reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
witaj w poniedziałkowy poranek...kolejny paskudny dzień....

mam prośbę.... nie jestem w stanie przekopać się przez te wszystkie weekendowe posty, a wiem, że dawałyście fajne przepisy.... to może wrzucicie je do watku
[h=3]Książka kucharska Sierpniówek :)[/h]
myślę, że nie tylko ja skorzystam, a wszystko będzie w jednym miejscu
dziękuję :-);-)
i miłego dnia wszystkim

Troszke nerwami sie uspokoilam ale niedo konca.Poprostu drazni mnie to ze ludzie potrafi abyc tak wredni.My niemieszkamy w wilekim bloku bo tu mieszka zaledwie 5 rodzin.Mieszkan bylo 4 ale nasz wlasciciel z jednego meiszkania zrobil dwa mniejsze.Niepowiem byly czasami sprzeczki o cos.Ale zawsze ja staralam sie byc grzeczna dla kazdego mila i wogole.Dlaczego nikt niemoze sie odwdzieczyc tym samy.Ani nigdy nieurzadzamy imprez,mimo ze mamy duzego psa jest cichy,sprzatam klatke schodowa.Staram sie zyc w harmoni z nimi dlaczego robia taka wojne o durny rower??

Co do ruchow ja od tygodnia czuje je regularnie po kilkanascie razy na dzien.I sa juz dosc silne kopniaki(nawet te przez ktore musze sie possiusiac ;)) Nieststy moje chlopaki niemama szczescia.Jak dzisiaj malusi kopal mnie o 6 rano mocno przyciagnelam reke meza do brzucha zeby poczul a on nic.Maly kopal a on doslownie nic nieczul :/Tak samo dwa dni temu synek.Niewiem czy ja mam tak delikatne dlonie ze jak przyloze to czuje tez na dloni czy oni jacys nieteges :/

A co jeszcze do tresci o domach,ja tez jestem zdania ze lepiej placic za swoje niz komus za wynajm.Chcialabym bardzo miec swoje konty ale przy wyplacie 1300 euro kredyt na 800 za mieszkanie niewchodzi w gre.Moze jak juz bede miala stala prace to cos sie uda.Na dzien dzisiejszy niema szans.

Anna - podpisując umowę najmu też przecież macie jakieś prawa, w takiej umowie jest zaznaczone jaki lokal wynajmujecie a piwnice są zazwyczaj przypisane do konkretnych mieszkań. I kizi kogoś obchodzi czy mieszkanie, w którym jesteście jest własnościowe czy nie, dobrze dziewczyny mówią, bierz męża i nie daj sobie im wejść na głowę.

To jak lubicie zupy to ja do przepisów wrzucę te, które u mnie lubią: brokułową i z dyni :-)

W Krakowie paskudna pogoda, wieje, szaro i buro a popołudniu mam wizytę u lekarza to trza się będzie jednak ruszyć :-)

Anna mój mąż też rękę przykładał i nic nie czuł. Wiem, że to raczej teraz mało możliwe. Wydaje mi się, że my czujemy to lepiej, bo wiadomo- mój organizm znam najlepiej i wiem gdzie teraz dziecko pływa ;-) Myślę, że jeszcze ze dwa tygodnie i kopniaki będą na tyle mocne, że i mąż będzie miał tę przyjemność poczucia uderzenia;-)

Atana ja o niczym innym dzisiaj nie myślę i nie mówię jak o mojej wizycie:-) O której masz? Ja na 15 się szykuje :-)

Sierpniowa - o 15:45 :-) Mam nadzieję, że dalej będzie wszystko dobrze, wiesz, to zawsze taki podświadomy, trochę irracjonalny lęk... no i może w końcu się dowiemy czy dziewuszka czy chłopczyk :-)

O tym strachu wiem doskonale. Też tak mam, nie jest to jakąś panika, ale takie delikatne obawy :tak:Zawsze się obawiam, że może coś złego wyjść na usg i pierwsze sekundy dosłownie zapominam o oddychaniu. Potem zupełnie o tym martwieniu się zapominam i do końca dnia uśmiecham się do wszystkiego :-):-)
Nooo jeszcze nieco ponad 4 godziny :-)

Ja już w pracy....
Ale zła jestem... jutro o 16.20 mam wizytę i okazuje się,że muszę sama jechać. Mieszkam 60km od Warszawy. Po Warszawie sama nie jeździłam już trzy lata.... Masakra :( Mam dziś beznadziejny dzień....
Trzymam kciuki za wizyty.

reklama
Jutro w naglowkach calych WLoch

"ZABILA SWOICH SASIADOW BO BYLI STARYMI GBURAMI KTORYM SIE NIC NIEPODOBALO"

wiecie co stoja pod balkonem i komentoja jacy to my straszni jacy my niedobrze jacy my okropni niewychowani.
My umowy najmu niemamy bo my mieszkamy ale pracojemy dla wlasciciela i nieplacimy.Tu gdzie teraz meiszkamy to byl wczesniej jeden wielki apartament.Wlasciciel zrobil zniego dwa mniejsze.Jeden jest dwu poziomowy z 3 pokojami 3 lazienkami i kuchnia.Drugi lazienka kuchnia z salonem i dwie sypialnie.I do tego mniejszego zostal wliczony ogrudek i piwnica.Wiec my jestesmy bez piwnicy.Ja jestem juz na dzisiaj na tyle zdesperowana ze zaraz sie spakoje i pojde zyc pod most.Bo poprostu mam dosc tych starych dziadow.
Ja rozumiem ze w pewnym sensie ten rower moze przeszkadzac niewyglada estetycznie.No ale kuzwa stoi tam dopiero 3 dni. nie cale wieki.

Ostatnia edycja:
Do góry