reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

kinga popieram. moja polozna mowi ze regolarne ruchy powonny byc po 24 tc.
polcia-trzymam kciuki za wizyte. ja właśnie się obudzilam ale u nas znow szaro i nawet nie chce mi sie wstac a młody glodny wiec musze

reklama
happymum20 u mnie niby slonce ale zimno i tak jakos dziwnie- na snieg wydaje mi sie ta pogoda u nas. tez wstac nie moglam ale mala mnie wyciagnela :)

Dzień dobry!
Ojj dobry dla nas haha smyranie poszlo w niepamięć... tak zostalam pokopana właśnie. Czemu nie mówicie, ze to aż tak?! A to dopiero początek! Bylo widac i mega czuć pod ręką. Mala dalej szaleje, a ja w szoku.

To będzie na pewno wspanialy dzień.

Powodzenia na wizytach! Czekam na info!

Czy któraś z Was ma czasem zawroty głowy? Mi się wczoraj nagle tak słabo zrobiło ze gdybym nie siedziała to bym się przewróciła.

Fluttershy ja mam zawroty! Czasem robi mi się słabo i od razu pot zlewa, a przed oczami czarno :/ Już kilka razy mnie tak złapało oczywiście poza domem. W domu mam od czasu do czasu tylko lekkie zawroty, jakbym była na statku :/

Nati ja ostatnio martwiłam się czy nie za mocno ta moja pchełka kopie. U mnie od jakiegoś czasu kopniaki są regularne, w zasadzie zawsze jak usiądę lub się położę, jak jestem w ruchu to mała jest tak wylulana, że siedzi cicho :)

kassia-ja chcę wiosne już :)
nati-mnie mala tez tak kopie :D na razie to jeszcze przyjemne ale po 30tc mnie juz wszystko bolało przy kopniakach małego.
fluttershy-Ja mam czesto,jakie masz wyniki krwi? zawroty głowy sa czeste przy anemii.
ps.właśnie przypomniało mi się ze moj ma wolne :D moze wyciągnę go na zakupy i kupie cos różowego dla małej :)

Hemoglobine mam na granicy dolnej normy i obniżony hematokryt.. ale lekarka nic na to nie mówiła :-( a badania żelaza nie miałam.. ani nie biorę suplementu z żelazem.. Co mogę dodać do diety, żeby zapobiec ewentualnej anemii?

fluttershy-buraczki napeeno to pamiętam i czereone mięso. ja np. biore witaminy dla kobiet w ciąży z pelna dawka żelaza i pomagają

Ja biorę witaminy z DHA, kwasem foliowym, jodem, D3 i magnezem... ehh szkoda, że te zawroty stały się po wizycie u lekarza.. bo tak bym o tym powiedziała i może bym dostała jakieś żelazo

reklama
uff nadrobiłam :)
co do kilogramów to tak jak straciłam 5 na początku to tylko 1kg mi wrócił na razie więc ja jestem zadowolona :D

zazdroszczę kopniaczków! Ja wczoraj rano poczułam jak mi rybka pływa ale tak to jeszcze rzadko kiedy coś poczuję...ale wiem że już niedługo wiec czekam cierpliwie :)

wy już na badania połówkowe macie a u mnie dopiero początek 17tyg, wizytę będę miała w19tc+1, wtedy chyba nie zrobi mi badań połówkowych tylko poczeka ze dwa tygodnie jeszcze znając ją, jest tym typem lekarza co woli poczekać aż dzidziuś będzie większy ;) mam nadzieje że wtedy i ja się dowiem czy są tam jakieś jajka czy zniknęły, bardzo bym chciała juz wiedzieć i zacząć kupować typowo dziewczece/chlopiece rzeczy :)

Do góry