reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

sierpniówka, middajoy - no, ciekawe ile jeszcze taki raj potrwa :wink: póki co cieszę się chwilą :-D
tak ma odkąd skończył ok 4 tygodnie. oprzez pierwsze 4 tyg nic nie robiłam, tylko karmiłam, a potem już się wszystko w miarę uregulowało.
sama jestem zaskoczona że tyle śpi, bo ta pierwsza drzemka to 5 godzin przerwy między karmieniami.
pewnie 3 miesiące skończy to będzie troche mniej spał.

oj tak, wszystko sobvie moge w tym czasie zrobić, bo on od tej 9do 14 śpi na balkonie. o 9 karmię, potem odbijam I potem jak juz wkładam go na przewijaku w kombinezon I czapkę to cały sztywnieje I czasem nawet jeszcze na przewijaku mi usypia. wkładam w wózek, wyjeżdżam na balkon I drzwi na balkon zamykam I mam spokój do 14-14:30.
tylko niestety praca się o mnie upomniała, więc ze 2 dni w tyg mam telekonferencję, lub musze coś do pracy zrobić :sad: musze to w końcu ukrócić, wprzecież jestem na macierzyńskim!

reklama
middayjoy tego nie wiem ale ja po 3 dniach picia miety na nieswiadomce mialam taki kryzys laktacyjny, ze ledwo kp odratowalam (pilam z 4 dziennie)

dominika smiesznie z tym balkonem, jakbys dziecka nie miala :D mi dzisiaj spala o 10 godzine o 12 dwie godziny i o 16 i 18 po pol godziny, cudownie po prostu czuje sie megazrelaksowana, jak to niewiele do szczescia trzeba :D

Dominika na prawde masz raj w dzien moja dzis spala w dzien 2h ciagiem od 15-17 a tak nic. Ale padla o 20 i jeszcze o 22zjadla wiec mam nadzieje ze całą nocke przespi. Bo jak je o 20 to o 2 pozniej 7 takze nie jest zle z tym ze ona sie czasami przestawia najczęściej jak jest skok i sie wtedy rozreguluje[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku a moj dopiero od dwoch dni spi w dzien dluzej niz po pare minut. Dzisiaj mial trzy polgodzinne drzemki. Jakis cud. W dodatku u nas byla zmiana czasu w ten weekend i mlody wstaje teraz o 6 rano a nie o 7. Dobrze, ze chociaz w nocy spi w miare dobrze

Napisane na LG-H811 w aplikacji Forum BabyBoom

hehe, chyba trzeci taki w nagrodę :wink: poprzedni tyle nie spali.. chociaż ten drugi miał 3 godz drzemki w ciągu dnia do 2 rż to też dość długą to drzemkę miał

Mój spał dużo lepiej w nocy a od 3 dni zasypia 19/20/20.30 i budzi się 22:20 z zegarkiem w ręku ale smyram i usypia w łóżeczku i 23:20 i albo usnie albo muszę dać mleko. Masakra. A jak usnie to po 00 budzi się i tak na mleko [emoji23] potem za 3 h to samo potem za półtorej się nudzi może usnie albo nie jak nie to za 3 mleko i pospane

U nas też postęp mala potrafi spać 9 godz ciągiem :-) Ale zasypia o 18.00 i budzi się między 1 a 3 :) tyle że już jest wyspana i śpi jeszcze 2 godz do 5. za to w dzień tylko drzemki takie po 15/20 min.

Moj synio znowu mial dobra noc. Spal od 20 do 4.30 :) pozniej po jedzeniu go wzielam na brzuch do siebie i spalismy do 6.20 i spalby dalej ale musialam wstac bo szlam do lekarza wiec sie rozbudzil. Wrocilam i maz go usypial wiec wzielam z powrotem na brzuch do siebie i spi sobie dalej. Ale pewnie teraz to bedzie krotka drzemka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Middayjoy, jesli chodzi o wygaszanie laktacji, to ja jak miałam tomografie z kontrastem to przez 2 dni nie mogłam karmić. Odciagalam tylko trochę i nie przystawialam dziecka i po tych dwóch dniach już było dużo mniej. Potem karmiłam jeszcze kilka dni ale i tak mleka miałam mało i zdecydowałam ze całkiem przechodzę na butle, ściągałam laktatorem raz dziennie, ale nie do końca tylko trochę, a potem pojechaliśmy do babci do Gdyni i zapomniałam go wziąć wiec nie odciagalam i samo sie jakoś wchłonęło. Nie zrobiły mi sie żadne zastoje ani nic.

U mnie właśnie zaczął padać śnieg. Nie znoszę tej pogody koło zera, chlapa i wilgoć, na spacer pewnie nie pójdziemy i znów dzień sie bedzie dłużył :(

reklama
Mój młody to śpi jak mu się podoba.Nadal żadnych reguł ,w dzien zwykle troche spi np ciagiem 3 godz i troche drzemek ale w nocy to i co dwie godz nadal potrafi sie budzic.Ale znowu ma porządny katar a nawet poksluje.Starsza go zarazila.Ja też przeziębienie.A że jestem oslabiona to jeszcze z zębem problem.Leczona gorna dwojka aż koło nosa zaczęła mnie boleć i nizej.Rtg pokazal stan zapalny koło korzenia i leczenie kanałowe po raz pierwszy mnie spotkało_Oby to chorowanie nas opuściło.

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry