reklama
Wspolczuje... i dziwie sie rowniez takiego potraktowania. Mnie po ostatnich bolach i napinaniu brzucha skurczach trzymali 4 dni na obserwacji i dawali leki. Ktg tez codziennie po trzy razy robione.. dodatkowo przy przyjeciu i wypiszczeniu usg..
Najwazniejsze zeby przeszly te bole wiem co to znaczy bo mnie ciagle brzuch boli i sie napina.. ale to zazwyczaj jak sie poruszam za duzo..
Pozdrawiam
Najwazniejsze zeby przeszly te bole wiem co to znaczy bo mnie ciagle brzuch boli i sie napina.. ale to zazwyczaj jak sie poruszam za duzo..
Pozdrawiam
Cwikla - dobrze, ze jest ok. Mam nadzieje, ze leki pomogą. Hmmmm, trudno wątpić w kompetencje sw.Zofii. Dziwna sprawa. Pamietam, ze w pierwszej ciazy moja poprzednia gin, tez z jednej z warszawskiej porodowki, mówiła mi cos o tym, ze za wczesne ktg nie ma sensu i moze przynieść niepotrzebne nerwy w kontekście stałej pracy serca. Nie wiem jak przy skurczach. Ale zupełnie nie pamietam o co dokładnie jej chodziło, bo to były teoretyczne rozważania. Tylko, ze jak widać większość dziewczyn ma.
Ja to sie jednak przeforsowalam, od 14 tylko do toalety wstaje. Jak to bedzie w kolejnych tygodniach, te make główki tak mi tam napieraja...
M. mówi, ze w poprzedniej ciazy od 6m tez mówiłam - ale jak to bedzie?!? Jak to bedzie jak ten brzuch bedzie jeszcze większy?!?
Ja to sie jednak przeforsowalam, od 14 tylko do toalety wstaje. Jak to bedzie w kolejnych tygodniach, te make główki tak mi tam napieraja...
M. mówi, ze w poprzedniej ciazy od 6m tez mówiłam - ale jak to bedzie?!? Jak to bedzie jak ten brzuch bedzie jeszcze większy?!?
Ewaelinka84
Fanka BB :)
Madison masz racje co do akcji serca w ktg bo mi osobno sprawdzali najpierw serduszko a pozniej podpinala sluchawke do skurczy , bo dzieciatko za male bylo i ruszajac sie maszyna nie wychwytuje i piszczy (wlancza sie alarm) - tak mi to wytlumaczyli
Ja juz wykapana -jutro stresowy dzien :-/ wizyta i napoj bogow
Ja juz wykapana -jutro stresowy dzien :-/ wizyta i napoj bogow
ewaelinka mojej maleńkiej serduszko bije super i równo do tego druga sonda do skurczy i jeszcze przycisk do zaznaczenia ruchów. jak mamy na oddziale podłączone wszystkie ktg to słychać jakby stado koni galopowało. trzymam kciuki za prawidłową glukozę
Ewaelinka84
Ewcol ja tylko napisalam moja sytuacje jak bylam w 21 tygodniu i tak mi to wytlumaczyli
Uwielbiam te dzwieki ,,,,,,koja wszystko :-)
A jak t u Ciebie ? Jest juz w planie wypis ?
Uwielbiam te dzwieki ,,,,,,koja wszystko :-)
A jak t u Ciebie ? Jest juz w planie wypis ?
Ja bylam na Inflanckiej.
Pierwszy raz jak mialam skurcze i bóle byłam w Bielańskim dostałam zastrzyk i czekalam 3,5h na zwykle badanie ginekologicze, zaproponowali że mpge zrobic usg za 2h bo od 14 robia.. juz miałam dosyć... to był 21 tc chyba.
A teraz byłam na Inflanckiej 25tc. Od razu podlaczyli do ktg jakieś 20min pozniej badanie ginekologoczne i usg i lekarz stwierdził że twardy brzuch itd i zostawili mnie na obserwacje i przepisali leki. Opieka bardzo bardzo na plus.. położne i studentki miłe ktg 3xdziennie leki. I oczywiscie przed wypisem badanie i usg.
Pierwszy raz jak mialam skurcze i bóle byłam w Bielańskim dostałam zastrzyk i czekalam 3,5h na zwykle badanie ginekologicze, zaproponowali że mpge zrobic usg za 2h bo od 14 robia.. juz miałam dosyć... to był 21 tc chyba.
