reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

u nas nawet prywatnego dobrego ciężko znaleźć więc co tu dopiero jak na NFZ .. dobrze macie kobietki że możecie zaufać tym niepłacącym .. znaczy się ja na swojego nie narzekam jest mega sympatyczny wszystko wytłumaczy pokaze i wgl , nie stresuję się ani nic wiadomo że najgorzej się czuję na koźle ale jak już leże to mogłabym sobie takk leżeć :D bo pierwsze miałam dopochwowo ciekawe jak mi dzisiaj zrobi :)

reklama
Kassia-usg genetyczne tez do prenatalnych zlicza cyba nie? Wiecie vo ja juz sama nie wiem :p usg genetyczne na pewno mam reszte wypytam w poniedzialek jak juz t będę,pappa tez chyba mam na aminopunkcje sie nie zgodzę bo jest niebezpieczna

Ja tez mieszkam w DE i za badania prenatalne i inne płace tylko 20%. Resztę płaci kasa chorych, ja jestem w AoK trzeba zanieść rachunek i oni przelewają 80% na konto. Wiem ze nie każda kasa chorych dopłaca, ale warto sie dowiedzieć ;)

Aneta gratuluje bliźniaków! Co za niespodzianka!! :) dwójka za jednym zamachem łatwo na początku na pewno nie bedzie, ale po czasie ogarniesz wszystkich i bedzie dobrze :)

Ja wczoraj miałam wizytę, ponad 5 cm szczescia, wszystko na swoim miejscu, ruszał sie dużo u dotykał buzi raczkami :) mówiła tez ze kość nosowa jest i przeziernosc karkowa tez mała, a za 2 tygodnie prenatalne a juz tyle mi zdradziła... Jestem mega szczęśliwa...

dziewczynki jak ja się mecze z tymi mdlosciami, przez gardło dopiero ok 15 mi cos przechodzi :'( jak sobie radzicie? Jeszcze ta senność...

Widzę że terminy wizyt się zaczęły :) ja mam jutro! Nareszcie!!! Ale sie nie martwię bo moje objawy utwierdzają mnie w przekonaniu ze wszystko jest ok, pomijając plamienie...

U mnie od dwóch dni znowu gorzej...mdłości wróciły mocniejsze i słaba jestem. Wymioty też porażka a w nocy znowu na siedzaco bo już mi do gardła kolacja pochodziła a nie chciałam jej zwrócić... Wiec walczylam z kluska w gardle. Biorę tabletki na zgage rennie i nawet wiem ze na niestrawność też można większość tabletek brać.

Na TVN style w sobotę lub niedzielę leci rano program O Matko! Prowadzi Katarzyna bosacka i fajnie opowiada wszystko o ciąży, czyta różne fora czy np. Mogę jeść sushi i odpowiada. Można fajnie sobie przypomnieć co i jak :-)

Właśnie mami który leci Ci tydzień, że maluch taki duży?
U mnie aniołek na prenatalnych w 11tydz 5 dzień miał 5 cm i był idealnych wymiarów...
Co do badań usg genetyczne i test pappa robi się od 11 tyg do 13 tydz 6 dzień. Potem w okolicach 20-22 tydzień usg połówkowe też na podobnej zasadzie- lekarz ogląda i ocenia dziecko, jeszcze przed porodem zalecają dokładne usg.

reklama
Wiecie czy mozna stosowac provag w ciazy? Kurcze musze jakis probiotyk brac do antybiotyku, a nie mam jak sie z gin skontaktowac bo oczywiscie na ostatniej wizycie zapomnialam ja zapytac o emaila. :/

Do góry