reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hejka

Dzisiaj u mnie koszmar.. z rana byliśmy z mężem przerażeni :-( Michał jak zawsze przyszedł do nas do łóżka ok 6 i co jakiś czas popłakiwał.. wstaliśmy o 7.30 i Michał nie umiał otworzyć oczu :szok: byłam strasznie wystraszony i ciągle przyklejony do nas.. przemywaliśmy mu oczy, próbowaliśmy otworzyć mu je, dawaliśmy zabawki i nic.. ciągle zamknięte. Po 2 godz je lekko otworzył ale źle reagował na światło.. po śniadaniu pojechaliśmy na pogotowie i okazało się, że ma zapalanie spojówki w jednym oku :-( ale z rana strachu się najedliśmy.. I jeszcze dostał biegunki.. nie wiem co z tym moim dzieckiem się dzieje? Czy mogą być takie efekty szczepionki?

Jakoś mi dzisiaj źle.. a jeszcze mąż mnie namawia na pizzernie..

reklama
Hey,
ja dziś na obiad zrobiłam chińskie danie z bambusem i kiełkami fasoli mmm... uwielbiam... Poza tym mam mega lenia i nic mi się nie chce... Wieczorem idziemy do sąsiadów na torta bo ich 11-letni syn ma urodziny więc idziemy z prezentem.

Co do porodu to przy poprzednim porodzie bałam się, że będę się mordować a i tak skończy się na cc. Oczywiście wykrakałam sobie i teraz tylko z tego powodu wolałabym mieć cc. Poza tym ii tak mam już bliznę więc po co mi blizna na brzuchu i na dole. Zobaczymy jak się wyjdzie. W poprzedniej ciąży lekarz spanikował, że dziecko na usg ma za mały brzuch a przy porodzie okazało się, że nie brzuch za mały a głowa za duża hehe... Jak teraz też tak będzie to mam nadzieje, że szybciej zdecydują się na cc a nie po 9 godzinach...

Natkusia mój tez już miał 2 takie poranki i sam się więcej przestraszył, że oczek nie może otworzyć...

Kobietka no lepiej skonsultuj się z lekarzem jak uważa, lepiej dmuchać na zimne...

Ostatnia edycja:
Natkusia moja Martynka też kiedyś tak miała. miała zapalenie obu spojówek. dostała kropelki do oczu (co godzinę musiała mieć wkraplane - to był koszmar) ale dość szybko jej minęło. okład z zaparzonej herbaty kazali nam też na oczka przykładać, a tą zaparzoną herbatą oczka przemywać

My dzisiaj byliśmy na WOŚP :) i taki piesio zbierał datki nosił puszkę golden retriver :) słodki :)
No i zjedliśmy gofry z bitą śmietaną i polewą czekoladową :)

A do tego... do wizyty zostało już tylko 5 dni :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Helou :-)

Ja bardzo dobrze znioslam cc, nic nie czulam, tylko takie bujanie, wiec normalnie. Teraz tez postaram sie o cc, boje sie sn, bo moja znajoma tez miala pierwsze cc, potem nastepne dziecko zaczela rodzic sn, ale i tak skonczylo sie cc:baffled:

O tych gofrach też myślę od kilku dni. Już nawet została zakupiona polewa i bita śmietana :p Chciałabym jeszcze gdzieś kupić takie owoce zżelowane, ale niestety nie wiem czy można to gdzieś dostać :/

Dzisiaj jednak raczę się...budyniem czekoladowym, dawno takiego nie jadłam :D Do tego samolubnie sama zjem cały....z pół litra mleka...
No i wczoraj i dziś zaliczyłam sok z sokowirówki (marchew i burak), żeby dziś usłyszeć w programie, że żelazo z buraka się nie przyswaja :p no ale chociaż jakiś witamin dostarczę ;)

Witam,
mnie wciąż męczą wymioty, więc nie odzywam się, boledwo żyję.....pewnie jeszcze trochę to potrwa, niestety.....ale z dobrych wieści-w środę byłam na usg i widziałam wiercacego się bobasa, w czwartek byłam u ginki...i wreszcie mam L4 , wiek ciąży w badaniu wyszedł taki sam jak na usg, czyli 9tc...nietety tym razem czeka mnie już planowe cc
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Dziewczyny a może tak z innej beczki... nieco niedyskretnie :) Ile wydajecie na utrzymanie rodziny miesięcznie? Pytam te mamusie które mają już więcej niż jednego dzieciaczka :)

Natkusia- moja corcia tez miala taki problem. U malych dzieci przy infekcjach to dosc czesto sie zdaza ta ropka w oczkach. Mala dostala krople i przeszlo szybko. Co do porodu ja przy cc czulam tylko jak mala wyciagali, ale zadnego bolu. Dziwne uczucie :eek:. No i tez wolalam nie patrzec w te lampy, bo wszystko sie odbija w nich! Szok. Ja tez slyszalam, ze najgorszy porod to najpierw dlugo meczyc sie sn, a potem i tak ciachaja, bo wtedy sa negatywne skutki jednego i drugiego. No ale wiadomo, ze nie raz jest taka koniecznosc i nie ma wyboru.

reklama
Witam was mamuśki w niedzielny wieczór. Ja po pracy, umęczona leżę z nogami w górze i liczę na jakiś masaż ;)
Dziś w końcu powiedziałam szefowi ze znowu jestem w ciąży. Strasznie bałam się tej rozmowy, szczególnie że macierzyński będę miała w największy sezon... O dziwo szef pogratulował, przytulił ( bo oczywiście hormony swoje zrobiły i od razu zaczęłam płakać) i powiedział że mam się głupia cieszyć a nie przejmować pracą. Ulzylo mi niesamowicie bo myślałam że zrobi kwaśną mine.
Asiolek ja tu inną walutą obsługuje więc nie ma sensu żebym pisała o wydatkach. Choć gdy byłam w Polsce w grudniu strasznie mnie zdziwiło że mimo przeliczenia z euro na zł wszystko tak czy tak w Polsce jest o wiele droższe!

Do góry