reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam i ja przy kawce. Pogoda sie zesula :/ a dzis mial byc grill... wrrr dlaczego zawsze na majówke pada?! Moj M juz do pracy poszedł i tak mysle zeby juz bylo 9h dalej i wrócił;)
Czeka mnie sprzatanie a przy takiej smetnej pogodzie nic sie nie chce.
O wadze nie mysle, bd sie martwila po :)
Trzymam kciuki za wizytujace!!! &&&&&

reklama
Ewa a wszystko. A najbardziej to ze od tygodnia nieczuje kopniakow jak wczesniej czyli pwyzej pepka tylko duzo duzo nisko. I jeszcze ze caly czas jestem mokrs miedzy nogami. A swój droga to juz wszystko mnie denerwuje. Zachowuje sie normalnie jakbym w ciąży byla. ..

Jeju patrzcie 7 miesiac zaczynam dzisiaj.Ale to zlecialo.Jeszcze ciut ciut. W poniedzialek bede wiedziala na 100% czy bedzie cesarka czy nie.Powiem wam szczeze ze teraz juz sie przyzwyczailam do tej mysli.Troche mnie to przeraza ale co bedzie to bedzie.

niedoskwiera wam samotnosc?? Mojego meza od rana do nocy niema,synek ma swoj swiat i swoje kredki z obolala matka siedziec niechce,
jedyna mi tu kolezanka zaczela prace sezonowa...A kochanej sasiadki mamy mojej chrzesniaczki nawet widziec niechce.Ostatnio odwalila mi numer ze chcialam ja zamordowac.Przyszla tu ze swoim psem co cieczke ma. cala podloga brudna.A zeby choc ta wytarla ech...

Co do pogody Ewa masz racje.Choc dzisiaj to juz nawet i wyjatkowo zimno.

A ja w wczoraj miałam stresa. Wieczorem nagle zaczął mnie boleć brzuch jak na okres a za kilka chwil poczułam całkiem sporego i nieprawda że nie bolesnego skurcza. Ciało osłabiło się w kilka sekund. S. zaplikował nospę i czekamy. W związku z wydarzeniami na naszym forum byłam juz nieźle przerażona tym bardziej, że dzien jak na mnie był nad wyraz aktywny: 2 h na minigolfie, oczywiście ja leżę na trawie, potem wypad do knajpy tajskiej na super ostre żarcie , no i skręcanie tej kołyski, a właściwie patrzenie jak inni to robią, ale w pozycji pionowej. Do tego w ciągu dnia miałam dość obfitą wydzielinę i leciało tak , że biegałam sprawdzać co to jest. Wracając do wieczoru...z tego czekania na kolejny skurcz zasnęlam i chyba już go nie było, ale teraz mam pewność ze jak będzie to na pewno go zauważę. Czyli można uznać, że moja macica zaczęła na serio przygotowywać się do porodu, pewnie napatrzyla się na tą kołyskę i dlatego.

Dziś rano za to czuję się super, ale z łóżka nie zamierzam wychodzić choć w planach był fryzjer. Tak dla świętego spokoju.

Z ciekawostek napiszę, że przedwczoraj dokonałam samodzielnie golenia wiadomo czego i o dziwo łatwo i szybko mi poszło. Stwierdziłam , że pewnie jeszcze z miesiąc będę dawała radę. Dziś przy porannej toalecie patrzę w dół i już jej nie widzę;) Przez dzisiejszą noc brzuch wyskoczył mocno do przodu:)

Witam się dziewczynki :-)

U nas znowu dzisiaj pięknie, słonecznie :tak: jak tak będzie ciągle to po obiedzie też wybieramy się na działkę.

Trzymam mocno &&&&&& za wszystkie wizyty dzisiaj!
Oby ten dzień przyniósł dobre wieści :-)

Lecę śniadanie robić, wpadnę później.
Buźka

P.S: oczywiście wątek o wracaniu do formy powstanie obowiązkowo :-D ale to utworzymy go w okolicach porodów.

Ania co do samotnosci to u mnie podobnie ,m. Ma popoludniowki ,a Oliver woli kolegow od mamy :-/
Takze siedze sama i bawie sie we wladce pilota przeskakujac programy tv :-) do tego skorzystam z drzemki i jakos leci ,ja dzis zaczelam 25 tydz i moja aplikacja na telefonie podaje mi ze to ostatni tydzien drugiego trymestru -jakos dziwnie ,ale klocic sie nie bede bo podswiadomie lepiej sie ludzic ze juz sie jest w trzecim hihihihi

Dzis dzien pracujacy i licze na to ze do drzwi zapuka DHL i doreczy mi moje zamowionka :-)

Ewa szkoda ze ty tak dalkeo bysmy razem posiedzialy hihi
ja przed chwila padlam
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152176430038889
mam nadzieje ze wyswietli filmik.Mi sie zawsze mazylo co by moje dziecko tak wywijalo a on ani sni mi na tance isc ech :)

dopiska o mojej przyjaciolce Gosi.Gosia w srode o 12.45 miala ta cesarke i dzisiaj w domu juz jest.Wczoraj ja wypuscili.Mowi ze przezyla koszmar w tym szpitalu mowi nie z bolem nie z dzieckiem ale z tym ze niemieckie polozne nic jej niepomogly.Niepomogly karmic niepomagaly nic przy malej.Ta wrocila do domu i od wczoraj na butli z mala jedzie bo niemoze sobie z karmieniem poradzic.Ech czasami te siostrunie wredne szm...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :)

Ja dzisiaj na małe zakupy, muszę taki proszek dla dzieci kupić bo dostałam masę kurteczek i kombinezoników zimowych to poprałabym i władowała do worków próżniowych i byłby spokój do zimy :-)

Mój D. też zmianowo pracuje, bywa, że go od świtu do nocy nie ma, no ale nie ma wyjścia skoro ja nie pracuję a wydatków zawsze jest za dużo :-) Plusy takiej pracy, że w tygodniu miewa wolne i jak trzeba coś załatwić to jest kiedy i z kim.

Ja dzisiaj też zaczynam 25 tydzień :-) a w III trymestr wg tej strony Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko mam wejść 20 maja więc już w sumie niedługo :-)

Do góry