reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Fimka, niezłe masz menu! Od razu widac że w ciąży ;) Jestesmy w podobnym czasi, ale ja póki co nie mam na szczęście żadnych zachcianek.
Kawa? Czyli ze mozna? Mi powiedziano że nie powinnam i sie jej wyrzekłam ,a to chyba było najgorsze.

To nie zachcianki niestety... :(
Po prostu tylko to toleruję, a to straszne.

Kawa? No pewnie, bez przesady. To nie wódka!
Ja mam b. niskie ciśnienie i mój lekarz powiedział, że spokojnie 1 filiżankę dziennie można.
Inaczej bym zemdlała!
Piję 120 ml czarnej z ekspresu.

reklama
Ja tez pije codziennie rano kawe. Moj poprzedni gine powiedzial, ze w malych iloscich i nie za mocna mi nie zaszkodzi i jesli nawet raz na jakis czas mialabym opchote na lampke czerwonego wina to tez moge wypic, ale tu akurat jakos do alko mnie nie ciagnie. Za to ustalilam, ze na te moje ni to nudnosci ni to nie wiadomo co pomaga jak zbawienie pepsi.lub cola. No masakara jak mi po niej dobrze, ale jakos nie wyobrazam sobie pic do konca dolegliwosci tego watpliwej jakosci trunku.

Karolkaga zauważyłam w naszym spisie że Ty mój rocznik :)
Za bardzo nic nie piszę bo nic się u mnie nie dzieje specjalnego poza tym że odliczam dni do wizyty hehe
noo jutro (czwartek) będzie równy tydzień ;)
Witam nowe mamy :)

Aleksandreczka -ja na 6t6dmialam.maluszka 4,4mm odpowiada to 6tc(no przynajmiej w uk) ale lekarz powiedzial ze serce jest i bije wuec nie ma die czym martwić.
Ja kawę uwielbiam ale odrzuca mnie od początku ciazy.
Ja juz nie mogę się doczekać usg,streaa mam czy wszystko jest ok,czy dzidzia dobrze się rozwija...test papp-a bede miec ale na wynik będę czekac około 2 tyg.
Usg będzie w 13t1d szkoda ze tu tak wcześnie nie sprawdzaja płci bo chciałbym juz wiedziec kto tam siedzi.

Wczoraj sie juz wylogowalam i dopiero dzis Was doczytalam dziewczynki.

Wiec tak. Hermiona ja mam duzo cukrzyków w rodzinie więc przed pierwszą ciążą byłam umowiona na obciążenie glukoza. Tak sie złożyło ze jak szlam na to badanie to bylam juz w 6 tyg ciąży. No i wyszlo ze jestem chora. Bardzo sie cieszę ze tak sie zlozylo bo od poczatku ciąży uważałam i wszystko było dobrze. Teraz sama sie umowilam wcześniej bo mam w domu ten przyrząd do mierzenia cukru i widZiałam ze nie radzę sobie z cukrami na czczo. Zawsze kiedy sie podejrzewa u siebie problemy z cukrami trzeba sie jak najwcześniej badać. Takie jest moje zdanie.

Ja juz kiedys pisalam o kawce. Niestety nie umiem sobie jej odmówić. W pierwszej ciąży mnie odrzucilo od kawy i było ok. A teraz masakra jaka mam ochotę. Nie pije duzo. Jedna na dwa dni czasami codziennie. Moja ciocia ma teorie swoją na ten temat i uważa ze w brzuchu mam dziewcZynkę. Hehe moze nawet dwie i dlatego tak :D

Witam
mnie dalej grypa trzyma do tego wyszło mi zimno :(. Jestem zmęczona i zapewne dlatego. Co do mdłości to nie męczą mnie tak jak w 1 ciąży ale robią się coraz intensywniejsze.
Ja poprzednio wymiotowałam 6 miesięcy i powiem Wam że najlepszym sposobem jest po prostu ciągłe podjadanie. Dla mnie idealnym jedzeniem jest w tedy kisiel. Jak czujecie takie ssanie co powoduje mdłości to zjeść wtedy najlepiej chociaż 1 łyżeczkę ulubionego jogurtu czy budyniu albo po prostu zjeść kilka paluszków bez soli. Mnie imbir nie pomagał :( Na koniec ciąży jabłko sok jabłkowy było idealnym jedzeniem.

