reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

ja mam nadzieje na dziewczynkę i do niedawna tez takie miałam przeczucie. Ale ostatnio coś moje przeczucie się zmieniło. zobaczymy:-D
mojemu synkowi własnie wypadł pierwszy mleczak!:-)

reklama
To wiek odpowiedni na wypadanie bo ostatnio slysze ze 4latki maja juz stale zeby zreszta kolezanki corka tak ma az bylam w szoku. Ja mam troszke swirka na punkcie zabkow synka i staramy sie dbac o nie i odpukac 5 rok juz bedzie a nic sie nie dzieje.
A powiedz mi jak sie czujesz w ciazy? Ja z synkiem przytylam 30 kg a teraz zero apetytu i waga ani drgnie:-)
Ja takze mam przeczucie co do dziewuszki ale zobaczymy hi hi

ja też mam swira na punkcie zębów synka, często chodzimy do dentysty sprawdzać ale zawsze jest wszystko ok. Ma bardzo zdrowe i mocne zęby..żadnej pruchnicy...nic. I ciesze się ,że nie ma zębów po mnie bo ja nonstąp do dentysty śmigam i za każdym razem coś nowego wynajdzie:no:.
A czuje się ogólnie bardzo dobrze:tak: Tak jak w 1 tak też w tej ciąży ani razu nie wymiotowałam.. Na poczatku mnie tylko straszne bóle krzyzowe męczyły ale odkąd biore luteine się uspokoiło. Czasami jeszcze poczuje tak raz na msc ale nie w takim nasileniu;-)
może z 1kg przytyłam. Z synkiem w całej ciąży 17 kg

Ja psychicznie czuje sie zle caly czas jestem zdolowana i placzliwa bez wyraznego powodu:-(
Tez bralam luteine od 5 tyg do teraz ale dlaczego kazala mi ja brac to niewiem pewnie ogolnie dlatego ze ciezko mi wogole zajsc w ciążę z synkiem staralismy sie 3 lata a teraz ponad polowe i tak w miare szybko sie udalo:-) Zastanawiam sie wlasnie od jakiegos czasu czy nie zmienic ginekologa bo jakos nie mam zbytnio zaufania do tej Pani i musze ja pamietac o wszystkim tzn o badaniach, lekach, witaminach a chodze w sumie prywatnie i place za to zeby ktos sie o takue rzeczy martwil.

A powiedzcie mi prosze jak dodac do swojego profilu suwaczki?? ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anulka My o tą ciąże się 2 lata staraliśmy a udało się w II cyklu dopiero po zażywaniu luteiny więc wnioskuje ,że poprostu miałam może zbyt niski poziom progesteronu...
Z synkiem bez problemu zaszłam w II cyklu...
Luteine lepiej brać bo ona nie zaszkodzi a może pomóc.
Ja ogólnie mam awersje do kobiet ginekologów. Raz tylko u takiej byłam i powiedzialam ze nigdy więcej! Dużo bardziej wolę chodzić do faceta
sygnatura to podpis. Wejdz na jakomś stronę, stwórz suwaczek i wklej kod w okienko w profilu gdzie masz sygnature:-)​

Ostatnia edycja:
Ja właśnie odwiedzilam liste sierpniowek i jestem w szoku bo mnie tam nie ma :-( a wysylalam dane ....natkusia chyba do Ciebie to wysylalam i mam prośbę jakbyś znalazla pare minut i tam spojrzała :-) :-*

Przez to ze mam fprum na telefonie dopiero teraz zauwazylam galerię brzuszkow --max sliczne moj mi tez sie wydaje duzy i chyba skusze sie na foto :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! ale Wy dużo piszecie :szok:
My dziś miałyśmy do południa gości - Martynki koleżanka z przedszkola z mamą u nas była, a później byliśmy u mojej rodzinki po łóżeczko dla dzidziusia :-) ale Martyna miała dziś muchy w nosie i ani z tą swoją najlepszą przyjaciółką, ani z córeczką kuzynki nie bawiła się ładnie! nie wiem co w nią dziś wstąpiło, ale normalnie jak nie ona :-(

carine mi na gardło pomagało tantum verde to do psikania i ginka je pozwoliła stosować.

angie ja biorę 2x2 tabletki. Gdybyś była z Łodzi to chętnie bym Ci odstąpiła z listek bo ja mam spory zapas :-)

Domi a Ty już znasz płeć? chyba jeszcze nie :-) to wg starych przesądów dziewuszki Ci się szykują ;-) ja mam +1 kg choć bałam się, że będzie więcej, bo apetyt to ja mam :-D ale głównie na owoce

