reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
No u mojego gin jest taka zakładka i kazał mi poczytać i zdecydować http://femme-art.com.pl/poloznictwo/badania-prenatalne/
Ja powiem Wam że przy 1 ciąży wymiotowałam ciągle do 6 miesiąca.
Teraz jest inaczej mdli mnie jak nie jem za długo i teraz wiem że po mimo że mdli trzeba jeść. Nie mogę jeść czekolady ostatnio mdliło mnie na zapach mięsa teraz nie. Całkiem inaczej

pierwsze słyszę o czymś takim :) mój wypisał skierowanie i że zaraz na drugi dzień mam dzwonić bo terminy są tam ciężkie i tylko tyle

Ja chodzę prywatnie także nie mam darmowych. A terminy to on ma sprzęt w gabinecie na każdej wizycie zrobi badania

ja też chodzę prywatnie dlatego za podstawowe badania zapłaciłam 303 zl a za badania prenatalne pewnie zapłacę 200zl i nie w jego gabinecie tylko muszę jechać do innego miasta ponad godzine drogi i do szpitala

cześć dziewczyny.

Ja miałam cesarskie cięcie gdyż pomimo podawania oksytocyny akcja nie przychodziła. byłam po terminie, wody mi ubywało i do tego mega wysokie ciśnienie przyszło.
Sama operacja to 15 minut i koniec, Ja rodziłam po 10 i tak naprawdę dopiero następnego dnia ok 12 wzięłam prysznic a o 15 mógł przyjść mój mąż. Mała leżała koło mnie i co jakiś czas pielęgniarki mi ja podawały.
Ale z tego co wiem to co szpital to inne zasady. Ja z perspektywy czasu nie żałuje CC.

@Anezram - witaj u nas

Dziewczyny ja dziś wizyta na 13:00. Chyba nic do tej godziny nie zrobię.

Ja przy pierwszej ciąży miałam tylko badania USG pierwszego trymestru czyli badania usg genetyczne. Teraz mówił o papp-a i innych nie wiem czy z tego korzystać właśnie. Ogólnie powiedział że nie muszę bo mam dopiero 30 lat czyli na granicy ryzyka.

Ja też miałam cesarskie cięcie ale u mnie to były przeboje bo ostatecznie miałam cc pod całkowita narkozą bo miałam przodowanie pępowiny.

ja też chodzę prywatnie dlatego za podstawowe badania zapłaciłam 303 zl a za badania prenatalne pewnie zapłacę 200zl i nie w jego gabinecie tylko muszę jechać do innego miasta ponad godzine drogi i do szpitala
Ja chodze prywatnie, ale na prenatalne mam skierowanie, ze wzgledu na tarczyce, wiec mam na NFZ.

reklama
słuchajcie a w którym tygodniu wogóle wykonuje się te badania prenatalne?

znalazłam coś takiego:
Kiedy wykonać przesiewowe (nieinwazyjne) badania prenatalne
Kiedy wykonać diagnostyczne (inwazyjne) badania w ciąży
  • Między 13 a 19 tygodniem ciąży – Amniopunkcja
  • Od 18 tygodnia ciąży - Kordocenteza
  • Między 18 a 20 tygodniem ciąży – Fetoskopia

Do góry