reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Dziewczyny spokoju nie mam ale ze wszystkich sił staram się go zdobyć, ukraść znaleźć i robię wszystko aby go złapać troszkę w kieszonki i zachować do jutra :))))
Dlatego tak sobie organizuję dziś czas...

Mąż wczoraj rozmroził i umył lodówkę... na dziś już tylko zostało porządne mycie podłóg i odkurzanie... Dziś też pies jedzie do hotelu i wróci dopiero za tydzień...
CO mnie bardzo cieszy bo i pies i kot w związku z opalami bardzo gubią sierść. Muszę też obciąć pazurki kotu i wyczesać Małpę... będzie jazda ;) bo to moje czarne bydle mimo, że małe i drobne potrafi walczyć jak lew.

Z mają dziś rano rozmawialam przez telefon i byłą radosna i szczęśliwa :) nie miała czasu na rozmowy :) a tak chciałam ją zapewnić o wielu rzeczach :))) i miłości bezbrzeżnej.... i o radości jaką mi daje każdego dnia... i o tym, że jest moim cudem prawdziwym :))) takim namacalnym... ale jak widać tylko ja potrzebuję teraz taki wynurzeń ihihihih
Maja nie wie, że jak wróci to Oliwka już będzie z nami :) nie wie, że w sobotę będzie jechała prosto do Kliniki - do nas :) TO będzie taka duża niespodzianka ;) ale tak jest lepiej bo się nie emocjonuje teraz... i skupia na zabawie z dziećmi ;) czeka ją jeszcze daleka podróż w sobotę dlatego przyda jej się odrobina niewiedzy ;) Bardzo mnie wzrusza myśl o pierwszym spotkaniu dziewczynek :))))

Trzymam kciuki z całego serca za nas wszystkie i nasze dzieci :) za spokój, zdrowie, nie bolące brzuszki, dobry sen :))))

tapety-na-pulpit-natura-piekne-widoki-50_811143183.jpg

Carine dziękujemy za wspaniałą tabelkę :))))))

Załączniki

• tapety-na-pulpit-natura-piekne-widoki-50_811143183.jpg
    tapety-na-pulpit-natura-piekne-widoki-50_811143183.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 52
No zakwalifikowali mnie na jutro na cc. Teraz to juz stresa zaczynam lapac. Asiolek, Gawit, Nikitka- wy macie w ogole jakies rozwarcie, skurcze cokolwiek? Bo ja nic i sie stresuje, ze tak na sucho bedzie.

Mexi ja mam skurcze przepowiadające ale szyjka zamknięta i długa 4,5 cm. Poród będzie znowu na zimno... a liczyłam, że może wody mi odejdą albo jakaś akcja się zacznie ;) - nic z tego :)))) Więc witaj w Klubie ;)

Mexi to super, ze już wiesz na 100% ze to jutro:)

Ja sprzątam, ale co sie schyłek to boli spojenie i takie delikatne kłucie w podbrzuszu co jakis czas. Czy to mogą być skurcze?

Mnie tez jutro ciachaja. Ale byly jazdy bo mysleli ze moja ginka nasciemniala z ta cienka blizna i wyslali mnie na dodatkowe usg. Dzieki temu ogladalam mala na usg i potwierdzilo sie ze blizna cienka wyszla jeszcze ciensza niz mojej gince. Takze u mnie jutro godz zero i stres jest ale sie ciesze ze nie musze czekac przez weekend.
Mexi ja mam rozwarcie na opuszek (cokolwiek toznaczy) i szyjka 1.5 cm ale zadnych boli ani skurczy

Witajcie!!!
Wyszłam wczoraj do domu z synkiem :) Próbuję się odnaleźć w nowej rzeczywistości :) i... uchronić synusia przed niepohamowaną miłością starszej siostry - bo dosłownie chce go udusić z miłości :)
Poród opiszę szybciutko - bo taki był :) O godz 0:30 odeszły mi wody, więc super tak jak chciałam, córcia spała i mogłam sie spokojnie zebrać. O 1:30 byliśmy na IP - tam godz. papierologii, 6 cm na przyjęciu. Potem o 2:30 byłam badana przez lekarza na porodówce - już było 8 cm i chodziłam po korytarzu do 5tej rano - licząc skurcze. Kładłam się tylko raz na ktg. Dokładnie o 5:10 położyłam się na łózko a o 5:25 Tymoteuszek przyszedł na świat :) Spory był - prawie 4 kg więc i bólu było więcej ... ale za to krótko :).
Udało się bez oxy, bez zoo, tylko nacięcia nie uniknęłam. Ale jest świetnie. W niedziele już byłam w pełni sprawna a teraz dosłownie śmigam po domu :)
Kochane gratuluję wszystkim które już mają swoje skarby przy sobie! i dużo zdrówka

A Wam, które czekacie jeszcze - łatwego porodu
Zmykam - do moich skarbów :)

reklama
Gawit to super. Jednak nie ominie Cie ta wspaniała data. Duzo kciukow na jutro trzeba także ja trzymam już dzis za Was!

Ulika to zazdraszczam szybkiego porodu i bardzo sie ciesze, ze już smigasz:)

Na razie bilans ciężarówek i dzieciaczków na równo, ale jutro wszystko sie bardzo szybko zmieni!

Do góry