A teraz byłam na Inflanckiej 25tc. Od razu podlaczyli do ktg jakieś 20min pozniej badanie ginekologoczne i usg i lekarz stwierdził że twardy brzuch itd i zostawili mnie na obserwacje i przepisali leki. Opieka bardzo bardzo na plus.. położne i studentki miłe ktg 3xdziennie leki. I oczywiscie przed wypisem badanie i usg.
Izis86
Ja jak się coś dzieje to nauczona poprzednią sytuacją dzwonie do swojego lekarza, jak ma dyżur i stwierdzi, że trzeba sprawdzić to mnie weźmie. Jak nie będzie miał dyżuru to mi powie co mam zrobić. I powiem Wam, że tam nie ma soru...sor mamy tylko w tym szpitalu o którym pisałam kilka razy i do którego nie chciałabym trafić. Przy tych plamieniach do szpitala wpuszczała mnie pielęgniarka wejściem gdzie chyba rodzące przychodzą i dzwonią domofonem, takimi okropnymi lorytarzami tam się idzie.
I jeśli jest lekarz z danego szpitala to bankowo patrzą inaczej, bardziej jak na człowieka. ..
Ktg nie miałam ani razu, nawet dziewczyny co leżały ze mną i miały coś koło 27 tyg. nie miały. Za to 3 razy dziennie słuchane było serduszko, chociaż mnie sprawdzaly tylko dzięki tej miłej pielęgniarce, która mnie przyjęła. Ona mi sprawdziła, a kolejne stwierdzały, że jest za wcześnie i pytały czy już było sprawdzane i czy było słychać.
Ja nawet o szpitalach nie chcę się wypowiadać bo mi się tylko ciśnienie podnosi
I jeśli jest lekarz z danego szpitala to bankowo patrzą inaczej, bardziej jak na człowieka. ..
Ktg nie miałam ani razu, nawet dziewczyny co leżały ze mną i miały coś koło 27 tyg. nie miały. Za to 3 razy dziennie słuchane było serduszko, chociaż mnie sprawdzaly tylko dzięki tej miłej pielęgniarce, która mnie przyjęła. Ona mi sprawdziła, a kolejne stwierdzały, że jest za wcześnie i pytały czy już było sprawdzane i czy było słychać.
Ja nawet o szpitalach nie chcę się wypowiadać bo mi się tylko ciśnienie podnosi
Kaspian
Izis, niestety potwierdzam opinie o częstochowskich szpitalach. Wielka szkoda, że tak właśnie to wygląda w świętym mieście.
Gawit, jak Martynka?
Ja właśnie dostałam telefon od mamy jednego z kolegów mojego synka, że w przedszkolu dwoje dzieci ma ospę. Mój jeszcze nie miał, ale był szczepiony. Ja miałam, z resztą na początku ciąży miałam sprawdzane przeciwciała i było ok.
Nie wiem, ale chyba zaryzykuję i puszczę Go jutro. W końcu od świąt nie chodzi i kiedyś musi złapać to choróbsko (im wcześniej tym lepiej)...
Gawit, jak Martynka?
Ja właśnie dostałam telefon od mamy jednego z kolegów mojego synka, że w przedszkolu dwoje dzieci ma ospę. Mój jeszcze nie miał, ale był szczepiony. Ja miałam, z resztą na początku ciąży miałam sprawdzane przeciwciała i było ok.
Nie wiem, ale chyba zaryzykuję i puszczę Go jutro. W końcu od świąt nie chodzi i kiedyś musi złapać to choróbsko (im wcześniej tym lepiej)...
reklama
Cwikla - dobrze ze z dzidzia ok, zeby sie to uspokoiło.
Odnosnie szpitali - uświadomiłas mi tylko ze na Żelaznej nie tak kolorowo jak to opisują. I chyba odpuszczam ten szpital. W ciazy z Wiki byłam ma patologii na Inflanckiej i było ok ehhh coraz częściej mysle o porodzie i coraz bardziej mnie to przeraża
Odnosnie szpitali - uświadomiłas mi tylko ze na Żelaznej nie tak kolorowo jak to opisują. I chyba odpuszczam ten szpital. W ciazy z Wiki byłam ma patologii na Inflanckiej i było ok ehhh coraz częściej mysle o porodzie i coraz bardziej mnie to przeraża
Ostatnia edycja: