reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Witajcie ,ale sie rozpisalyscie :-)
Co do tygodni to mi tez sie to kreci ale na samym poczatku pytalam tutaj o to i z tym co mowi moja lekarka i z moimi aplikacjami na telefonie to sie zgadza czyli mam teraz 12 tydz i 2 dz czyli jestem w 13 tygodniu -problem jest z tym ze jedna aplikacja podaje mi ze zaczelam 2 trymestr a druga ze dopiero jak skoncze ten tydzien czyli nic tylko dostac do glowy hihihi
Mi maz zrobil niespodzianke i jutro jedziemy do center parku to cos takiego jak w berlinie islands ---prawie skacze z radosci bo zapowiadaja sie mile dni :-) teraz na szybko pranie wrzucilam i pozostaje sie zrelaksowac ....caluje Was

Moja przyjaciółka, która jest w ciazy, ledwie 2 tygodnie młodszej od mojej wlasnie wróciła z tygodniowych nart.
Super, ze tak mozna przechodzić ciążę. Dla mnie ostatnio sukcesem jest zejście po schodach do kuchni ;-)

Ewaelinka - bawcie sie dobrze, wypoczywajcie. Fajnie Wam :-)

Madison ja te poczatki tez przechodzę nie zaciekawie (kibelek przyjacielem,zero apetytu)
Mam nadzieje ze nie przeleze calego pobytu w pokoju a przynajmniej na basenowym lezaku ;-)

To jej trzecia ciaza, oni w ogóle bardzo odważnie sobie żyją. Ja to bym sie raczej bała nart teraz.

Oj szkoda Nowego Jorku, szkoda. To moje ulubione miasto :-)
Niby jak lekarz nie widzi przeciwwskazań mozna i w długi lot sie wybrać.
My tez planowaliśmy wyjazd za ocean na wiosnę, ale ja cykor jestem, poza tym wystarczy meczarni z maluchem w samolocie, a do tego jeszcze ciazowe dolegliwości... Wypas bedzie jesli w najbliższym pól r na polskie wybrzeże dotrzemy :-)

Ja czuje się raz lepiej raz gorzej ale na lezenie i marudzenie pozwolić sobie nie mogę. Ogólnie jak Was czytam to aż mi ciężko Was zrozumieć,bo nie wiem co to takie kiepskie samopoczucie w ciąży. Pracuję;mam małego Gapke w domu,dużo obowiązków i zwyczajnie nie mam czasu się nad sobą rozpływać.
Dziś piękny dzień,zaliczony długi spacer. Zaraz mój brzuch obfoce bo już jest !

Gorgusia ja tez mam i syna i obowiazki ale po calym dniu spedzonym przy kibelku nie mam sily myslec o praniu czy prasowaniu -laduje na sofie zapominajac o wszystkim .Dalabym wiele zeby moc normalnie funkcjonowac ,zawsze marzylo mi sie byc kwitnaca mamusiu ,pelna blasku -nie bylo mi to dane w pierwszej ciazy jak i teraz chodz od paru dni jest duzo lepiej i potrafie wypic szklanke herbaty .

Gorgusia - tez tak myślałam w pierwszej ciazy i wydawało mi sie, ze wszystko jest moja zasługa i jestem taka silna, zorganizowana, nie mam czasu na jakies tam pitu pitu, a reszta ciezarowek przesadza. Ciaza nie choroba, bla bla bla.

Coz druga ciaza jest zupelnie inna. Nie nazwalabym mojego stanu 'rozplywaniem sie naf soba' w szpitalu tez to inaczej opisali w mojej karcie.

Zazdroszczę Ci, ze nie rozumiesz o czym czesc z nas pisze.

I ja tego nie zrozumiem bo czuje się normalnie. W pracy klientki są w szoku,że jestem w ciąży. Mówią,że wyglądam ładnie. Każdej przyszłej mamie życzę takiego samopoczucia.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry