reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

O raju, juz matury. Brrrrr. W sumie to pikus, ale trzeba przez to przejść, zeby tak mówić.

Atkaaa - mnie czasami bardzo boli w pachwinach. Mi jest o tyle łatwiej, bo ja poprostu wiem, ze mnie ciaza boli. To odkrycir bylo dls mnoe szokiem w 1 ciazy. Tak było w pierwszej, tak jest teraz, choć duzo mniej. Poprzednio było okropnie. Ale nigdy nic złego sie nie działo.
Ufam swojej intuicji, wczoraj przez 3h cierpialam bardzo, przeszło. Dzis ok, brzuszek wypoczety. Jesli raz czy drugi po czymś takim lekarz Ci potwierdzi, ze wszystko ok i nic sie nie dzieje, to pewnie nabierzesz spokoju.
Jesli bóle sa stałe, bardzo Cie niepokoją to spróbuj umówić sie do swojego lekarza wczesniej, bo oszalejesz z tym zamartwianiem sie.

reklama
Cześć Kochane moje ;**

Potrzebuje POMOCY!!
Siedzę sobie na tej glukozie właśnie i mam problem bo jakąś dziwną mam tą glukoze :confused: Pobrała mi krew z palca + do probówki i na następne pobranie mam przyjść za 2h.. Dodam, że wypiłam roztwór z 75g.

Przy synku miałam przyjść po godzinie i póżniej po 2h.. :confused::confused: a tu tylko po dwóch godzinach- Zgłupiałam :szok:

Ostatnia edycja:
Martyna - ja tez miałam po 2 h tylko krew pobieraną. Ale ja musiałam siędzieć przed gabinetem, nie mogłam nigdzie łązić. I tez miałam glukozę 75 g.

Martyna - Ci lekarze sa jacys pokręcenie, ja w ciązy z Wiki - też miałąm po 1h, i po 2 h pobieraną krew. A teraz zadecydowała że po 2 h tylko.

hej :) zaprowadziłam małą do żłobka , zrobiłam zakupy i nic mi się już nie chce ;)

Ewaelinka - &&&&&& za wizytę

Martyna - ja jeszcze mam przed sobą glukozę więc nie wiem jak teraz jest , poprzednim razem też miałam 3 pobrania .

Madison - mnie też ciąża boli :) , tak już po prostu mam że tu ciągnie , tam boli itp :) , fajnie że pokoik gotowy , na pewno synkowi się spodoba i nie będzie problemów ze spaniem :)

Martynko nie martw sie. Raz robia po 1 i 2h a raz tylko po 2h. Ja pierwszy raz miałam tylko po 2h i musiałam siedzieć na dupce a pozniej po 1 i 2h i mogłam sobie chodzić

A może jak cukier w poprzedniej ciąży był ok to wychodzą z założenia, że wystarczy pobranie po 2h ? :)

Mnie też wszystko boli, dosłownie...nawet jak siedzę, czy leżę. Więcej pochodzę, czy postoje to zaraz z lewej strony krzyż boli tak, że prawie ciągnę nogę za sobą :p Brzuch to chyba w każdym miejscu mnie boli, wątroba/woreczek też. W nocy ledwo się przekręcam z boku na bok bo właśnie mocno boli mnie brzuch na dole. Myślę, że to już tak ciąży, że jak się przekładam to ciągnie.

Ale i tak uważam, że nie jest najgorzej...Leżenie non stop jest straszne, moja teściowa 9 miesięcy przeleżała, nie mogę sobie tego wyobrazić :( Tzn. jak mus to mus, wiadomo, ale to jest obciążenie nie tylko dla kobiety, ale dla całej reszty rodziny także. Bo przecież ten mąż musi wtedy zasuwać na wszystkie etaty.

U nas dzisiaj słonko, ale pomimo 14 stopni na termometrze jest zimno, otworzyłam okno i mnie zmroziło.

Na obiad dzisiaj hot dogi, o :-)

Jeszcze odnośnie nocnych boleści - myślałam o tej poduszce cebuszce, bo wtedy brzuch byłby podtrzymywany - teraz tak cwaniakuje z poduszką i wtedy mniej boli - ale ona też trochę kosztuje, więc może póki co skupie się na zwykłej poduszce, którą można wepchnąć pod brzucha. Ja mam akurat taką za 10,00 zł z Ikei :)

Ostatnia edycja:
Hejka

Ja już po zakupach udanych :tak: Wojtusiowi kupiłam pampersy także gitara ;-)

CWIKLA oby Ci przeszło :* co do za podejście.. takie szufladkowanie każdej ciąży :no: jak cokolwiek będzie się działo to jedź do innego szpitala!!

EWAELINKA powodzenia na wizycie! &&&&&&&&&&&&&

MARTYNKA teraz weszły nowe zasady i trzeba po 1h i po 2h.. ja miałam tylko po 2h i niestety w 31tc muszę powtarzać :shocked2: niestety nie wszyscy lekarze wiedzą o tych nowych normach..

MADISON super, że masz taką pomoc i z teściową się dogadujesz - wyczyn jak dla mnie :tak::-D

U nas dzisiaj słoneczko ale chłodno jest :confused:
Lecę prasować.. a tak mi się nie chce :szok::dry:

reklama
No mnie też to zdziwiło dlatego wolałam się upewnić :-D Dziękuję ;*

Ale podejrzewam, że lekarz drugi raz nie zleci mi glukozy. Z palca teraz miałam 3,6.
Jak ten test obciążenia wyjdzie ok to drugi raz nie będę robić już na pewno..

Ostatnia edycja:
Do góry