reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
No u mojego gin jest taka zakładka i kazał mi poczytać i zdecydować http://femme-art.com.pl/poloznictwo/badania-prenatalne/
Ja powiem Wam że przy 1 ciąży wymiotowałam ciągle do 6 miesiąca.
Teraz jest inaczej mdli mnie jak nie jem za długo i teraz wiem że po mimo że mdli trzeba jeść. Nie mogę jeść czekolady ostatnio mdliło mnie na zapach mięsa teraz nie. Całkiem inaczej

pierwsze słyszę o czymś takim :) mój wypisał skierowanie i że zaraz na drugi dzień mam dzwonić bo terminy są tam ciężkie i tylko tyle

Ja chodzę prywatnie także nie mam darmowych. A terminy to on ma sprzęt w gabinecie na każdej wizycie zrobi badania

ja też chodzę prywatnie dlatego za podstawowe badania zapłaciłam 303 zl a za badania prenatalne pewnie zapłacę 200zl i nie w jego gabinecie tylko muszę jechać do innego miasta ponad godzine drogi i do szpitala

cześć dziewczyny.

Ja miałam cesarskie cięcie gdyż pomimo podawania oksytocyny akcja nie przychodziła. byłam po terminie, wody mi ubywało i do tego mega wysokie ciśnienie przyszło.
Sama operacja to 15 minut i koniec, Ja rodziłam po 10 i tak naprawdę dopiero następnego dnia ok 12 wzięłam prysznic a o 15 mógł przyjść mój mąż. Mała leżała koło mnie i co jakiś czas pielęgniarki mi ja podawały.
Ale z tego co wiem to co szpital to inne zasady. Ja z perspektywy czasu nie żałuje CC.

@Anezram - witaj u nas

Dziewczyny ja dziś wizyta na 13:00. Chyba nic do tej godziny nie zrobię.

Ja przy pierwszej ciąży miałam tylko badania USG pierwszego trymestru czyli badania usg genetyczne. Teraz mówił o papp-a i innych nie wiem czy z tego korzystać właśnie. Ogólnie powiedział że nie muszę bo mam dopiero 30 lat czyli na granicy ryzyka.

Ja też miałam cesarskie cięcie ale u mnie to były przeboje bo ostatecznie miałam cc pod całkowita narkozą bo miałam przodowanie pępowiny.

ja też chodzę prywatnie dlatego za podstawowe badania zapłaciłam 303 zl a za badania prenatalne pewnie zapłacę 200zl i nie w jego gabinecie tylko muszę jechać do innego miasta ponad godzine drogi i do szpitala
Ja chodze prywatnie, ale na prenatalne mam skierowanie, ze wzgledu na tarczyce, wiec mam na NFZ.

reklama
słuchajcie a w którym tygodniu wogóle wykonuje się te badania prenatalne?

znalazłam coś takiego:
Kiedy wykonać przesiewowe (nieinwazyjne) badania prenatalne
Kiedy wykonać diagnostyczne (inwazyjne) badania w ciąży
  • Między 13 a 19 tygodniem ciąży – Amniopunkcja
  • Od 18 tygodnia ciąży - Kordocenteza
  • Między 18 a 20 tygodniem ciąży – Fetoskopia

Do góry