reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
kiedyś któraś z dziewczyn pisala o autyzmie po szczepieniach
znalazłam taki artukuł właśnie
Związek szczepień z autyzmem udowodniony! « Dziennik gajowego Maruchy

Ten artykuł już chyba jedna z dziewczyn wklejała ;-)Nawet odnosiłam się do tego co w nim. Ah i jedno odnośnie tego artykułu mi się nasunęło - podają, że kobietom i dzieciom podawane są, bądź były środki z tą ową substancją na "T", ale nie podają co jest podawane, żadnych konkretów. Konkret jest tylko o szczepionkach sprzed lat i szczepionce na grypę. Dla mnie to trochę za mało żeby mnie przekonać do nie zrobienia podstawowych szczepień:tak:

Tak piszecie o kosmetyczkach, paznokciach...przyznam się szczerze, że nigdy w życiu nie byłam u kosmetyczki. Z paznokciami dłoni robiłam coś z 5 razy w życiu, stopy - w ogóle. I nie jest tak, że nie robię bo nie ma potrzeby :-) Ale nigdy nie było mi po drodze, zawsze było mi szkoda kasy bo zawsze są inne istotniejsze wydatki. Nawet przed ślubem ochoczo planowałam, że pójdę chociaż raz do kosmetyczki i zrobię coś z twarzą dobrego...i nie starczyło mi na to czasu ;-) Byłam jedynie u znajomej, która mi wypiłowała i pomalowała paznokcie :-) No może kiedyś się w końcu gdzieś wybiorę, jak prawdziwa kobieta :-D

Ja też słyszałam o śniegu i ochłodzeniu. Dziś w tvn z kolei mówili, że w weekend pogorszenie, zimno, śnieg, deszcz, ale od poniedziałku znowu szykuje się poprawa. Pewnie faktycznie weekend nie będzie ciekawy :)

Witajcie wiosennie!
Odnośnie śniegu, to niestety ale podobno weekend będzie śnieżny, u mnie na północy tylko w niedzielę, ale w centrum Polski niby cały weekend... mam nadzieję, że się nie sprawdzi bo już pełno kwiatków u nas w okolicy, pączki na drzewach i szkoda żeby podmarzły..

A u mnie powrócił temat mieszkania. Właściciel mieszkania, które wynajmujemy (on ma cały dom, 5 mieszkań, 3 wynajmuje, w jednym sam mieszka i w jednym my). Te cztery mieszkania są jednakowe po 35 m2, dwa na parterze i dwa na piętrze plus klatka schodowa oczywiście. A na drugim piętrze jest takie duże mieszkanie 80m2 na całej powierzchni domu. I te mieszkanie się zwalnia i od czerwca będzie do wynajęcia! I plan jest taki że my się tam przeniesiemy a on wynajmie nasze.
Tyle że te mieszkanie jest 700zł droższe..... :dry: Chociaż tu mamy o tyle dobrze, że nie ma już żadnego czynszu, funduszu remontowego, woda jest wliczona w najem, tv, śmieci, gaz a nawet ogrzewanie zimą. Dodatkowo płatną mamy tylko energię.
No i samo mieszkanie bardzo fajne.. Właściciel robił je dla siebie ale, że został sam nie potrzebuje tam mieszkać bo jest za duże.
Są 2 spore pokoje, dodatkowo salon z aneksem prawie jak nasze całe mieszkanie, kuchnia super wyposażona, garderoba, duża łazienka...... :tak:
I wstępnie wszystko ustalone, chociaż po nocach śnią mi się cyfry :-)
Bo niby wynajem droższy, ale wszędzie indziej chcą czynsz a to w większości przypadków oscyluje w okolicach 600-800zł w okresie zimowym :szok:
Łeb mi pęka ale chyba się zdecydujemy ;-)

Jeju dziewczyny ale jestem słaba :szok: przespałabym dzisiaj cały dzień..

FIUFIU dobrze, że wszystko ok :tak:

MADISON nastrój ok choć stres przed jutrzejszą wizytą.. no i coś słaba jestem :dry:

EDYS super, że już wracacie :-)

Atkaa ale samych opłat w tym.mieszkaniu na 800zl??czy o tyle drożej w porównaniu do aktualnego?i pytanie czy 80m to dla was ok wielkość.bo przyznam to sporo i właśnie ogrzać to zimą nie jest lekko

fiufiu - sam najem jest droższy o 700zł od aktualnego, ale wszystkie opłaty mamy wliczone w cenę najmu łącznie z ogrzewaniem. Zostaje nam tylko energia.
Może coś niezrozumiale napisałam ;-)
Te opłaty 800zł są w innych mieszkaniach, które oglądaliśmy. Tam sam najem jest dość tani, ale dodatkowo wszędzie czynsze, które są bardzo wysokie.
Tutaj mamy płacić tylko najem. żadnych czynszów nie ma.

Atkaa - myślę, że to dobra cena, bo masz już koszty w wliczone. U nas w miescie SAM wynajem kosztuje ok 1000 zl, do tego trzeba oplacać wszystko samemu.... nie wiem kogo na to stać :))) my na szczescie mamy mieszkanie kupione, tylko kredyt musimy spłacać:-( ale wolę tą ratę kredytu dać do banku i wiedzieć, że za 5 lat mieszkanie bedzie nasze i moge robić w nim, jak mi się podoba.

Witam.
Edys - super wieści, gratuluję i zdrówka dla Ciebie.
Natkusia - wysyłam Ci moją energię mam jej ostatnio w nadmiarze.
Atakaa - to fajny pomysł, jeśli dacie radę finansowo to super i przeprowadzka tania :-D
Domi - mam nadzieję, że już wszystkie dolegliwości Ci odpuszczą i teraz będzie tylko wspaniale (zwłaszcza z tymi kopniaczkami)

Ewcol no niestety bol sutkow jest masakryczny dzisiaj juz raz plakalam w pracy z bolu ... dobrze ze biala kapusta pod reka to potrzaskalam ja troszke i powkladalam do stanika zeby chociaz troche ta temperature wyciagnela... bo sutki normalnie gorace w pewnym momencie byly. Jakos musze dac rade...

reklama
Edys super że juz coreczka zdrowa i do domciu was puscili:-) Zdrowka!
Oszqrde ty to masz power! Pozazdrościć tylko:tak:

Do góry