reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Ja ciągle praca lub Kac. Nie mam czasu....tylko patrząc na to,że praca czeka mnie do porodu to zaczynam się ciut stresowac.
Z Kacim większą cześć wyprawki na all zamówiłam. Teraz pewnie też tak zrobię. Tylko tak czy inaczej najpierw wypada zrobić listę.

reklama
Witajcie ja juz tez na nogach przy kawce ,niby wolny dzien moglabym pospac ,a tu sie juz nie da :-/
Gorgusia napewno pokupujesz wszystko ,ja tez nie mam za duzo rzeczy ,a gdzie tam reszta ? Po dluzszym chodzeniu kreci mi sie w glowie takze po sklepach latac mi sie nie chce... wczoraj dostalam potwierdzenie ,ze NUK wyslal do mnie paczke (czyli butelki i smoczki z imieniem)mozliwe ze dzis dojdzie :-) ,,,sama nie wiem ile czego mam miec ,nie mam zadnej listy ,ale przy malym tez nie mialam i dalam rade ,sklepy istnieja takze wrazie czego bede kupowac na biezaco :-)
Ja się znowu boje o tryb dnia i Olivera ,tu go do szkoly wyprawic ,tu napewno mala nakarmic -jak ja sie wyrobie ???

Ty tak wcześnie wstajesz, że ze wszystkim dasz radę ! :))

Ja chociaż bardzo bym chciała to mogę spać i spać. Nie często mogę powiedzieć "nie chce mi sie" ;) ja się tego boje, jak dam radę ogarnąć mieszkanie, pranie, gotowanie i malucha, i oczywiście męża :D moja wieczna senność jest wielce przerażająca.

Ewelinka dużo masz rzeczy :) chociaż to co prałaś :D

Ja właśnie zaczęłam wszystko gromadzić, ale przez allegro. Mam niedaleko sklep odnarodzin.pl - Częstochowa sklep internetowy z artykułami dla dzieci i spacerkiem mogę tam iść, ale mniejsze ceny na allegro kuszą. I tak kupuje chyba niezbędne minimum, póki co nie mam wielu rzeczy np. laktator, który się przydaje z tego co piszecie nawet jak się uda z piersią.

A ja zapomniałam, że dziś święto...i chciałam iść po chleb i oranżade bo mam ostatnio faze na jej smak ;)

A liste rzeczy K. znalazł w internecie i na niej odznaczamy co jest, oczywiście listę w trakcie modyfikujemy :)

A dzisiaj całą noc wył komuś alarm pod blokiem. W chwilach bezsilności miałam chęć wyjść na balkon i rzucić czymś bardzo ciężkim :/

Ostatnia edycja:
Dobry. Obudzilam się dopiero ja. Po wczorajszym wieczorze bylam mega padnieta i nawet w nocy na siusiu niewstawalm. Niby czuje sie dobrze ale jakas zmeczona jescze i bardzo boli mnie klatka piersiowa. Ale do tego juz sie przyzwyczaiłam. Dzis w planach upiec jakieś ciasto (niewiem jakie)

Właśnie obudził się duży dziec i placze bo kark go boli. Chyba zle spał. ..

Ania ,mam nadzieje ze juz duzo lepiej sie czujesz ,wczoraj wieczorem juz nie mialam weny na pisanie ,ale caly czas myslalam .
Ja dzis bede miala mily dzien bo o 13 zawoze m. Do pracy i umowiona jestem z kolezanka w spielhali (plac zabaw dla dzieci w hali) takze czeka mnie mile siedzenie przy kawce ,a dzieciaki beda szalec :-)
Po wczorajszym napadzie glodu dziś jeszcze czuje sie pelna i nie mam na nic smaka :-/ za to mam okropna susze w buzi i spijam wode jak na jakims kacu :-D moj wczoraj pobalowal z kumplami i chyba nadrabiam za niego bo on smacznie spi -pewnie bedzie mial dzis ciezki dzien hahah ,ale dobrze mu tak ,ja mu pic nie kazalam :-D

Ewciu dziękuję czuje sie ok. Wlasnie przymiezam sie do prysznica hi. Maz pojechał już do pracy. Zrobie jeszcze jakies sniadanie malemu i powolusiu pojde do apteki kupie te globulki dowcipne :-) .

A ty wiesz że ja wczoraj jak wróciłam ze szpitala do dwa litry wody na raz wypilam. Tez mialam potwornego kaca hihi. Twoj musial niezle zabalowac ze az mnie kacem zaraził.

Hehehe no zabalowal równo i juz widze te umieranie dzisiejsze ,a do pracy musi isc :p ja chyba tez bym musiala cos zjesc :-/ hmmm tylko co ?? Jejku pustka w glowie, a lodowka wyjatkowo pelna ....musze cos tam wyszukac :-/

witam

u nas sie ochlodzilo, wczoraj byly tylko 3 stopnie ale nie przeszkodzilo to mojemu mezowi grilla zrobic...

ja pas poporodowy po I ciazy tez mialam ale bez rewelacji, lepszy byl wibroaction, ten to mi fajnie brzuszek wymodelowal....zaluje ze juz go nie mam.....
teraz patrzylam na all i sobie kupie taka bielizne modelujaca ale to po pologu dopiero...zawsze to brzuszek podtrzyma, nie bedzie zwisu...

uciekam sie ogarnac bo jeszcze w łózku leze;-)

reklama
Ja też wstałam :-)

Wczoraj mieliśmy aktywnie, Lidl, Bonarka i Leroi Merlin. Wszędzie dzikie tłumy , tak to jest dać ludziom wolne a nie zapewnić pogody :-) Chociaż w Krakowie nie było jeszcze tak źle.

W Auchan poszłam do kasy uprzywilejowanej dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych, bardzo się rozbawiłam jak te 3 osoby przede mną nagle zaniewidziały :-) Jedna młoda zakonnica - może też w ciąży, habit w końcu nie jedno potrafi zakryć i młode małżeństwo - pampersy kupowali to pewnie też uznali, że w jak najbardziej słusznej kolejce stoją :-)

Ja trochę ciuszków kupuję, ale to głównie przez Allegro, no i ogarniam to co mi przynoszą. Ale takich większych typu łóżeczko, wózek, przewijak to jeszcze nie bo mi się remont zaczyna więc szkoda, żeby się kurzyło :-)

Dzisiaj pogoda pod zdechłym azorkiem ale nie mam w sumie nic konkretnego w planach, pasierbica na obiad przychodzi to jakiegoś kuraka upiekę i ślimaczki drożdżowe zrobię i koniec :-)

Ostatnia edycja:
Do góry