reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

U mnie zakazu nie ma ale....moje libido jest na poziomie zerowym a może i minusowym, w ciąży i podczas karmienia tak mam, taki mój urok...szkoda tylko, że mąż nie potrafi tego zrozumieć i co wieczór pada pytanie "mogę na coś liczyć?" A mnie to doprowadza do szału, bo człowiek ledwo dupę da rady z łóżka ruszyć,

witaj w klubie;)

reklama
U mnie zakazu nie ma ale....moje libido jest na poziomie zerowym a może i minusowym, w ciąży i podczas karmienia tak mam, taki mój urok...szkoda tylko, że mąż nie potrafi tego zrozumieć i co wieczór pada pytanie "mogę na coś liczyć?" A mnie to doprowadza do szału, bo człowiek ledwo dupę da rady z łóżka ruszyć, mdli okropnie, czasem pawik pójdzie a ten tylko o jednym bo twierdzi, że w ciąży jestem mega pociągająca i ponętna :))) No paranoja!!!
Z cerą zawsze miałam problem, teraz jest ogólnie gładsza ale niespodzianek sporo...do tego mocno przesuszona aż emolium córki idzie w ruch...
Mnie odrzuciło od nabiału choć normalnie uwielbiam, jogurt czy serek to podstawa w mojej lodówce a teraz albo mąż z córką zjadają albo wyrzucam bo przeterminuje się. Tak samo owoce, poza ciązą uwielbiam w każdej postaci a teraz patrzeć nie mogę. Za to mięso i dania typu schabowe, mielone, pulpeciki, kurczak bigos mogę jeść całymi dniami. Słodycze tez w miarę wchodzą ale odstawiłam, bo boję się cukrzycy i znowu diety...
Ja tez mam ogromny brzuch nie spodziewałam się, że na tym etapie może być tak duży...
u mnie to samo- mi sie w ogole nie chce- sex moglby dla mnie nie istniec. ale maz wiadomo chlop wiec mowie mu ze musismy poczkac do konca 1 trymestru- mzoe mi sie zmieni pzrez te 2 tyg :p

Asiunia, ja rowniez podczas ciazy i karmienia mam minusowe libido. Moj maz tez tak mowi ze w ciazy wygladam super. My po porodzie chyba przezucimy sie na joge albo medytacje w celach relaksacyjnych bo juz wiecej dzieci nie planujemy, ale widoznie nie my o tym decydujemy skoro jestem znow w ciazy ;). Ja albo karmie albo w ciazy jestem, hehe

Mika - a jak dzisiaj sytuacja u Ciebie?

Ja na mięcho nie mogę patrzeć. Żadne ciężkie danie nie wchodzą w grę.
Ryby też nie.
Jedynie owoce, słodycze, kawa, jogurt, jakiś twaróg z pomidorem.

W dole brzucha ciągnie, to normalne, przy kichaniu i kaszlu się nasila, bo mięśnie pracują.
Także spokojnie.
Po jakimś czasie już się tego rozciągania nie czuje, ale wiem, że na początku może niepokoić, bo przypomina niby @.
Ale to po prostu dzidzia sobie domek wije :)

U mnie na razie ok, zjadłam tosta z serkiem topionym o 9:00 i wypiłam herbatę.
Koniec, do teraz czuję się peeeeeeeeełna o_O
A póki tak jest, to nie wciskam na siłę, bo się boję.

Dziewczyny czy któraś z was bierze progesteron? Ja jestem po pierwszym usg, jest serduszko :-) ale każą mi odstawić progesteron. W UK w ogóle nie przepisują progesteronu, jedynie po in vitro lub inseminacji i to tylko do 7 tc. Jestem po 3 poronienach i nie wiem czy nie brać na własną rękę

Dziewczyny czy któraś z was bierze progesteron? Ja jestem po pierwszym usg, jest serduszko :-) ale każą mi odstawić progesteron. W UK w ogóle nie przepisują progesteronu, jedynie po in vitro lub inseminacji i to tylko do 7 tc. Jestem po 3 poronienach i nie wiem czy nie brać na własną rękę
ja biore duphaston ale na wlasna reke takich lekow nie dostaniesz- tylko na recepte

Jak dobrze wiedziec ze nie jestem sama z tym brakiem ochoty na sex. A najgorsze jest to ze koledzy mu nagadali jakie to ich zony byly napalone w ciazy, ze z lozka nie wychodzili a ten sobie mysli ze jakas nie normalna jestem :) a jak tak sobie poczytalam nawet przy pierwszej ciazy to bardzo czeste zjawisko.
Aniolkowa mamo nie wiem co ci poradzic..
Moja kolezanka raz miala puste jajo i raz poronila chyba 6/7 tydzien i od poczatku jest na duphastonie do okolo 20 tygodnia. Jesli masz mozliwosc zrob sobie badanie progesteronu bo te tabletki to nic innego jak ten hormon ale sztuczny. Zwykle na wyniku sa tygodnie i normy.

ja biorę luteinę. Powodem jest 1 poronienie i mój wiek. nie wiem co ci doradzić myślę że chyba na własną rękę to ryzykowne.

fimka - jeszcze dziś zauważyłam plamienia więc może sie kończą :) :) chociaż jedno zmartwienie mniej by było...wymioty męczą nawet zanim zdążę coś zjeść więc myślę że dzidziuś jest silny :) dzięki za troskę ;*

aniołkowa mama -ja tez na luteinie, do końca I trymestru to na pewno.

z tym sexem to może i by mi się chciało ale nie mogę :p a jakbym mogła to ze strachu tez bym pewnie nie dała rady :D

reklama
Kassia u mnie tez ogromny, moj S. Jest w ciazkim szoku
Ja byc celibatu nie wytrzymała,moj S.po tygodniu by zwariował.ochote tez mam mniejszą ale nie jest źle. Tobila sobie któraś sesje ciążową? Ja planuje na maj taka rodzinno ciazowa ale to juz beda okolice 30tc i marrwie sie ze byde juz kiepsko wygladac(czyt.za grubo)

Do góry