reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej hej mdłości u mnie jakby mniejsze. Co do kawy to od czasu jak dowiedziałam sie ze jestem w ciąży to jej nie pije, nie żeby mnie odrzucalo tylko tak jakos. A z jedzeniem jest śmiesznie bo w 1 ciąży słodkie pochlanialam tonami a teraz jak tylko zjem cukierka to mnie mdli. Jedynie mamba,kwaśne żelki i tic-taci miętowe dają ukojenie. Dodam ze 1 mam córcię

reklama
Ja pije rozpuszczalna kawę dwa razy dziennie. Z synem też piłam.

Ja za to pije dużo zwykłego w kartonie mleka..nie wiem dlaczego bo nigdy tak nie miałam... A teraz dwie szklanki dziennie to minimum...

Ewix-ja odwrótnie z synem słodkie a teraz jak u ciebie tylko mamba itp po reszcie mnie mdli
Ja nie rusze ani mleka ani jogurtów ale normalnie tez nie lubie tyle ze z synem.mi na zgage pomagalo tluste 4% i takie naturalne od farmara w szklanej malej butelce

Na ostatniej wizycie kazali mi odwiedzić dentyste i żebym mu powiedziała że jestem w ciąży chyba chodzi o badanie kontrolne mimo że niedawno byłam ale dzisiaj na 14sta mam termin :) pójdziemy zobaczymy :)

Hej kobiety

co do płci przez zachcianki jakoś nie wierzę ale wiadomo że u niektórych się sprawdza ;-)
ja na samym początku pochłaniałam same pomarańcze i mandarynki jeeny mogłam zjeść tego sporo i odrzucało mnie od mięsa jak zjadłam to normalnie fuuj takiego smaku w ustach nigdy nie miałam ... ale jakoś przeszło teraz mandarynki są i mogą sobie tak leżeć i leżec , wole zjeść bananka z masłem orzechowym :D a teraz najbardziej smakuje mi kotlet z piersi kurczaka ziemniaczki puree i do tego suróweczka nooo mniamciu a ziemniaki to mogłabym mieć kopiec na talerzu tak mi smakują hehe a później mi źle na żołądku że tyle zjadłam hehe :D
co do słodyczy to grześki te bez polewy i kostka dwie gorzkiej czekolady ale to tez muszę mieć dzień :)
więc nie wiem u mnie to nijako z tym jedzeniem , bez szaleństw :)

celibatu też nie mamy kochamy się kiedy mamy na to ochotę , nie plamię ale czasem po pobolewa mnie brzuch troszkę ale prześpię się i przechodzi :) ..choć na samym początku leżałam w szpitalu z powodu plamień
ja uwielbiałam kawę sypaną z mleczkiem ale jakoś gdy się dowiedziałam o ciąży przestałam pić i teraz tylko od czasu do czasu jak mi się przypomni to inkę piję

u mnie mdłości od dwóch dni się nasiliły .. co już myślę że już po wszystkim to one paskudne wracają takie psikuśne ;/

miłego dzionka ! :)

Ja na jedną kawę pozwalam sobie codziennie, piję z ekspresu z mlekiem.
Mnie ostatnio naszedł smak na mielonkę konserwową na bułce...mmm... :) ciągle bym jadła ;) Wcześniej czegoś takiego nawet nie kupowałam.
W kryzysowych sytuacjach pojadam chrupki kukurydziane, czy jakieś wafle ryżowe, mam też zawsze przy sobie cukierki imbirowe - chociaż imbirowe są tylko z nazwy :p (0,2%)

Co do witamin - w poprzedniej ciąży brałam od początku, a nawet jeszcze wcześniej Femibion. Syn urodził się z wagą 3400. Do tej pory brałam tylko kwas foliowy, a teraz kupiłam sobie Pregna Plus (kwas foliowy, żelazo, witamina D3, jod i DHA)

cześć dziewczyny.
Jestem z zawodu dietetykiem (skończyłam akademię medyczna w gdańsku) i z kawą jest tak.Zdrowy rozsądek najważniejszy:
Jeżeli ktoś regularnie pije kawę przed ciążą to w czasie ciąży można pić kawę ALE!!! słabszą i najlepiej 1 dziennie.
Jeżeli ktoś przed ciążą nie pił kawy to w ciąży w grę wchodzi jedynie zbożówka:)
Warto do kawy dodać oczywiście mleko nie tylko będzie źródłem wapnia ale złagodzi kofeinę.

Jednak pamiętajcie że w kawie chodzi o kofeinę a ta znajdziemy także w herbacie. Także w ciąży należny także unikać picia bardzo mocnych herbat. O cocacoli to nie pisze bo chyba wszyscy wiedzą że to jedno wielkie G :)

Ja wstałam, wyprawiłam córeczkę do przedszkola i już mi się oko zamyka:)

reklama
Ja mogę dodać od siebie ze od początku ciąży w ogóle nie mogę patrzeć na słodycze, zjadam się owocami i pomidorami, ale próbuje jeść wszystko. Na początku nie wyobrażałam sobie odstawienia kawy bo jestem kawoszem i piłam po kilka dziennie. Przerzuciłam się początkowo na inkę a teraz nie pije w ogóle, nie mam na nią ochoty.
Pisałyscie kilka dni temu że jest Wam zimno - ja po prostu nie daje rady, najgorzej jest w pracy :/ mam dreszcze i szczękam zębami. Z witamin przed ciążą brałam femibion (miałam lekki niedobór żelaza i witaminy d), teraz tez go biorę.
Zaczęłam zauważać, że zaczyna mi odstawac brzuszek - co prawda na razie widać to tylko w bieliźnie, bo nawet w samych spodniach się to już nie rzuca w oczy. Od kilku dni mam takie dziwne uczucie jakbym miała zakwasy/takie ciągnięcie pomiędzy pepkiem a spojeniem łonowym -to chyba normalne i nie ma się czym martwić, w końcu wszystko zaczyna się rozciągać?

Do góry