reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Fimka, niezłe masz menu! Od razu widac że w ciąży ;) Jestesmy w podobnym czasi, ale ja póki co nie mam na szczęście żadnych zachcianek.
Kawa? Czyli ze mozna? Mi powiedziano że nie powinnam i sie jej wyrzekłam ,a to chyba było najgorsze. Nie to żebym była jakąs wyjątkowa smakoszką, ale takie cappucinko wprost z ekspresu to uwielbiam.
Czekam na więcje jakich wpisów, że można, abym nie czuła sie winna za kawe którą dzis wypiłam,w tajemnicy przed mężem:)

Ja też pije codziennie jedną kawę nie dałabym rady bez niej funkcjonować

reklama
Mnie od dwóch tygodni strasznie wysypalo na twarzy :( i jeszcze jestem taka okropna że to rozdrapuje....muszę się opanować i często oczyszczać twarz, Wy też macie teraz trądzik?

hej

Co do kawey to jak juz pisalam ja pije jedna dziennie, bo pozniej juz nie moge pic, bo jest mi niedobrze, ale to akurat zawsze tak mialam, wiec nie cierpie ;) Moja kawa to wlasciwie mleko z kawa, bo na pol kubka mleka daje 1 lyzeczke kawy, wiec to taka pol kawa :p W 1 ciazy pilam duuuuzo herbaty, ale slabej, bo mocnej nie lubie, a teraz mnie wzielo na cole :/ I co ja mam zrobic jesli to dla mnie jedyna deska ratunku wieczorami. No nim mi tak nie pomaga, wiec mimo ograniczania, mam nadzieje, ze jednak dolegliwosci mi szybko przejda, zebym sie tego dziadostwa mogla pozbyc.

ZAchcianek jako takich nie mam, polubilam sie z twarogami wszelkiej masci.

Mnie od dwóch tygodni strasznie wysypalo na twarzy :( i jeszcze jestem taka okropna że to rozdrapuje....muszę się opanować i często oczyszczać twarz, Wy też macie teraz trądzik?

Ja co prawda tradziku nie mam, ale przez kilka dni starsznie mi sie posypala cera i jedynym ratunkiem byla masc z wit A. Szybko sie wchlania i nie zostawia takiego masla na twarzy, a w ciau 3 dni pomogla jak nic innego.

Od kilku dni mam takie dziwne uczucie jakbym miała zakwasy/takie ciągnięcie pomiędzy pepkiem a spojeniem łonowym -to chyba normalne i nie ma się czym martwić, w końcu wszystko zaczyna się rozciągać?

Ja tez od 2 dni mam takie ciagniecia, napinanie sie, klocia, ale to normalne w koncu dziecie potrzebuje miejsca :)

Ja wręcz odwrotnie... tylko lepiej, gładka buzia, włosy fajne :) niestety po 2 latach naturalnych włosów postanowiłam je troche rozjaśnić, co spowodowało masakrę na mojej glowie i nie obędzie się bez radykalnego ciecia... co mnie podkusiło?! Z natury nam kręcone, wiec suche włosy, a teraz jeszcze bardziej i połamane. Nigdy więcej... chce swoje włosy z powrotem :(

mnie juz od niczego nie odpycha- jadlabym wszytsko a [pitem wieczorem mi niedobzre. od tygpdnia chodza za mna galaretki w zcekoladzie- nawet mi sie snily wiec wczoraj poszlam i kupilma, zjadlam no sporo neistety in umieralam tak mi niedobrze bylo :p
kawe pije jedna codziennie, co dwa dni, herbate pije bo uwielbiam ale slabsza niz pzred ciaza.
a brzuch mam juz wielki - szokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

widzę ze nie tylko ja mam fazę na mambę :D ale u mnie wszystkie słodycze wchodzą w grę. Pomarańcze, kiwi, reszta jakoś marnie...dopiero ok 15-16 udaje mi się cos zjeść...juz 2kg mi spadło...ale mam z czego gubić, więc się nie martwię ;)

Dziewczyny mi z kolei wszyscy ginekolodzy mówili że w ciąży najlepiej zrezygnowac z sexu bo po stosunkach jest najwięcej poronień...no ja się wystraszyłam i celibat :| ale mam ciążę zagrożoną i to plamienie małe ale jednak więc u mnie to chyba uzasadnione...

co do kawy to też słyszałam ze filiżanka dziennie nie zaszkodzi :) ja na szczęście pije kawę od święta :D

widzę ze nie tylko ja mam fazę na mambę :D ale u mnie wszystkie słodycze wchodzą w grę. Pomarańcze, kiwi, reszta jakoś marnie...dopiero ok 15-16 udaje mi się cos zjeść...juz 2kg mi spadło...ale mam z czego gubić, więc się nie martwię ;)

Dziewczyny mi z kolei wszyscy ginekolodzy mówili że w ciąży najlepiej zrezygnowac z sexu bo po stosunkach jest najwięcej poronień...no ja się wystraszyłam i celibat :| ale mam ciążę zagrożoną i to plamienie małe ale jednak więc u mnie to chyba uzasadnione...

co do kawy to też słyszałam ze filiżanka dziennie nie zaszkodzi :) ja na szczęście pije kawę od święta :D
u mnie tez celibat do skonczenia 12 tyg ciazy

reklama
U mnie zakazu nie ma ale....moje libido jest na poziomie zerowym a może i minusowym, w ciąży i podczas karmienia tak mam, taki mój urok...szkoda tylko, że mąż nie potrafi tego zrozumieć i co wieczór pada pytanie "mogę na coś liczyć?" A mnie to doprowadza do szału, bo człowiek ledwo dupę da rady z łóżka ruszyć, mdli okropnie, czasem pawik pójdzie a ten tylko o jednym bo twierdzi, że w ciąży jestem mega pociągająca i ponętna :))) No paranoja!!!
Z cerą zawsze miałam problem, teraz jest ogólnie gładsza ale niespodzianek sporo...do tego mocno przesuszona aż emolium córki idzie w ruch...
Mnie odrzuciło od nabiału choć normalnie uwielbiam, jogurt czy serek to podstawa w mojej lodówce a teraz albo mąż z córką zjadają albo wyrzucam bo przeterminuje się. Tak samo owoce, poza ciązą uwielbiam w każdej postaci a teraz patrzeć nie mogę. Za to mięso i dania typu schabowe, mielone, pulpeciki, kurczak bigos mogę jeść całymi dniami. Słodycze tez w miarę wchodzą ale odstawiłam, bo boję się cukrzycy i znowu diety...
Ja tez mam ogromny brzuch nie spodziewałam się, że na tym etapie może być tak duży...

Do góry