reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej dziewczyny.

u mnie walentynki do kitu. Od kilku dni mam okropne bole zatok. Psikam wodą morska, inhalacje, ale to na nic. Raz dziennie paracetamol, macie moze jakieś sprawdzone leki albo sposoby? Ten bol doprowadza mnie do szału.

próbowałam dziś sie dostać do lekarza rodzinnego, dzwoniłam o 8:30 i mowię, ze jestem w ciazy. I co? Nie ma już miejsc.
i jak tu mowic, ze kobieta w ciazy jest pod ochroną? W poniedziałek przepisuję sie do innego. No ale do poniedziałku muszę wytrzymać:(
Co do seksu, są rożne opinie rożnych lekarzy, ale jedna z nich mówi, ze w spermie jest cos co moze rozmiekczac szyjek, ale to groźne ponoć tylko dla dziewczyn z problemami szyjkowymi. Przynajmniej ja tak slyszalam

pozdrawiam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez podpytuje, bo my sie często kochamy i lekarz nic takiego nie wspomniał.Bo rozumiem, ze oksytocyna wydzielana podczas orgazmu może wywołać skurcze, ale chyba nie na tak wczesnym etapie ciąży?
Nie straszcie proszę! Mój lekarz nic takiego nie mówił, ale chyba jakby to było niebezpieczne, to wspomniałby cokolwiek, nawet gdybym nie zapytała.Ja od początku ciąży jestem na etapie codziennych igraszek - co kończy się hmm i dla mnie i we mnie. Nic złego się nie dzieje... ;)

Wspaniałych Walentynek! :tak:

Madison - mi lekarz również zalecił Buscopan Forte zamiast nospy ale póki co nie wzięłam jeszcze ani jednej tabletki, jakoś wytrzymuję ;-) na szczęście bóle nie pojawiają się bardzo często i nie trwają w nieskończoność :tak:

co do "igraszek" mi teraz też lekarz nic nie mówił. Ale pamiętam w ciąży z Wiki, ze późniejszym czasie faktycznie lekarz mówił żeby w gumce. Ale to było duuuzo później niż nasze stadium ciąży :)

Ja też nic nie usłyszałam od swojego lekarza a pytałam się o sex. Powiedział, że jak będę miała badania prenatalne to żebym się babeczki zapytała. Ale szczerze, nic mi się nie dzieje, żadnych krwawień i plamień więc współżyję baardzo często, bo nie mogę się powstrzymać;) Niektóre kobiety nie mają ochoty na współżycie, a niektóre wręcz przeciwnie.

Hej dziewczyny
Jak Walentynki?
Ja nie mam kompletnie humoru! chce mi się spać, a tu czeka mnie dziś do przejechania prawie 300 km na szkolenie i to wieczorem, a nienawidzę jeździć nocą :-(

hej hej. wy szykujecie walnetynki,a ja sama ;) no ale i tak nieszczegolnie obchodzimy jak jestesmy razem.
Oj jak mi się nie chce współżyć. Na razie w temacie cisza od dnia zapłodnienia. Nie mam ani siły, ani ochoty ani nic. Choć wiem,że wypadałoby spuścić ciśnienie z chłopa... toteż się nastawiam psychicznie,że jak wróci, to coś popróbujemy. Bo szkoda mi go...

No to walentykowo dość na forum sie zrobiło, seks, seks, 'spuszczanie ciśnienia z chlopa' by Fiuufiuu ;-)

Ja w pierwszej ciazy nie miałam żadnych restrykcji co do seksu czy jego finału w wykonaniu M. W tej od samego początku było, ze poza pochwa, choć u mnie tez nic sie nie działo, nic a nic.
Chyba gin tak dmucha na bardzo zimne, bo u mnie to akurat blizniaki, donoszenie ich to podobno jednak wyczyn. Podobno właśnie chodzi o działanie spermy na szyjke.

Zazdroszcze dziewczynom z dużym ciazowym libido :-) Ja w ogóle im większa tym mniej seksownie w głowie, a do tego te wszelkie dolegliwości. Czekam, może coś sie zmieni, tez mi chłopa żal :-)

reklama
Do góry