reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Martyna...trzymaj się tam jakoś. Przesyłamy dobrą energię.

Amelia...gratluję turbo szybkiego porodu i czekam na zdjęcia.

Beetka...witaj ponownie!

A mi pytania o termin czy samopoczucie nie przeszkadzają, przecież wiadomo, że to takie small talk, a od bliskich to wyraz troski. Zobaczymy co powiem jak będę tydzien po terminie;)

reklama
Asiołek zgadzam się z Tobą w zupełności co do wychowania dziecka, ja akurat mam syna. I wiem o czym piszesz. Moja teściowa ma dwóch synów ( któych zawsze we wszystkim wyręczała - taki charakter) i chwilowo jednego wnuka 13-letniego. Bardzo lubiła jak Adrian jeździl z nią nad jezioro ma tam domek, do czasu jak w wieku 11 lat chciała go kąpać:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:. Jak jej zwróciłam uwagę, że Adrian mając 5 lat kapał się sam, nie powiem troche z naszą pomoca, ale on uważał, że sam sie kąpie, to to juz była przesada
.
Moja księgowa w pracy która ma córkę i syna zawsze mówiła, że to od chlopców nalezy więcej wymagać, bo ich się oddaje, i żeby przyszła synowa nie narzekała, że ma męża co lezy na kanapie i nic nie robi, a dziewczyna to zawsze się nauczy. I coś w tym jest. Nie jest to pewnie ogólna zasada. Ale ja z tym sie zgadzam i bardzo dużow ymagałam zawsze od Adriana i na początku ciąży kiedy miałam bezwzględny zakaz chodzenia to on mi robił herbatki, nalesniki, budynie i takie tam, nie wspomnę o sprzątaniu itp.
Ale żeby nie było, diabła za uszami też mial, ale na szczęśćie to bylo w przedszkolu i szkole :-Da w domu miałam złote dziecko:-). jego zachowanie wynikałao chyba z jedynactwa, w rodzinie nie ma dzieci w jego wieku, a tu gdzie mieszkamy są same mlodsze dziewczyny, więc jest wielkim indywidualistom, ale bardzo wrażliwym i uczuciowym.

Izis- moze i mam jeszcze torche czas ale po co czekac do konca? Skoro maly jest juz ustawiony jak do wyjscia. Wazy juz ponad 3kg wiec mozna rodzic.. nie ogladac sie ;)

Wyczekany ja też czekam na koniec 37 tygodnia aby ruszyć się nieco bardziej :))))))) gratuluję, że ty już jesteś w terminie :))

Ulika Twój księciunio to ma poczucie humoru :))))))) chyba bym go udusiła za pomysły :))) oczywiście nie mam nic przeciwko sprzątaniu kościoła przez parafian... tam gdzie mieszkałam poprzednio też sprzątaliśmy na zmianę kościół maleńki, skromny trochę z drewna - troszkę jak namiot - ale był piękny bo taki prawdziwy i ksiądz był człowiekiem z powołania... nigdy przedtem ani później już takiego nie spotkałam... odwiedzał parafian w chorobie, w szpitalach... pomagał rodzinom z dziećmi niepełnosprawnymi, wiedział gdzie komu trzeba pomóc... Jak płaciliśmy za Chrzest Mai to zapytał się jak sobie radzimy... daliśmy mu wtedy 200 zł a on i tak połowę oddał. Dlatego Kuria go wywaliła bo nie generował zysków :((((((( I teraz nie znoszę kk :) Jestem przeciwna kościołowi katolickiemu w takiej postaci jaką obecnie prezentuje mimo, iż jestem osobą wierzącą.

Karaiwina super, że nie masz GBS :)))))))))))))

Magda zuch ten Twój Adrian :))))) A swoją drogą teściowa niezła tym kąpaniem :))))) Jak mi się uda to wkleję Wam filmik malutki :) wesoły kąpiel samodzielna Mai jak miała niecałe 2 latka :))) do dziś pokładam się ze śmiechu jak go oglądam :))))

Magda37 - chyba że tak :) dzięki :)
Karaiwina - fajnie że GBS ujemny:)

U nas pada... ulga od tej duchoty..
Boli boli boli, ale się nie nasila niestety. Chyba tak już do końca będę czuła podbrzusze. A dziś jeszcze kłuje w pachwinach - tego nie było dotąd.

Barbarka !!! To zdaje się Ty miałaś apetycik na lód :D Czytałam przed chwilą pewien artykuł i nagle zdanie "Charakterystycznym objawem braku żelaza jest tzw. spaczone łaknienie jak apetyt na lód, tynk, krochmal itp." :-D

Wracając do sprzątania kościoła to w tej sytuacji chyba najbardziej winna(jeśli można tak powiedzieć)jest sąsiadka, która układała grafik. Ksiądz zapewne się tym nie interesuje, bo ma ludzi,którzy to ogarną za niego. Nie chcę bronić księży,ale jak wszędzie:są tacy z powołania i tacy,dla których to jest tylko praca. Miałam kiedys księdza,który przez pół roku jeździł ze znajomego córeczką na rehabilitacje raz w tygodniu, nie biorąc grosza za paliwo.
Co do wychowania dzieci wydaje mi się,że każdy stara się wychować swoje dzieci najlepiej,jak potrafi. Choć nie raz mnie krew zalewa,jak widzę rozpieszczone dzieciaki,które na siłę próbują zwrócić na siebie uwagę. Moje dwie siostry mają po dwóch synów. Jedni i drudzy to diabły wcielone. Ci starsi(11 i 12lat) nie mają szacunku do nikogo-nawet mojemu tacie potrafią głupio odpowiedzieć. Staram się z nimi nie rozmawiać(choć ten młodszy to mój chrześniak), bo nie lubię takiego zachowania. Więzi z nim próbowałam zacieśniać(bo wydaje mi się,że chrzestni są nie tylko od dawania kasy),ale dałam spokój. W wieku 11 lat chyba już powinien znać chociaż podstawy dobrego zachowania.

Lilith musisz się wieczorem odezwać :))) przecież musimy Ci jeszcze przesłać uściski i buziaki i dobre życzenia na jutro :)))))))) i kciuki :)))) Napisz koniecznie jak się miewasz i czy wszystko zapięte na ostatni guzik :)))

reklama
Hej laski
Amelia-ty to jesteś zajebista:-) krótko i na temat. " ide rodzic,juz po" gratulacje jeszcze raz
Beetka- dobrze, ze juz w domku:-)
Martyna- współcZuję tej sytuacji i mam nadzieję, ze wszystko ok. Dzidzia sie zdenerwowala
Anna- parę dni temu tez mialam nocną akcje.coś mi szemralo gdzieś myslalam,ze to mysz czy coś wiec w nocy przestawialam meble zeby zobaczyć a okazało sie ze to cma:banghead:
Twoja mama jest niereformowana ;) w koncu babcie sa od rowpieszczania a le podwawanie slowa rodzica ? Nie ladnie :mad:
Ulika- dla mnie tez jest szokiem sprzatanie w kosciele ale pewnie na wsiach i w malych miejscowosciach zasady sa inne i potem obgadywanie itp. I co bedziesz srzatac?
Gorgusia- zdrowka dla kacpra
Katushka ,martuska - i na was przyjdzie czas:)

Do góry