reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Witam się po kilkudniowej przerwie:)

Podczytywałam Was,ale jakiegoś doła ciążowego złapałam i nie miałam weny nic napisać.

wszystkim rozpakowanym gratuluje
carine już?super gratki!!!
gorgusia kciuki za Was&&&&&&&&&

Ja we wtorek byłam na drugim ktg,całe 3 skurcze i kazali przyjść za tydzień. myślałam że korzenie tam zapuszczę,bo oczekałam się w kolejce 4 h!!

Dzis synuś ma ostatni dzień w przedszkolu,od jutra wakacje, a od września idzie do nowego (państwowego)przedszkola. Kurcze ja się w tej ciąży za szybko wzruszam i chyba wyślę dziś M po niego,bo nie lubię pożegnań:(

Carine Gratulacje!!!

Tyle sie napisalam z rana na telefonie i dupa, nie dodalo mi postu.
Udani Ci nasi mężowie, u mnie z kolei na odwrót, on spi jak zabity a ja cierpie na bezsennosc i budzi mnie wszystko. Ostatnio mój budzi mnie w nocy i pyta która godzina. Myślałam że zabije w afekcie :/ A on tłumaczy że zegarek jest po mojej stronie i ze nie widzi.

Marlenkus moj pierwszy poród był wywoływany. Najpierw balon i pi*, po 12 godzinach zrobilo sie rozwarcie na 5,5 cm,zawiezli na porodówke, przebili wody ,podłaczyli cos do głowki dziecka, podali oksytocyne i po kilku godzinach męczarni mały wyskoczył. Nie chcialabym tego przezyc jeszcze raz bo kazdy skurcz na leżąco, mam nadzieje że teraz samo się zacznie

Carine - gratulacje :-)

Czyli zawody :-) Teraz czekamy na wieści od Gorgusi, żeby rozstrzygnąć która pierwsza dzisiaj była :-)

Do zabiegów trzeba raczej pościągać całą biżuterię, raz, że może przeszkadzać a dwa żeby nie było, że coś ktoś komuś zajumał :-)

Izis - jak masz kolczyk w języku to pewnie też, bo w razie jakiejś reakcji alergicznej może dodatkowo skomplikować sprawę, ale to takie moje radosne rozważania, bo pojęcia nie mam, ja ostatnio noszę tylko obrączkę a to i tak nie zawsze :-)

Carine gratulacje
Gorgusia aały czas trzymam kciuki.
Ania w internecie gdzieś znalazłam,że zapija się piwem imbirowym(bo podobno jest bezalkoholowe).Podobno powoduje odruch wymiotny,więc najlepiej po wypiciu położyć się i przespać 2-3 godziny.Fju fju pewnie zna więcej szczegółów. Ja na razie z olejkiem nie kombinuję,ale się zastanawiam skaczę sobie na piłce(kłuje mnie w pochwie,to może rozwarcie mi się większe robi)a ostatecznie tydzień wytrzymię.

fiuu fiuu popijała kawą mocną :D

Atana problem w tym, że to nie kolczyk :D Nosiłam swego czasu bardzo długo stały aparat. Na tą chwilę mam za zębami drucik, który trzyma je w ryzach :) I on jest przyklejony za zębami :) Nie wiuem, czy w trakcie porodu mam kogoś o tym informować, czy coś...:D

reklama
Do góry