reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

ja akuart nie slyszalam żadnej opinii na temat tego żeby nie możnabylo w środku zakonczyc, ale to takie moje wewnętrzne przekonanie, jakoś boje się, że sperma zaskzodzi dzidzi:baffled: nie wiem, czy to prawda czy nie, ale jakoś tak psychicznie lepiej się bede czula jak tamnic się nie wleje :-D
oby tylko plany wypaliły i maż nie zasnął wczesniej od córki:-)

reklama
My za kazdym razem bardzo bardzo szybko plodzilismy maluchy, wiec w sumie dla mnie taki seks do końca bez zabezpieczenia jakiegokolwiek to atrakcja ;-)

Przy okazji - glaskac brzucha tez nie mozna, w pierwszej książkowej ciazy moja gin miała na tym punkcie świra. Teraz sama sie pilnuje.

Ale tematy hehe :))) bzykajcie się dziewczyny na zdrowie :D

Aniusiach jesteś? Czytasz nas? Myślę o Tobie...

Ja to chyba za stara już jestem na walentynki, w ogóle mnie to nie kręci.
Za to bardzo mam ochotę na sushi, ale u nas w mieście nigdzie nie kupię :(

Witam piątkowo :-)
Ufff... przebrnęłam :-p

Fiufiu, nawet jeśli śpisz na brzuchu, to spokojnie, Malucha nie przygnieciesz :tak:

Beetka, i Ty swoje przeszłaś...
Cieszę się, że u Was dobrze się skończyło :tak:
Co do podtrzymywania, to sama się boję co to będzie jak nie ma teraz fenoterolu... Bo zamiennika żadnego nie ma :no: Będę za tydzień na wizycie, to wypytam lekarza...

Domi, ja nawet jak ucieram placki, to nie dosypuję wcale mąki, uwielbiam takie :tak:

Anusiach
, myślami jestem z Tobą...

Natkusia, jak tam z infekcją?

Gawit
, jak Martynka po balu?
No i jedź ostrożnie!

Sierpniowa, jeśli masz jakieś ciągnięcia w dole, to jeśli Cię to niepokoi, to jedź na izbę czy do lekarza i sprawdź. Ja jestem zdania, że wolę jechać 100 razy bez przyczyny niż raz za mało :tak:

Madison, ja biorę zwykłą nospę :tak: jak miałam fortę, to dzieliłam na pół, bo bałam się zażyć podwójną dawkę :-p:sorry2:

Hania4123, niby mówią, że to odwrotność tego co będzie,
ale ile w tym prawdy:confused:
Mi się wydaje, że może za dużo myślisz o tym i stąd we śnie :tak:

U nas walentynki, dzień jak co dzień :tak: Ja tam jestem zdania, że przez cały rok trzeba sobie okazywać uczucia, a nie raz do roku :rofl2: choć mimo wszystko jakieś symboliczne upominki były :-)
Do tego, już mam dość lekarzy :baffled:
Mikołaj znów na antybiotyku, a dopiero co w tamtym tygodniu skończył brać. Jakieś fatum, jak nie ja, nie mąż, to syn :baffled:

A co do współżycia, nie mam zdania, gdyż u mnie w ciążach całkowity zakaz...

Ja uwielbiam seks w ciazy,ale teraz czuje sie fatalnie i w dodatku czuje sie jakbym miala 80 lat bo .... siadly mi stawy biodrowe i tak bola ze chodze jak poczwara...czasem z mysla o mezu nastawiam sie pozytywnie i wtedy jest milo ale zebrac mi sie do igraszek ciezko.

Fiufiu ja jestem uzalezniona od spania na brzuchu i moje starania spania na boku spelzaja na niczym, ale tez nie slyszalam zeby to szkodzilo dziecku na poczatku, a pozniej juz nie bardzo sie da :)

Wyczekana oj ja zlapalam zapalenie tkanek miekkich i zapalenie ucha od nieleczonych zatok bo na poczatku ciazy nie chcialam faszerowac malucha antybiotykiem i czulam potworny bol od zatok po wezly w calej blonie sluzowejcalej blony sluzowej. Takze koniecznie idz do lekarza.ja uzywam od tamtej pory sinus rinse do plukania zatok, tylko teraz korzystam juz tylko z ich butelki do plukania a sol daje kuchenna bo ta firma sprzedaje swoja za chyba 80zl.cos tam moze dodatkowo zawiera,ale chyba nie jest to kluczowy skladnik:)

Przechodziłam obok lustra i się przeraziłam. Podnoszę bluzkę, a tam brzuch jak bania :O od wczoraj mi urósł! A zastanawiałam się czemu mnie ciągnie i kłuje... jak mała spać pójdzie to wam wrzucę do galerii, też się przestraszycie heh

cwikla ja jestem z Płońska, 65 km id Wawy.

Czekamy Kahaka niecierpliwie :tak:
Z przytulankami u Nas marnie. Mam ochotę, mąż jeszcze bardziej ale wiecie ja panikuję, bo tak dziwnie w srodku jest, za ciasno.. dosłownie i nie chodzi o braki czułości..tak samo jakby się spłyciło. No więc od razu panika i się,. zaciskam :-D
My bez antykoncepcji ponad 6 lat :szok:

Walentynek nie obchodzimy już, przyznam że wolę z zaskoczenia kwiaty czy kolacyjkę choćby domową. Walentynki jakoś mnie męczą. Oczywiście miło dostać taką kartkę słodką ale czemu akurat wtedy..
Dla mnie najlepszym prezentem będzie usg, mimo iż później i kino z córą dodatkowo :-D

Hejka

Ja dzisiaj miałam szybką wizytę u ginka. Oczywiście infekcja :sorry2: mam globulki i maść. Rzadko mi się zdarza a jak się zdarzy to katorga :dry: mam nadzieje, że mi szybko przejdzie :tak: miałam tylko badanie.. szyjka długa i zamknięta :-)

co do seksu to ja miałam opory na początku i nic nie było do 12-13tc, również przez bóle podbrzusza. Potem lekarz dał nam zielone światło i możemy cieszyć się sobą :-) ale kończymy w gumce.. sperma działa na szyjkę rozluźniająca, aby wywołać poród to lekarze polecają właśnie seks i dlatego się jej boję :-D w pierwszej ciąży miałam problemy z szyjką i po 20tc zaczęła mi się skracać więc wolę nie ryzykować :tak:
Dzisiaj miałabym ochotę na mężulka to infekcja :baffled:

zaraz lecę do wyrka..

Trzymajcie się :*

reklama
Witam sir Walentynkowo :-* niestety moj urlop dobiegl konca i juz nawet zaliczylam drzemke popoludniowa ;-) niby urlop ,a czlowiek zmeczony hihihi no i teraz powrot do rzeczywistosci i to taki doslowny bo wracajac na trasie musieliśmy sie dwa razy zatrzymywac zebym mogla zaznaczyc teren ,a znajomi sie smiali ze przy glownej drodze wygladalam jakbym byla po nocnej przepitej imrezie :-/ -wychodzi na to ,ze moja radość z mijajacego zyganka byla przedwczesna :-( od dzis 14 tydzien i mimo wszystko to mnie pozytywnie nakreca ...
Biorę sie za nadrobienie lektury bo widze ze sporo tu namazalyscie

Do góry