Madison i co była uczta na śniadanie ? ;-)a 17 tc i 1 dzień to dla mnie 17 tydzień :-D
Izis ja podobnie jak Twój mąż - lubię się martwić ;-) mam nadzieję, że uda Ci się go przekonać :-) aczkolwiek ja go trochę rozumiem, bo też chciałabym mieć wszystko od razu :-) jak przeprowadzaliśmy się w czerwcu do tego naszego mieszkania to brałam kredyt na wyposażenie, bo chciałam mieć wszystko od razu :-)

molia są tu dziewczyny, które nie tylko nic nie przybrały ale nawet i schudły. tętno masz faktycznie wysokie ale może to ze stresu? ja mam kontrolować ciśnienie i tętno 3x dziennie i w domu generalnie mam w normie a w gabinecie u ginki zawsze za wysokie ;-) taki stres i już

katrina mnie piersi przestały boleć w 8 tc :-) teraz tylko rosną razem z brzuchem :-D

ćwikla widzę, że teściowe mamy podobne :no: tylko ja na szczęście, ze swoją nie muszę mieszkać! ona mieszka 250 km od nas, my ją odwiedzamy średnio ze 2-3 razy do roku! też nie pracuje a w domu syf, że Martyna ZAWSZE czarna stamtąd wyjeżdża :-( czego się nie dotknie to zaraz jest brudna :-( tłumany kurzu, w łazience to strach wejść pod prysznic czy usiąść na toalecie :-( no masakra! no i trochę szkoda tego NJ ale myślę, że ja też bałabym się zaryzykować. zresztą moja ginka mi powiedziała, że jak lot samolotem to maks do 4 godzin :-(

Gorgusia ja też pracuję, mam w domu huragan i tajfun a nie dziecko, ale po prostu czasem zwyczajnie nie mam siły ręką machnąć :-( na szczęście mam męża, który to rozumie i stara się mnie wyręczać i Martynce tez już dużo da się wytłumaczyć. starsznie Ci zazdroszczę samopoczucia, bo takowe miałam w ciąży z Martyną więc wiem o czym piszesz! no niestety , ta ciąża jest kompletnie inna :-(

anulka moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie na określenie płci!

reklama
Co do usuniecia...to jest dla mnie bardzo skomplikowane...zanim zobaczylam wyniki to juz powiedzialam mezowi ze dzieciatko z ZD urodze, ale u mnie nie ma ryzyka Downa tylko trisomni 13 i 18 czyli 2 gorszych tzn ze jesli nawet jakims cudem dziecko nie obumrze w brzuchu...to z ta pierwsza wada dozyje gora 3 miesiace a z ta druga maksymalnie miesiac:( mialam znajoma ktora urodzila dziecko z powazna wada serca, to bylo strasznie...pol roku od operacji do operacji...dziecko nie przezylo:( ja nie wiem czy jestem w stanie to wytwac:( narazie jestem dobrej mysli...mam poprostu gleboko nadzieje ze bedzie okey:)

angie pozyczylabym Ci bo mam wszystko od lutki podjezyk i te drugie i duphaston:) a stosuje akurat ten ostatni i to tez do konca miesiaca:)

Carine z domowych mikstur ja stosowalam: wode z sola do plukania i mleko, z miodem czosnkiem i maslem:)

Domi88 mam nadzieje ze masz racje ze to tarczyca bardzo ciezko mi ja unormowac, bo tydzien jest ponizej 2 a po tygodniu leci w gore:/ pewnie wszystko przez te przeciwciala:/ tez wierze ze bedzie dobrze:)detektorem slucham codziennie tetna:) i jak znajde odrazu wolam meza zeby posluchal ze mna:)

Martuskaa ja wlasnie spac nie moge:p chyba z nerwow ostatnio:p ale za to rano mam problem zeby wstac przed 11:p

Madison dzis mam 15 t 0 d a amniopunkcje mam w srode i nie mam bladego pojecia ile sie czeka na wyniki:(madison Ty nie mozesz chodzic przez poldupki a ja przez bol lydek...

Izis86 sprobuj pogadac z mezem:) w koncu bedziecie tam dlugo mieszkac:) jesli Wam sie podoba:) moj maz jest tez raczej tym co martwi sie o przyszlosc i byt:)

Natusia fajnie wiedziec ze jest ktos kto mieszka niedaleko:)) a chodzisz w Bieruniu do ginekologa czy dojezdzasz gdzies? I gdzie planujesz rodzic? W Tychach?

Molia ja w pierwszej ciazy do 20 tygodnia nie przytylam ani kilograma:)

Ewaelinka84 zazdroszcze i zycze udanego wypoczynku:)

Gorgusia pozazdroscic:) zazdroszcze tez ze mozesz pracowac, ja musialam isc 2 tygodnie temu ze wzgledu na plamienia na l4 i powiedzieli ze mam zostac bo oni kogos przyjma:( i przy mojej malej tez mam co robic...co nie zmienia faktu ze czasami musze usiasc zeby sie nie obalic:/

Anulka514 plec z moczu? Pierwsze slysze;) ale tez pocztam co to za cudo:)a co to za badanie bo az jestem ciekawa ja na usg genetycznym 12,3 mialam stwierdzone na ponad 80 % ze chlopak. Fajnie by bylo bo parka, czego i Tobie zycze:)co do placzliwosci luteina moze to niestety potegowac:(

Do góry