślę że już po wszystkim to one paskudne wracają takie psikuśne ;/

miłego dzionka ! :)

Ja na jedną kawę pozwalam sobie codziennie, piję z ekspresu z mlekiem.
Mnie ostatnio naszedł smak na mielonkę konserwową na bułce...mmm... :) ciągle bym jadła ;) Wcześniej czegoś takiego nawet nie kupowałam.
W kryzysowych sytuacjach pojadam chrupki kukurydziane, czy jakieś wafle ryżowe, mam też zawsze przy sobie cukierki imbirowe - chociaż imbirowe są tylko z nazwy :p (0,2%)

Co do witamin - w poprzedniej ciąży brałam od początku, a nawet jeszcze wcześniej Femibion. Syn urodził się z wagą 3400. Do tej pory brałam tylko kwas foliowy, a teraz kupiłam sobie Pregna Plus (kwas foliowy, żelazo, witamina D3, jod i DHA)

cześć dziewczyny.
Jestem z zawodu dietetykiem (skończyłam akademię medyczna w gdańsku) i z kawą jest tak.Zdrowy rozsądek najważniejszy:
Jeżeli ktoś regularnie pije kawę przed ciążą to w czasie ciąży można pić kawę ALE!!! słabszą i najlepiej 1 dziennie.
Jeżeli ktoś przed ciążą nie pił kawy to w ciąży w grę wchodzi jedynie zbożówka:)
Warto do kawy dodać oczywiście mleko nie tylko będzie źródłem wapnia ale złagodzi kofeinę.

Jednak pamiętajcie że w kawie chodzi o kofeinę a ta znajdziemy także w herbacie. Także w ciąży należny także unikać picia bardzo mocnych herbat. O cocacoli to nie pisze bo chyba wszyscy wiedzą że to jedno wielkie G :)

Ja wstałam, wyprawiłam córeczkę do przedszkola i już mi się oko zamyka:)

reklama
Ja mogę dodać od siebie ze od początku ciąży w ogóle nie mogę patrzeć na słodycze, zjadam się owocami i pomidorami, ale próbuje jeść wszystko. Na początku nie wyobrażałam sobie odstawienia kawy bo jestem kawoszem i piłam po kilka dziennie. Przerzuciłam się początkowo na inkę a teraz nie pije w ogóle, nie mam na nią ochoty.
Pisałyscie kilka dni temu że jest Wam zimno - ja po prostu nie daje rady, najgorzej jest w pracy :/ mam dreszcze i szczękam zębami. Z witamin przed ciążą brałam femibion (miałam lekki niedobór żelaza i witaminy d), teraz tez go biorę.
Zaczęłam zauważać, że zaczyna mi odstawac brzuszek - co prawda na razie widać to tylko w bieliźnie, bo nawet w samych spodniach się to już nie rzuca w oczy. Od kilku dni mam takie dziwne uczucie jakbym miała zakwasy/takie ciągnięcie pomiędzy pepkiem a spojeniem łonowym -to chyba normalne i nie ma się czym martwić, w końcu wszystko zaczyna się rozciągać?

Do góry