reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Jest maj, jest pogoda lipna - to musi byc Majowka ;)
Witajcie dziewczynki!

Ja dzis mam wizyte. Pierwszy raz nie na 9-10, a na 16. Tyyyyle czekania.
Za to 1030 fryzjer.
M. ma zabrać synka dzis do biura na troszkę i mąka pojechać zmienic moje.... opony na letnie :) Najwyższa pora ;)
Mlody jeszcze spi. 13. godzinę... Nasz człowiek ;) Da rodzicom chwile spokoju rano.

Co do golenia to dla poki co luzik. Me łono to na pamięć znam ;) A łydki gole na czaple - podnoszą nogę do góry tak zeby sie nie schylac. Na szczęście po latach depilacji woskiem te włosy takie marne. Jak i przy pierwszej ciazy żałuje, ze nie poddalam sie wczesniej laserowej depilacji, to dopiero spokoj.

Kregoslup tez mnie wczoraj tym bardziej bolal im dłużej lezalam. Wiec wstalam wreszcie i przekopalam rekami M garderobę segregujac od nowa ubrania na kategorie por roku, rodzajów sportów i 'w życiu tego nie założe'. Po ciężkiej pracy duzo lepiej było iść znowu leżeć :)
I jest tak jak chyba Fiuufiuu pisała - ubrania do 3 miesięcy to sa raczej unisexy, ale im dalej w las tym wiecej cech płciowych nabierają i raczej ta 'starsza' garderobę sie nie nada. Szkoda.

Anna - na szczęście do poniedziałku blisko. Poki co panikowanie forumowe sie raczej nie potwierdzalo, wiec i Tobie tego życze. Ja panikuje od 2 dni - to musi byc dobry znak ;) W te wynik musze spojrzeć, co by je chociaż wydrukować. Tez sie boje - dobry znak ;)

Ewaelinka - az niewiarygodna jest historia Twojego tycia. Nie wiedziałam, ze to wogole możliwe. Musiałas rosnąć w oczach. Grunt, ze bez komplikacji dla Ciebie i małego. Teraz to pewnie ledwo do 10kg dobijesz :)

Jak to fajnie jak po wolnym dniu piatk przychodzi :)
Miłego dnia!

reklama
Anna ale sie usmialam bo m. Zerknal na forum i mowi do mnie to lec bilet to tylko 19 eu tylko tak co wieczorem wrocisz a nie zwiejesz mi na stale do tych wloch hihihihi ja troszke ogarnelam i wsuwam buleczki z salatka szynka i serem mniammm malej chyba tez smakuje bo zaczela boksowac ,ze teraz juz wiem ze wszystko ok :-)

A jeszcze robie edit co do tych poloznych co pisalas - bo z mojego szpitala babki lataja jak na sranie i pytaja sprawdzaja pokazuja ,mozliwe ze to zalezy od szpitala ,ale ja jeszcze w de nie spotkalam sie z olewaniem pacjenta ,,,,,,, po porodzie olivera skakaly kolo mnie jak kolo krolowej tym bardziej ze w jednej piersi mam lekko wciagniety sutek i pokazywaly mi metody jak pomoc dziecku by dobrze sie przyssal .....mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie -juz teraz widzialam ze hebamy i pielegniarki sa bardzo mile

Ostatnia edycja:
Kurka tanio 19 euro :/ ja przed ciaza do Pl chcialam leciec to wyszlo 250 euro :/ z wenecji w okolice wroclawia to koszta sa niesamowite.
Narobilas mi smaka na salatke.Ale ja mam pusta lodowe.I chyba dopiero w niedziele zakupy zrobie.
Co zes dala do tej salatki??

Wiesz to zawsze zalezy od szpitala.W polsce tez jeden lepszy drugi gorszy i tutaj tak samo.
Ja mam nadzieje ze dobrze trafie bo ja cos ostatnio slaba psyhicznie i chyba jak beda france to bede beczec normalnie...

Ostatnia edycja:
Ja zawsze zamawiam wczesniej i do pl tez tak latamy nie raz nawet za 9 sie uda ,oczywiscie tylko bagaz podreczny ;- ) a latam do katowic .....
Teraz wizzair ma promocje rzym paryz londyn 19 eu ,gdyby nie to ze jestem w ciazy to napewno robilibysmy weekendowe wypady bo to az zal nie skorzystac :-/

MONYA mam nadzieję, że te skurcze Ci przeszły :tak: odpoczywaj!

