reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Faisca hehe nie wiem w jaki sposób poród może być przyjemny tym bardziej bez znieczulenia hihi:-):-):-)

Ojaka ty już pierzesz i prasujesz???? ja zamierzam w czerwcu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie :-)

u nas słonko świeci -właśnie lecę do psiapsióły bo leży niestety-6 tc i pojawiły się plamienia :-( mam nadzieję ,że będzie dobrze .

a ja się wagą chwalić nie będe -szkoda słów mimo ,że przytyłam tylko 5 kg ,to licznik nie wprowadza w dobry nastrój :szok:

Miłego dzionka :-)

reklama
magda piore i prasuje:) mam tego tyle ze nie wiem kiedy skoncze. A wolę porobić teraz bo ja źle znoszę upały nawet bez ciąży i pewnie będę "nie do życia". Poza tym maj/czerwiec szykuje nam się wizyta rodziny i pewnie na rzeczy organizacyjne przed porodem czasu nie będzie. A tu jeszcze czeka nas malowanie pokoju.

Gorgusia - właśnie miałam się pytać czy któraś się wybiera nad morze :) , ja się właśnie zastanawiam czy na długi weekend pod koniec czerwca na te parę dni nie wyskoczyć .

Faisca - łatwo i przyjemnie :-D, na pewno nie zaszkodzi ale żeby aż takie cudowne właściwości miały to nie sądzę :-)

Ojaka - Ty już prasujesz ubranka :szok: , ja jeszcze nic nie mam .

Dzien dobry :)

W temacie wagi to ja popieram lekarzy goniacych za zbytnie tycie. Nie ma co szukać usprawiedliwienia. Jakos na diecie cukrzycowej żadna nie przytyje ponad miarę. W pierwszej ciazy lekarka gonila mnie strasznie z waga, teraz usłyszałam, od innej, ale tez bardzo goniacej za wage, ze na blizniaki nie ma limitu, bo to bardzo obciążająca ciaza. Lepiej gdyby mi tego nie mowila ;) Coz, to co teraz łatwo nam zaakceptować, kilka tygodni po porodzie nie jest juz takie słodkie i raczej psuje humor. Mi laktacja hamowala chudniecie, nawet pol roku na diecie składającej sie z marchewki, kury, jabłek, warzyw nic nie dało (musiałam eliminować mleko). Dopiero, jak ograniczylam karmienie ruszyło.
Zazdroszcze tym, które do tej pory miała koło 5kg na plusie :)

Ja czekam na druga polowe lipca, bo bardzo chce donosić i odetchnąć, ze do-no-si-lam! Ale jak sobie przypomnę ten stan zombie i torture pozbawienia snu dzien za dniem, za dniem, za dniem to wiem, ze teraz to plaża i wakacje i sobie myśle - trwaj chwilo, jestes piękna! ;) I boje sie cc, brrrrr.

Co do spanie to moj 20.30-21.30 do 8.30-10.00. Drzemki albo wcale, albo 1,5-2.5h. Mowi w swoim narzeczu plus rzeczowniki i odgłosy, znam takie maluchy co w tym wieku łącza czasowniki z rzeczownikami. Wyższa szkoła jazdy ;) Ale te wyścigi na wzór 'które wczesnej zacznie chodzic' sa slabe jak dla mnie.

Piersi w tej ciazy miałam poki mało dokuczliwe, teraz tylko sa większe i ja to bym chciała by tak zostało, ale po pierwszej wiem, ze nie ma sie co napalac ;)

Ja kończę przeorganizowanie domu, musze miec wszystko tip-top funkcjonalne zanim bede miała dwa noworodki i dwulatka. Jak to skończę to hurtem robię zakupy wyprawkowe, juz mam swoje typy. Za miesiac chce byc ready i resztę ciazy poświęcić na lenistwo :)

Milego, wesołego, ale apokojnego-ciazowo dnia :)

Ojaka po ciazy Ci przejdzie , 90% dolegliwosci ciazowych spowodowane jest burza hormonow, ja generalnie z zaparciami problemow nie mam, po usunieciu woreczka zolciowego ide raczej regularnie 3 razy na dzien:zawstydzona/y: ale czasem sa dni niezaleznie od tego co zjem ciezko ciezko.

Jejku dziewczyny kochane jestescie.Ja tam sie na swoja wage niezale hihi jest jak jest.Niewszystkie musimy byc supermodelkami,pulchniutkie tez potrzebne ;).
A pania dr niebede sie przejmowac,umowilam sie z mezem ze jak na druga wizyte trafie na nia to poprostu wyjdziemy z gabinetu i poprosimy o inna date bo nam ta pani doktor nieodpowiada.
Ale tak swoja droga tak siedze z mezem gadam i gadam o tych lekarzach i o moich perypetiach.Ja to chyba powinnam zaczac pisac scenariusze,bo ja to sie w zyciu nienudze,zawsze cos musi byc.Mam takie szczescie ze hej hihi.

u mnie dzis piekne slonko.z rana mieszkanie ogarnelam potem podjechalam powolusiu rowerem na zakupy dostalam puszke pepsi gratis hihi.Teraz zjedlismy z mezusiem objadek i on zaraz ucieka do drugiej pracy a przed 13 po Maxia,potem z nim na katacheze...Ech i tak lazic w te i we wte.

Ewa u was w niemczech jak jest z komunia i przygotowaniami do niej??

Gorgusia ale fajne zdjecia a I brzuszek zmienial Ci sie ladnie z kiesiaca na miesiac.
Ja marze o skonczeniu remontu do 3 tyg ale chyba sie nie uda.. Pozniej od razu pranie I prasowanie I lenistwo. Ja licze na cc w polowie lipca. Mloda dopiero 24 konczy szkole wiec wtedy tez mogloby byc..

czy ktoras ma teorie badz doswiadczenie na temat boli podbrzusza, nie umiem tego okreslic najpierw mnie kluje z prawej albo lewej strony a potem to juz przez cale podbrzusze tak mam??? jak juz rozboli to czuje tak jak np kolki sie dostawalo po bieganiu tylko mnie nie boli w boku a cale podbrzusze:-(

Jejku same laski na zdjeciach :-/ zwariowac idzie hihihi
Aniu co do komuni to Oli ma w nastepnym roku szkolnym w kswietniu -w 3 klasie ,a chodza od 6 lat ...
Przeraza mnie sama mysl bo pewnie sie zwali rodzinka z pl heheh no i pomalu trzeba sie za restauracją rozgladac ,a wczesniej jeszcze chrzciny nie wiem jak ja to ogarne hihihi a jak to u Ciebie ??

reklama
Żale Wam się drugi raz bo mi źle i moje posty są totalnie ominięte :-( eh ..

OJAKA zazdroszczę werwy.. mi się nie chce tych ciuszków wyciągać ze strychu i sortować :sorry2: trzeba dupsko ruszyć..

ANNA laska jesteś :tak: nie masz się czym przejmować

CWIKLA i żeby totalnie przestał brzuch boleć!

MADRUSZKA dziecię się kręci, uciska.. moim zdaniem normalne :tak: jak się martwisz to zadzwoń do lekarza albo IP

FAISCA mentalnie przygotowuje się do porodu :-D w pierwszej ciąży nie miałam żadnych specjalnych przygotować i urodziłam szybko i bez problemów ;-)

GORGUSIA ładna kobirtka z Ciebie :tak:

MAGDA &&&& za koleżankę!

Dzisiaj piękna pogoda.. muszę wyrwać gdzieś chłopaków popołudniu :tak:

Do góry