reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

edys u mnie troszkę inna sytuacja,bo mały w przedszkolu,ale nie rezygnujemy póki co z niego,mimo że ja też na L4 (dużo się w nim uczy, a ja w domu mu tyle fajnych rzeczy nie wymyślę co oni w p-kolu). A trochę też na nie wydajemy bo średnio ok.600zł miesięcznie(prywatne:/). Od września chcielibyśmy żeby poszedł do państwowego przedszkola-o ile w ogóle się dostanie.

reklama
Też bardzie skłaniam się do tego, żeby mała została w żłobku. Upewniłyście mnie w słuszności moich decyzji, i że mój tok rozumowania jest poprawny. I tak sobie pomyślałam, że w żłobku stanie się bardziej samodzielna -co przyda mi się jak będzie dzidziolek :)

Edys ja też myslę tak jak dziewczyny-zawsze parę godzin odsapniesz w domku sama-tym bardziej ,że mała lubi tam chodzić :-)

moje dzieci też dzis do szkoły i przedszkola rano poszły( mąż zawiózł) a mamusia do łóżeczka i spałam do 10:15 :-),ale mi dobrze było hihi
mdłości nadal męczą -masakra ,ale wiem bynajmniej że jest oki :-)
p.s. moja mała ostatnio pyta: mamusiu a jak jestsie starszą siostrą i ma się dzidziusia w domku to nie trzeba chodzic do przedszkola-cwaniara mała :-)
pozdrawiam Was babeczki i trzymam &&&&&&&&&&&&&& za wszystkie wizyty :-)

Cześć. :-)
Moje dziecko chodzi do żłobka - i tu właśnie mam problem. Nie wiem czy zostawić ją w tym żłobku, czy wypisać - skoro i tak będę siedziała w domu. Z jednej strony oszczędnośc ok 500 zł mc, z drugiej wiem że, ona lubi tak chodzić - bo lubi dzieci.
Podpowiedzcie co byście zrobiły ?
Ja bym zostawiła. Skoro lubi być z innymi dziećmi to tym bardziej zostaw, nauczy się też samodzielności a to bardzo pomocne jak pojawia się rodzeństwo. :tak:

U mnie wiosenna pogoda, słonko pięknie świeci i temperatura bardzo przyjemna. :-)

Niestety znów zaczynam kaszleć, wieczorem prawie płuca wypluwam... :eek: A lekarstw za bardzo brać nie mogę... Laryngolożka jest na urlopie, a wizytę u ginekolożki mam w poniedziałek. Dali mi dobry syrop w aptece, ziołowy, ale muszę to jeszcze z moją lekarką skonsultować. Nic czekam na telefon.

Edys no ja bym wypisała, albo zmniejszyła godziny jeśli to możliwe, pobawi się a ty będziesz miała oszczędnośc.
Angie ja mam tak właśnie na papierze, i też czasami się zastanawiam beż czy żółty, i trwa to od 6 dni.

Przeżyliśmy pobieranie krwi :tak: fajna pielęgniarka była i pojechaliśmy specjalnie do innego ośrodka żeby z palca mu brali bo Michaśkowi nie widać żył. Nawet nie poczuł tak więc jestem zadowolona :biggrin2:

GAWIT niestety tak to jest.. jakbyś była w 8 mscy z dużym brzuchem to też wszyscy by udawali, że Cię nie widzą :confused2: nie raz się z tym spotkałam w ciąży i musiałam walczyć o swoje.

OJAKA odpoczywaj :-) mi po miesiącu już na tym L4 się nudzi ;-) ale cieszę się bo w racy nie dałabym radę no i z Michałem jestem :tak:

JOANNA jak zadzwonisz to się wszystkiego dowiesz :-)

KAHAKA mmm do 10.. dobrze Ci ;-) oczywiście &&&&&& zaciśnięte! Będzie dobrze :*

EDYS ja bym zostawiła w żłobku :tak: tym bardziej, że lubi! Tam bawi się z dziećmi i rozwija się. A Ty możesz odpocząć, coś porobić - takie moje zdanie. My byśmy chętnie posłali Michała do żłobka bo uwielbia dzieci i wiem, że byłby zadowolony ale u nas nie ma :sorry: jest dopiero przedszkole od 2,5 roku i ja jestem bardzo za takimi instytucjami :-)

OJAKA ja też bym chciała od września Michała posłać ale boje się, że poczuje się odrzucony.. tu nagle rodzeństwo a tu oddajemy go gdzieś.. tylko, że u nas Misiek będzie miał dopiero 2 latka i chyba poczekamy pół roku, rok.

jeszcze 5 godzin do wizyty :-D

ASIOŁEK!!! Daj trochę no!! Ale mi zrobiłaś ślinotok :confused2::sorry:

Ja byłam dzisiaj z rana w Biedronce i nie było arbuzika :-( chyba trzeba poczekać na sezon..

Dzieki za wsparcie dziewczny. Mamasowa najgorsze jest ponoć rtg miednicy choć mialam klijentke w pracy ktora miala w ckazy i dziecko zdrowe urodzila. Bella ja wczoraj jakies 2 farfocle z rana mialam i od tamtej pory juz nic narazie...zobaczymy. w czwartek ide na badania tsh i mocz moze progesteron sobie zrobie dodatkowo...nie pamietam co tam mam jeszcze zlecone...morfologie krwi chyba.

reklama
Angie - moja znajoma miała operacje pod rentgenem, była jakoś w 4-5 tygodniu ciąży. Wycinając jej woreczek żółciowy naruszyli przewód, i właśnie pod rentgenem miała zastawkę wstawianą. Z dzidziolem jest wszystko w porządku :) trzeba być dobrej myśli

Do góry