reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Wiem, że to powinnam na wątku prawnym, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Mam pytanie odnośnie macierzyńskiego, czy jak umowa kończy mi się w lutym 2015, to macierzyński dostanę do lutego, czy do końca, czyli do sierpnia?
I jeszcze jedno, czy macierzyński roczny liczy się tak: podstawa odjąć wszystkie podatki, składki itp i odjąć jeszcze 20%? Czy od podstawy odejmujemy 20% i nie odejmujemy już podatków?
Proszę, odpowiedzcie, zależy mi na tym:-)

reklama
Fiufiu niestety też tak kilka razy miałam :-( i też mało się nie pryczałam
Keeplovin ja po troszkę kupowałam od początku (to co mogłam nie znając płci);-)
Natkusia fajnie, że już troszkę lepiej:-)
Martuśka92 no to nieżle pokręcona ta babka :szok: przecież to nie logiczne pisać tak zwolnienia
Martuska gratuluję tak wysportowanej córki:-)
-caroline-
oby remont skończył się szybciutko:tak:
Gwiazdeczka byle spokojnie (łatwo się mówi) ale tak jak dziewczyny piszą najważniejsze, że nie żywa krew:tak:
Wyczekany ja też się zastanawiam gdzie tu różnica:szok: - przepraszam ale skojarzyło mi się z zabawą "znajdż różnicę";-)

U mnie dzisiaj dzień minął leniwie. Pogoda piękna ale byłam tylko na krótkim spacerku z małą bo męczy ją dalej katar:wściekła/y: Dziewczyny znacie jakiś dobry sposób na katar u maluszka? A jeszcze moja ukochana teściowa wpadła na pomysł żeby małą jej przyprowadzić - a sama jest chora - bo chce się wnuczką nacieszyć:angry: normalnie nie cierpię tej kobiety. Mam wrażenie, że ona w ogóle nie ma wyobrażni:no: Mojego P też rozkłada :-( a zapowiadał się taki fajny weekend a tu d...a
Dobra ponarzekałam troszkę a teraz uciekam - miłego wieczorka a raczej nocki :tak::-)

Milkiway Macierzyński dostaniesz do końca ale niestety nie mam pojęcia jak to liczą:-)

Ps. Przepraszam, że nie edytowałam tylko post pod postem - obiecuję się poprawić

Ostatnia edycja:
Milkyway - Urlop macierzyński będzie trwał do końca umowy jeśli pracodawca nie przedłuży z Tobą umowy to jako bezrobotna nabędziesz prawo do zasiłku macierzyńskiego , czyli od marca będzie wypłacał Ci zus . Jeśli chodzi o roczny macierzyński to wydaje mi się że to jest 80 % pensji netto .

Keeplivin - też nie mam tej opcji , a szkoda :)

Monia - nie ma chyba dobrego sposobu na katar , też walczymy - woda morska + odciąganie + maść majerankowa

Ostatnia edycja:
Witajcie Moje Drogie :-*
Dlugo mnie nie bylo bo padam z wycienczenia :-(schudlam juz 4 kg i niestety kibelek jest moim przyjacielem a jak nie kibelek to lozko ,,,nie mialam sily wchodzic na forum ...na ostatniej wizycie u lekarza widzialam moje malenstwo jak robi fikolki w brzuszku i z nim wszystko ok -tylko mnie tak meczy
Dostalam tabletki ktore mam jesc 3 razy dziennie i jest minimalna poprawa :-)
Zabieram sie zaraz do nadrobienia tego co tu stracilam i mam nadzieje ze bede juz czesciej zagladac ...
Calujr

Dzień dobry :-) obudzilam sie o świcie...i już spać nie moge. Ludwik pojechał do babci na ferie. Shiu cisza już nie kojarzy sie że spokojem,a z pustka bardziej. Np ale należy nam sie chwilą dla siebie z jasiem.

Wczoraj już nieźle czulam,że sie Teoś przewala w brzuchu.sądziłam,że przypjej otyłości nastąpi to późno,a tu taki szok. Zdecydowanie czuję to tylko wewnętrznie. Także odszczekuje,że to za szybko,żeby coś czuć. Ją ma. Wizytę 18.02 spoko poczekam.

U nas w Szczecinie juŻ wiosna jest ekstra.wczoraj bylo z 8-10stopni,słoneczko,bez wiatru. ;-) i przesyłam wam też trochę naszej domowej wiosny

Nie wstawie zdj,z tel w jednym posciewybaczcie.

Załączniki

• 1391759357678.jpg
    1391759357678.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 43
Fiufiu az milo patrzec na taka wiosenna kompozycje ....mnie to wlasnie brakuje tego sloneczka za oknem i siedzenia w ogrodku :-/

reklama
Hej Dziewczyny:-)

Ja miałam cichą nadzieję, że wymioty mam za sobą a tu wczoraj niespodzianka, ledwo dobiegłam do kibelka, dobrze , że metraż mieszkania mam ograniczony. Patrzę w kapownik a tu od ostatnich minęło ledwo 5 dni:szok:. Wiem jedno czekolada, batoniki (nawet marcepany) , cukierki czekoladowe nie są dla mnie. Drze mnie po nich jak kota:wściekła/y:. Wczoraj zapomniałam nadmienić , że za dużo nie przytyłam , bo nadal mam wagę sprzed ciąży i choć nie można jeszcze określić płci bo za wcześnie to lekarka delikatnie sugerowała , ze może to być chłopiec. Super by było , mam już 2 więc temat znajomy:-)

Do góry