reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

MARTYNA pewnie nie będziesz musiała.. ja muszę powtórzyć ze względu na cukrzyce ciążową w michałowej ciąży :tak:

reklama
Aaaa no to współczuję Natalcia :* :-(
Ale na pewno będzie dobrze tym razem ;*

Ja nie miałam nigdy problemu z wypiciem tej glukozy, najgorsze to czekanie brrr... :crazy:

Natkusia planowałam zakup tych pampersów, ale K. wczoraj był w lidlu i powiedział, że są pakowane np. 4x72 szt. - faktycznie tak jest, nie można brać pojedynczych paczek ?

Ja z krakowskich szpitali to byłam po dwa razy w Rydygierze i na Kopernika.

W Rydygierze miałam dwa razy łyżeczkowanie i nie złego słowa powiedzieć na personel, za każdym razem podchodzili do mnie z wyczuciem i nie przeciągali sprawy ponad to co niezbędne.

Na Kopernika miałam skierowanie na łyżeczkowanie w pierwszej nieudanej ciąży i to co przeszłam na IP to moje. W skrócie, najpierw się naczekałam, a gdy dostąpiłam zaszczytu przyjęcia to lekarz mnie potraktował tak jakbym przyszła tam na dobrowolną skrobankę i praktycznie spławił bez niczego, plastycznie dodając, że choćbym im tam poroniła na progu to i tak mnie nie przyjmą bo nie mają miejsc. Gdybym była w lepszym stanie psychicznym dałabym mu w mordę. Niestety nie wiem jak miał na nazwisko.

Za drugim razem miałam usuwanego mięśniaka i już było świetnie, dobre warunki, miłe i uczynne pielęgniarki, o lekarzu prowadzącym to też tylko w superlatywach można.

Dlatego teraz zdecydowałam się na szpital Rydygiera, biorąc pod uwagę moje doświadczenia to prowadzi 2:1 :-)

Matury - ja miałam chyba więcej szczęścia niż rozumu bo nie musiałam zdawać matematyki, mieliśmy drugi przedmiot pisemnie i ustnie do wyboru i to okazało się zbawienne, przed matematyką mi się umysł zamyka i koniec :-) Moja prawie-pasierbica dzisiaj pisze ale jesteśmy o nią w sumie spokojni bo ona jest z tych sumiennych i ładnie się przykładała do nauki :-)

Atkaa mnie tez Tak boli szczegolnie jak sie maly na dole ustawi, zlezie nisko I wciska mi jakby pod miednice/ biodra nogi czy raczki. Pachwiny tez bola. Ja rowniez z tych Co ciaza boli, mysle sobie ze tomkara Za to gadanie wczesniejsze, ze Nadal nie wierze, ze w ciazy jestem. Choc powiem Wam, ze jak Tak czasem wchodze na bb I widze stare watki idalej kobietki Co walcza latami to od razu lzy w oczach I zas niedowierzam, ze nam sie udalo I taki to cud.mod razu wiecejmsily mam I nie smiem marudzic, ze boli czy ciagnie..
Co do glukozy tomja nie jialam.. Troche mnie to martwi..
Mam pytanie do Was.. Takie osobiste :-) jak idziecie do kibelka, nie na siku oczywiscie, tez sie Tak meczycie, ale nie chodzimo hemoroidy ale,,ze hmm trzeba sie Tak jakby spod pluc wysilic? Czujecie, ze wszystkomjest mega wysoko I to ogromnyndyskomfort?

Dzień dobry mamuśki:-)
Amelia zważywszy na porę, to już zawsze coś:tak:

Izis Tobie niestety dokuczają liczne dolegliwości- tulę. I brawa za nutki optymizmu:blink:
Natkusia lepiej przezwyciężyć lenistwo i mieć z głowy, niż czekać zanim dopadnie Cię faktycznie gorsze samopoczucie;-)
Ewaelinka &&&
Madison to tylko pozazdrościć teściowej! I fajnie, że remont dobiegł końca. Może synek będzie ubóstwiał swój pokoik na tyle, że chętnie w nim będzie spał- czego życzę:-)
Caltha do soboty niedaleko:-) Na jaki się zdecydowaliście?
Cwikla straszne to co piszesz! Dobrze, że wszystko ok:tak:

Jeeeee poprasowałam - dałam radę :-D:cool2:

MARTYNA no trzeba dać radę :tak: ale nie ukrywam, że jak o tym pomyśle to mi słabo :confused:

IZIS można jedną paczkę kupić 72szt :-) one wszystkie są pakowane w takie duże kartony ale one się rozrywa i możesz wyciągnąć jedną paczkę :tak: ja tak zrobiłam i normalnie przeszło.

LILITH ja takiego uczucia nie mam więc nie pomogę..

MARLENUKS dałam radę 3 prania :cool2:

Zaraz jadę do mamy na kawcię..
Buziaki

Witam się poniedziałkowo!
U mnie od rana gwar: Pan robi wykończenie po remoncie, Pani sprząta. Rwetes i harmider!!!! W sobotę okna, potem znów wykańczanie i sprzątanie. Ale widzę, że nie ja jedna przez to przechodzę :tak:

Wczoraj pisałam Wam, że ospa u Małego w przedszkolu. Ale to nieprawda - panuje inne choróbsko - RUMIEŃ ZAKAŹNY! Poczytałam trochę o zagrożeniach wywołanych tym wirusem u ciężarnych i jestem przerażona :no: Dobrze, że mam dziś wizytę, to o wszystko wypytam.

Za Ewelinkę i wszystkie wizytujące dziś &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej dziewczyny! Witam się i ja.
Miałam wczoraj odpisać ale bolał mnie dół brzucha i odpadłam wieczorem. Dzisiaj niestety nadal boli. Zobaczymy do wieczora jak to będzie.
Życzę miłego dzionka i jeśli są jakieś wizytujące trzymam &&&&&&&.

reklama
ja tylko podczytuję Was od czasu do czasu... nieco w stresie jestem bo Malutka słabiej niż zwykle się rusza... i ma wielogodzinne przerwy... wczoraj niemal cały dzień cisza... a w nocy kilka lekkich kopniaczków.

Jutro po raz pierwszy odwiedzi mnie położna środowiskowa :) dziś się zapowiedziała :)
Cieszę się bo już wielu rzeczy nie pamiętam a tak - zapytam o wszystko :))))))

Może troszkę mieszkanko ogarnę z racji wizytacji ;)

Do góry