Jeśli chodzi o jedzenie na co ma się ochotę to przy 1 ciąży ( mam dziewczynkę) wszelkie mięso było dla mnie czymś wstrętnym sam zapach powodował mdłości. Teraz czekolada chodź troszkę spróbuje od razu mnie mdli. Ale cukierki itp mogę jeść.
Na kwaśne nie mam ochoty ani teraz ani wcześniej też nie miałam.

Co do wagi to tez uważam że to genetyczne ja w 1 ciąży nie mogłam jeść witamin bo po prostu je zwracałam a moja mała miała 3650 koleżanka jadła witaminy i taki dziwny traf ciąże miałyśmy rozpoczęta dokładnie w tym samym dniu i urodziłyśmy również w tym samym dniu i jej dziecko miało 3700. Jak dla mnie witaminy nie maja wpływu.

Wczoraj byłam u gina o zaświadczenie do pracy że jestem w ciąży dałam mu wyniki i już jestem spokojna bo mówi że wszystko oki a już zaczęłam się martwić. Bo brzuch mnie dziwnie pobolewa. A kichanie i kaszel to podkręca :(

Ja w ciazy z synrm jadlam duzo slodyczy teraz najlepiej wchidzi mi wedlina,ogórki kiszine i kwasne owoce kiwi,pomarancze itp ze słodyczy jedynie mamba. Co do wagi...ja witamin w pierwszej ciąży nie bralam,maly urodzony w 37tc z waga 3460wiec twz nieźle;)

Ja ogólnie nie będąc w ciąży w ogóle praktycznie nie jem słodyczy nie przepadam może mój organizm tego nie potrzebuje i teraz w ciąży też tylko kwaśne i owoce :) rosół i bułeczki też mi smakują :) a najbardziej zapiekanki z serem szynka ketchup i ogórek kiszony :) okaże się za 2 miesiące czyli w połowie marca bo będzie 20 tydzień chyba że dowiem się wcześniej :)
Ja akurat z kawą nie mam problemu bo jej nigdy nie piłam bo się źle po niej czułam i mi nie smakuje :) jedynie teraz zbożowa idzie w ruch-Inka :)
Co do współżycia na razie współżyje razem z mężem i nie mam żadnych plamień on się już trochę boi no i chyba ja też czytając że krwawicie. .... zresztą od początku mojej ciąży mam czysto, dziewczyny będzie dobrze dbajcie o siebie :*

Koniec marca na święta zjezdzamy z mężem do Pl mama już mnie zapisała do dobrego ginekologa, pójdę też na konsultacje z polskim lekarzem jakoś tak mi doda to otuchy, wyluzowac się porozmawiać i zapytać o wszystko ;)
Jutro wchodzę w 12tc na razie można powiedzieć że mdłości odpuscily czasami tylko wieczorem mnie cofnie ale jest ok :)

Hej kochane co do kawy ja bez niej dnia nie moge zaczac bo sie ze mna nie idzie dogadac wiec pije slabsza z ekspresu z mlekiem :-)

Jezeli chodzi o witaminy nie bralam w zadnej ciazy a dzieci urodzily sie z waga ok 2800 ale taka nasza uroda ja i maz tez jak sie urodzilismy mie mielismy pelnych 3 kg

Co do zachcianek w kazdej ciazy byly inne w pierwszej na skodkie w drugiej na ostre a 2 dziewczynki wyszly :-)

Milego dnia dla wszystkich :-)

reklama
Do góry