ANNA współczuje koleżance.. niestety w szpitalach tak jest :-( sama przeszłam to i zero pomocy..

ATANA miłych zakupów :-)

EWAELINKA niewiarygodna ta Twoja historia tycia.. jak widzę Twoje zdjęcia teraz to aż ciężko uwierzyć :eek:

Ja Michałem zajmuje się praktycznie cały dzień, mąż o 14 już jest w domu po pracy.. popołudniu mama/siostra/koleżanka albo mamy na placu zabaw.. na samotność nie mogę narzekać :no: ale czasami by się przydało.. tak SAMA cały dzień, odpocząć sobie za wszystkie czasy i od wszystkich :tak: niestety chyba to niemożliwe u mnie..

I ja witam się południowo. U nas pogoda straszna w porównaniu do ostatniego tygodnia:-(
Właśnie wróciłam od lekarza z małą. Niestety nadal praktycznie bez zmian. Jedynie leki zmienione;-) na siln iejsze antybiotyki i tak do środy i do kontroli.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:tak: i życzę miłego dnia dziewczynki.

A nam udalo sie wyskoczyc na szyciutkie zakupy huraaaa jest co jesc w domu i jest arbuz...Niemoge sie doczekac kiedy beda juz te normalne duze nie ta bejbi bo one raz ze male to drogie.

maz ledwo wpadl zrobili zakupy przyniosl mi je do domu zjadl kanapki i polecial dalej do pracy.I pewnie wroci o 10 w nocy .
O 13 pojde po synka dam cos mu jesc na 14.30 do 16.00 pojdzie na zajecia.I tak dzien zleci...
O kuzwa meza zabije,maki mi niekupil aaaaaaaaaaa a mowilam idz po mleko make i jajka...Nic bedzie musial jutro kupowac hihi albo zaraz u siebie na magazynie :D
A tak chcialam upiec ciasto.

Witajcie
No u nas ospowo zdecydowanie lepiej. stare krostki zasychają, nowych brak a Martysia jakby chora nie była :-D dziś już wraca spać do swojego pokoju :-Dkoniec spania z mamusią ;-)
Wiecie wzięłam się trochę za sprzątanie łazienki, bo wołała o pomstę do nieba i w salonie Martysia starła mi kurze, a ja odkurzyłam dywan i teraz muszę leżeć, bo brzuch mnie bardzo boli :-(
Co do samotności, to jak mam te dni kiedy pracuję to ejst fajnie, ale jak siedzę w domu to mi się nudzi. Koleżanki w tych godzinach w pracy, a po pracy to każdy zmęczony i chce odpocząć. P wychodzi z domu o 7 wraca po 18 więc jak już pójdę na L4 to pewnie oświeję z nudów ;-)

Co do tanich lotów to swego czasu jak mieszkaliśmy w UK, to często zdarzało nam się latać do mojej przyjaciółki na Majorkę, bo czailiśmy tanie bilety i najdrożej jak zapłaciliśmy to było 20 funtów w obie strony za dwie osoby, oczywiście bagaż tylko podręczny. jak lataliśmy do PL to też dużo wcześniej kupowaliśmy bilety i wychodziło tanio, choć my częściej do PL jeździliśmy autem. ja nienawidzę latać :-( wolę się 20 godzin męczyć samochodem niż lecieć samolotem ;-)

Miłego dnia

cwikla szczeze mowiac to niewiem jakie chcialam upiec na jakies mialam ochote.Byc moze zwykly torcik z biszkopta smitany i truskawek albo jakies czekoladowe.ALe niestety.
Ewa miala mi podac przepis na salatke i niepodala(obrazona) wiec wymyslilam cos swoje nawet dobre tyle ze zaduzo piepszu mi sie syplo.

Dzisiaj objadam sie owocami.Z rana bylo jabluszko potem arbuz potem banan a teraz ananasa do salatki kroilam to zjadlam hihi..

reklama
Jejku nie wsominajcie o jedzeniu bo ja znowu caly czas cos miele w buzi :-/ nie wiem gdzie to sie miesci ale jem jem i nie mam uczucia sytosci :-/
Mi sie piora rzeczy ktore przyszly z ebayu (na zakupowym) czekam zeby to wywiesic i chyba zamkne oczy bo pogoda tylko do tego sie nadaje .
Mialam jeszcze cos napisac ale znowu wywialo mi z glowy co :-(

Do góry