reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Codziennie nowa niespodzianka :) Kahaka gratulacje :tak:

Dziewczyny a mam pytanie czy wątek zdjęciowy został gdzieś przesunięty? Bo nie wyświetla mi sie i nie wiem gdzie go szukać.

reklama
O 3:40 przez CC urodziła się Ewcia. 2430 g, 52 cm, 10 pkt.
Gratulacje!

To chyba ja w tym tygodniu otwieram listę rozpakowanych sierpniówek. Co prawda miałam nadzieje dokulać się do okolic 30.07, ale synek zdecydował inaczej...

Wody odeszły mi o 23.00, skurcze słabe więc dopakowalam torbę, a M spakował rzeczy swoje i Juliana. W szpitalu byliśmy przed pierwszą, ktg i coraz mocniej bolało... Nawet poprosiłam o zzo, bo przypomniał mi się pierwszy poród ze wszystkimi atrakcjami, ale akcja postępowała tak szybko, że zdążyli mi pobrać tylko krew, na znieczulenie brakło czasu, bo z 2 cm rozwarcia w ciągu kilku skurczy zrobiło się 8cm i po kilkunastu minutach było już 10 i zaczęła się jazda bez znieczulenia. Na szczęście wystarczyło 5-6 partych i było po wszystkim.

Dziś, 21.07, o 2.24 Florian pojawił się na świecie. Tata i brat nawet nie zdążyli zainstalować się w pokoju i już ich wezwano, żeby przywitali się z Florianem.

Podsumowując: lekko nie było, ale ekspresowo, i po wszystkim caly ból poszedł w niepamięć...

A co ciekawe i Julian i Florian urodzili się z niedzieli na poniedziałek, wody odeszły mi w tym samym czasie...

I muszę Wam powiedzieć, ze zapomniałam, że noworodki to takie kruszyny. Co prawda Florian waży 3460g (Julian ważył 3464g) i mierzy 50cm, ale to taki okruszek...

Teraz odpoczywam, choć duchota straszna i pada deszcz...

ma dunia gratulacje :D wczoraj w ogrodku buszowalas,a dzisiaj masz dziecko przy sobie:-)
pięknie.

no coz nie powiem im wiecej was sie sypie tym my zapakowane bedziemy bardziej marudzily ale i na nas przyjdzie kryska. :)

i juz widac nie ma co obstawiac,bo sie sypia niespodzianki same.

Dziewczyny gratulacje ;)
powiem Wam, ze im wiecej nas sie sypie, tym bardziej ja sie bardziej boje. To już takie realne :) chciała bym jeszcze tydzień wytrzymać. Tak mniej wiecej mój maz zaczyna urlop, i teściowie wracają- to sie Wiki zajmą.
w Wawie dzis gorąco - siedzę z Wiki na placu zabaw. I tak mija nam czas:)

Ostatnia edycja:
Madunia no to sie dzieje. Gratulacje. Ostatnio czytałam, ze na wszystkie porody tylko ok 15 % rozpoczyna sie od odejścia wód. A u nas:szok:Wow

ale mam stresa. Nawet łóżeczko ńie rozstawione. Wietrzy sie na balkonie. To chyba te upały tak działają.

Kurczę, zaczynam sie naprawdę stresowac.:zawstydzona/y:

Witajcie dziewczyny.
Kurcze co to sie dzieje tutaj. Szok ;)
Natkusia super ze juz do domu idziecie i dobrze ze sprawa z urlopem sie wyjasnila :)
MaDunia faktycznie ekspresowa akcja zazdroszcze takiej !
Jutka chyba nie ty jedna bys juz chciala bo i ja rowniez ;) a przedema miesiac jeszcze do terminiu.
Madison super ze wam sie tak uklada ze dajecie rade z 3 dzieciaczkow :) z twoich postow daje tak optymizmem ze az juz chce miec przy sobie moja druga kruszynke ;p

Co do znakow ja jestem waga moj m bliznieta i dogadujemy sie jakos raz lepiej raz gorzej:p a synulo skorpion i uparty i zawziety jest. A moj brat jest lewem i jestega spokojny przeciwienstwo mnie ;)

Jest mega upal na dworzu rano o 10 wyszlam do sklepu i skwar jal niewiem, wrocilam do domu to wiatrak poszedl w ruch. Juz wypralam ciuszki po Igorze teraz sie szusza. A wieczorem poprasuje i poukladam w szafce. Teraz piore reczniki i koc z wczorajszego zalewu bo smierdzialo. I oczywiscie nie obylo sie moje wyjscie dzisiejsze bez zakupow dzidziusiowych, kupilam 3 pajace bo mam malutko :)
Lozeczko zamowione, czekamy na dostawe i m bedzie skladac :) wczoraj rodzinka mi tak gadala o porodzie i dlatego pranie zrobilam :p bo niby wszystko juz jest ale nic nie zrobione :p ale torby do szpitala nie pakuje bo uwazam ze 35 tydz to chyba za wczesnie :p choc moge sie mylic ;p

Kahaka Ma dunia moje ogromne gratulacje. Super wieści.
Ja już jestem na oddziale po dwóch ktg i ciągłym zamierzeniu ciśnienia bo skacze w górę ale to chyba ze strachu.
Nie wiem co planują dalej nikt nic nie mówi. Czekam na konsultację z ortopeda.
Jedno mi zagwatantowali że wyjdę już z Hania.
Asa i co ciekawe chcą mi dac sterydy na płuca

Opcja podziękuj nie działa mi w telefonie...

Wielkie dzięki Dziewczyny.

Jeszcze nie do końca wierzę, ale powoli wszystko ogarniam. Florian głównie śpi i tylko wierci się i postękuje jak chce jeść. Przystawiam go do piersi, ale czy coś tam wyciąga to nie wiem... Jutro pójdę do pielegniarek noworodkowych i odswieżę wiedzę na temat obsługi noworodka.

Ostatnia edycja:
reklama
Ma_Dunia - jemu dzis to pare kropel wystarczy, bardziej on potrzebny piersiom teraz, żaby sygnał dac, niz piersi jemu ;)

Odpoczywaj jak mały pozwala, nigdy nie wiadomo co bedzie dalej jak sie juz gwarancja szpitalna skończy i wypisza Was do domu :) Ale z całego serce życze noworodka/niemowlaka książkowego :)

Do góry