reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Gawit wiem co czujesz u nas to samo. Walczymy z ulewaniami i ksztuszeniem i na dodatek jakby bylo mało doszły codzienne kolki. :( wycierpi się ta moja kruszna.
Łóżeczko mamy podniesione od strony główki, w sypialni jest dostawka do łóżka dla Hani i tam pod materacem poduszka klin, nie przebieramy na przewijaku, tylko za każdym razem na klinie. :( układanie na boczkach, ale opanowała już przywracanie się na wznak i niewiele pomagają podpórki wszelkiego rodzaju.
A co do kolek na krótki czas pomógł espumisan i tribux.
Jesteśmy na etapie zmiany mleka na nutramigen, bo nic nie pomaga a chciałam tego uniknąć. I pojawia się kolejny problem bo Hani to mleka niesmakuje, ale nie ma wyjścia, bo widzę różnice jeśli chodzi o kolki, krócej są. Mam nadzieję że się przyzwyczai, choć to mleko a w zasadzie preparat mlekopodobny jest straszny w smaku i zapachu. A i kupki też się już poprawiły, a pije je dopiero od czwartku.
A jak sobie radzicię z kolkami, u nas mąż nosi, a ja mam 2 smoki i co wypluje jednego, to drugi do kubka z wodą i do zapłakanej buźki i tak przez cały czas dopóki kolka nie minie. Wyciska z tego smoka całą wodę i wypluwa. Nawet nie wiem jak to działa, ale grunt że skutecznie. Jedyny sposób żeby to łagodniej zniosła.

Fiuufiuu szacuje, ją jestem miękka, ale będę brała z Ciebie przykład.

Anna fajna galeria się na fejsie zrobiła.

Madison ja przy jednym małym dziecku mam pomoc, bo bym fizycznie nie wyrobiła. Mala nie śpi w dzien, łóżeczko ją parzy a w nocy od 24 mam przy niej dyżur w związku z duszeniami. Rano przyjeżdżają rodzice, pobawią Hanię, wezmą ma spacer, a ja mogę więc przespać, zrobić obiad czy posprzątać. Jest to wielką pomoc.

Oszqurde powodzenia, a ja myślałam, że już wszystkie sierpniówki rozdwojone. :o

Ewaelinka gratuluję męża nie każdy by się zdecydował.

Kahaka spóźnione ale szczere, wszystkiego najlepszego, zdrówka i spokoju.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
My w trakcie karmienia :)
Urodziny miło minęły. Mąż zrobił sushi. Potem wpadli moi rodzice, teściowie i szwagier.
Ewa wczoraj cały dzień niespokojna była, nie spała i wieczorem się rozwrzeszczała. Wyglądało to jak kolka. Mam nadzieję, że to był pierwszy i ostatni raz.
Dzisiaj też mamy gości - 2 moje kumpele ze studiów.

Magda37, Gawit, jejku współczuję tego wiecznego czuwania, to na pewno bardzo męczące :/

Dziewczyny ja zwarjuje moj Fabian ma katar, taka zolta wydzielina, zaczelo sie wczoraj wieczorem i cala noc byl niespokojny, mysle czy jechac na ip czy przeczekac jutro do lekarza. Zadnych innych objawow tj. Goraczka nie ma. Jejku i mowie jak nie urok to sr.... :(

Justyna dzieci maja temperature od 38. Norma dla niemowlaka to 35-38 .mierząc w odbycie odliczaj 5 kresek.

Witam po pięknej nocy. Tomcio spal od 22 do 5 lotem butla i spal do 7. ..

Dziewczyny które maja problem z ulewaniem, uzywacie mleka antirelfux?

reklama
Do góry