reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witajcie :-*
Ja dzis w miare dobrze spalam -obudzilam sie o 2 na siusiu ,ale o dziwo w momencie zasnelam :-)teraz wygonilam juz meza do pracki o 8 maly do szkoly ,a o 9 30 bedzie u mnie kolezanka i na 10 do lekarza .....co do warunkow szpitalnych az nie miesci mi sie w glowie tutaj jakos im to idzie sprawniej (przyjecie i nadania sa w chwili wejscia do szpitala)jedyne gorzej to czeka sie na wypis ,bo to trwa ,qle raczej dlatego ze chce sie juz wyjsc, a czeka sie na papiery hihihi
Gawit super ,ze Martynka juz zdrowa ,no prawie ,ale teraz to juz czekac az wszystko zniknie -u nas szczepienie na ospe jest automatyczne -nie znam przypadku zeby jakies dziecko tu chorowalo -dopiero jak od brata synek mial w tamtym roku i sie zdziwilam to bratowa mi powiedziala ze ona nawet nie wiedziala ze szczepienie jest -dopiero po fakcie sie dowiedziala ze jest "na zyczenie za oplata" :-/
Takze co do skutecznosci to u mnie sie sprawdza :-)
Aniu faktycznie ciezki ten weekend mialas -mam nadzieje ze z tym tygodniem bedziesz juz miala spokój i zadnych zbednych rewelacji .....
Co do porodu jeszcze to ja sobie tez o tym myslalam i chociaz pierwszy byl super szybki i wogole wszystko ok (bo w wannie) -tego sie jakos zaczynam bac :-/

reklama
Dzień dobry. Zimna noc była i wszystko zamarznięte! Dobrze,że nasz ogrodek podlewal się całą noc to może nic mu nie będzie. M już jedzie do pracy, Kaci śpi a ja zaraz będę dosypiać.
Dziś mi się śniło;że miałam tyyyle mleka w piersiach :-) oby to był proroczy sen.

Hejka :-)

Ale z Was ranne ptaszki :szok::-D

Mnie Michał dzisiaj obudził o 6 :sorry2: ale jakoś żyje ;-)

Zaraz jem śniadanie i śmigam do Lidla na zakupy.

Wpadnę potem :tak:

Witam i ja;) M poszedł do pracy a ja siedze.. cos bym musiala dzis posprzatac ale weny brak. Moja siorka dzis mature pisze a ja sobie mysle kiedy to bylo :) w sumie to bym wolala isc jeszze raz na mature niz zdawac to prawko .. a egzamin za pasem :p

Martuska ,a masz juz date egzaminu ???
Ja zmykam sie myc i szykowac na wizyte wrrrr stres mnie lapie -nieskromnie prosze o kciuki :-D

ćwikła matko święta dobrze ze z maluszkiem ok-dopiero przeczytałam-jak po nocy lepiej trochę???

ewelinka trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Jejku dziewczyny czuje sie jak przed jakims egzaminem :-/ ,a ten czas cos sie zatrzymal w miejscu :-(
Ja juz i dom ogarnelam i siebie doprowadzilam do ladu --teraz to tylko siedziec bezczynnie i czekac 40 min az kolezanka przyjedzie

reklama
Moj mały jeszcze spi, a M szykuje sie do pracy, a ja czekam na śniadanie do łóżka :)

Co szpitali, to jak mieszkałam przez rok w Irlandii, na stypendium, to przyszło mi raz czekać na izbie przyjęć 7godzin, wiec nie wierze juz ze wszedzie jest taki raj.
A jak pojechałam w 12tc z odowdnieniem do Medicovera, to lekarz przyjął mnie w 5 min, a na oddziale byłam zadomowiona natychmiast. Zeby tak było wszedzie...

Minął tydzien z teściowa i musze powiedzieć, ze jest super. Ogromna pomoc. Szkoda, ze do porodu nie zostanie - żebym nie musiała tego odszczekiwac.
Czasem mnie cos tam rozdrazni wiadomo, ale ogólnie same plusy.

W długi weekend praktycznie skonczylismy pokoj synka, meble sa, porozklejalam na ścianach naklejki i cos bardzo fajnego - tablice kredowa z rolki - teraz jest radocha dla każdego. Kupiliśmy fotel rozkladany do przysypiania dla rodzica i lada moment zaczynamy trenowanie samodzielnego spania w pokoju. Nastawiam sie na wojnę :)

Cwikla - bardzo smutna ta Twoja refleksja co do Żelaznej, moze faktycznie bez własnej poloznej ani rusz. Mam nadzieje, ze dzis juz u Ciebie lepiej.

Ewaelinka - kciuki

Monya - ja miałam tak samo, miałam iść jednego dnia, ale noc zupełnie nie przespana, nerwy do tego, ze nie spie, w końcu opilam sie wody i musiałam iść siku, wiec wszystko do dooopy. Na komplet badań poszłam kolejnego dnia i było super.

Milego i spokojnego dnia, bez żadnych dolegliwości bolowych.

Do góry