reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Noo zaczyna się coś dziać :-D

CARINE gratki wielkie!! :-)

GORGUSIA czekamy i czekamy :tak::-)

MARLENKUS ja miałam moje porody wywoływane.. dostałam oksytocynę i siup a teraz dodatkowo miałam przebite wody płodowe :tak:

KAHAKA ja od poniedziałku zostaje z chłopakami sama i już się zastanawiam jak to będzie..

Ja dzisiaj byłam z chłopakami 1,5h na spacerze i na placu zabaw moje młodsze dziecię zrobiło hałas i matka musiała wyciągać cyca więc stwierdzam, że pierwszy raz poza domem zaliczony :-D

Kurcze.. porody nas goniły, krótkie szyjki itd.. a jak już można rodzić to dzieciom się odwidziało :confused2: toć to niesprawiedliwe!

reklama
IZIS - poinformować nie zaszkodzi :)

ASIOLEK - czyli bedziesz wkladala wkladke bez hormonów?
Ja napisałam do lekarki, ze biorę ten implant, choć mam średnia ochote na to, ale bardzo sie boje, ze zajde w ciąże i pęknie mi macica - taka mam wizje, moze troche przeszkadzać w radosnym seksie ;)
Takze dzis albo jutro zakładam, bo najlepiej 4 tyg po porodzie.

Juz sobie dołączam ten piersiowy wątek :)

CALTHA - moja jedna, ta ciut mniejsza, dzis w nocy zjadla 90 + 30ml, takze rozszalaly mi sie dziewczyny, a 2,5 tygodnia temu nie potrafiłam wymusić w nie 30-40ml.

Dzielnie zniosły pobieranie krwii :) Jedna przespala, druga troche dramatu odstawila, ale w granicach przyzwoitości.
Musze stanąć w obronie synka :) Bo dzielny to on bardzo, przez pierwszy rok nie zaplakal na żadnej szczepionce czy pobieraniu krwii tylko na wszystko patrzył. Wrózyli mu ze bedzie lekarzem ;)
Tylko ten pierwszy raz był taki pechowy, ale to wina piguł, we dwie nie potrafiły pobrać dziecku krwii, jeszcze my z M. musieliśmy trzymac synka. 8 par rak!
Dzis jak patrzyłam jak pielęgniarka to robi to zupełnie inna bajka była :)

Teraz czekam na telefon ze szpitala jak tam krwinki moich slicznotek. Mam nadzieje, ze anemii niet!

Madison ja mialam wkladke hormonalna mirena i moge ja polecic ,przez 5 lat praktycznie nie wiem co to okres :-D co prawda jest drozsza ale w przeliczeniu na tabletki wychodzi na to samo :-)

Natkusia gratuluje cyckowania na swiezym powietrzu :-D
Izis najlepiej powiedz o tym druciku

Trzymam kciuki Aniu za fiufiufkowy ;-) olejek i czekam na wiesci

Ja mam taki pomysł racjonalizatorski :-) Może by otworzyć osobny pokoik na metody antykoncepcji, żeby nie zginęło w gąszczu wiadomości? Co można a czego nie można, ile kosztuje, wady i zalety...

EWAELINKA - niestety na wkladke musiałabym czekać 4 miesiące od cc, a na to sobie nie moge pozwolić.
Zreszta sama nie wiem czy wole miec cos na dole czy w przedramieniu ;)
Super, ze tak dobrze ja znosilas. Ja wczoraj przeczytałam w necie same żale odnośnie wkładki i implantu, ze libido nie to, nastroj nie taki, ekstra kilogramy itd itd...

ANNA - powodzenia i gratuluje odwagi! :)

Gorgusia- powodzenia, trzymam kciuki!
Carine- gratulacje! ( oficjalne złoże w drugim wątku)
Ania- trzymam kciuki zeby Cie szybko wzięło :) zdawaj relacje!

A propos antykoncepcji, to jakie sa możliwości niehormonalnej. Gdzieś mi sie kiedys o uszy obilo, ze istnieje cos takiego jak spirala niehormonalna. Wiecie cos na ten temat moze?

reklama
Do góry