reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Ulika to może wizyta przekona męża :)))

Monia456 nie złość się ale na przyszłość pamiętaj, że czasem nie warto pomóc osobie, która potem tak Cię traktuje... bardzo o przykre wszystko.\

Katrina86 cleaxane musisz odstawić... bo zbyt mała ilość płytek krwi powoduje krwawienia większe... i pewnie lekarz tego się obawia.

Madison musisz ten wątek dodać bo ja tam zadaje dużo pytań i bardzo na Ciebie liczę :)))) W poprzedniej ciąży nie karmiłam piersią :) więc inaczej to wszystko wyglądało z tym piwkiem czy winkiem :) ale teraz chciałabym mieć możliwość wypicia tego mojego winka bez szkody dla Dziecka :))) Powodzenia na badaniach to dla mnie zawsze trauma - laboratorium plus dziecko :) Nie mogę stosować żadnych leków, które obciążają żyły... po 16 latach leczenia hormonami - już mi nie wolno :p ani tabletek ani implantu - jedynie wkładkę.

Nikitka przybij piątke mi też pojawiły się te paskudy... jakieś 3 dni temu - już mogłyby sobie darować na sam koniec wrrrrrrrr

Izis86 nie rozwarstwiaj często oni są prości jak konstrukcja cepa... może się boi zmian i taka muma mu się włączyła ;) Jak mój mą z wybiera się do swojej jaskini to mu mówię żartem "mogę znieść 2 dni kiedy będziesz bucem... potem będziesz musiał się wyprowadzić ;)" ale też jak się zagotuję i czepiam to widzę, że nie daje mu sensownej informacji zwrotnej... ostatnio musiałam bardzo jasno wyartykułować, że abym czułą się dobrze potrzebuję aby 2 razy dziennie zapytał mnie jak się czuję i 2 razy dziennie czy mi w czymś nie pomóc ;) Jemu się wydaje, że przecież robi wszystko :))) i się stara... a ja chcę aby też słowami czasem dał mi znać o swoim zainteresowaniu mną ;)

Lilith po cc wymioty to często reakcja na morfinę, która jest w znieczuleniu do cc. Ja niestety wiem, że będę wymiotowała jak kot :( Trzymaj się Kochana dzielna jesteś bardzo i super dajesz sobie radę... niech już te dolegliwości piersiowe minął i humor się ustabilizuje... temperatura też nie pomaga przy takich nastrojach - ściskam i tule!!!

Martuska trzymaj się !!!

Cwikla może lepiej coś poczytaj ;)

Karaiwina ja zabezpieczyłam się celibatem ;) a potem tabletki :)

Afja trzymam kciuki aby twoje działania przyniosły dobry skutek :)

Caltha powodzenia może położna coś dobrego doradzi :))

Mexi udanej wizyty :) nie można mieć nic metalowego z uwagi na to, że to operacja gdyby coś się działo będzie problem... gdyby trzeba było defibrylować lub nagle zrobić rezonans to będzie duży problem.

reklama
A ja wlasnie zasiadlam na kanapie. Zaraz naloze farbe na wlosy. Niechcr tych cholernych blond bo mnie tylko wnerwiaja odrosty. A tak znowu zrkbie czekoladke i bede szczesliwa.
Uwaga zakupilam w aptece" fiuufiuu-fiowy " olejek. Farmaceta sie smial ze mnie. Ale sam stwierdzil ze juz pora i ze widac ze bardzo sie mrcze. Stwierdzil tez ze jeżeli olejek niezadziala to mam mu zadzwonic i on na seode zamowi specjalny srodek ktory lekarki przepisoja i niby pomaga. Ale najpierw kazal sprubowac to... bo dla mnie bespieczniej.

Hej

Ja dziś sama z moimi pannami. Młodsza na razie śpi, ale jak się obudzi to będzie akurat pora obiadu Agatki :/

Gorgusia, może już po wszystkim...? Trzymam kciuki.

Monia, też bym się wkurzyła! Jak tak można pożyczyć i potem wykręcać się od zwrotu? :O

Mexi, ja całą biżuterię ściągałam.

Lilith, rób coś z tymi cyckami, bo zapalenie Ci się zrobi. Na gorączkę weź coś, mleka trochę ściągnij! A potem zimne okłady.

Lilith, pamiętaj okbo to tylko okno :) ze wszystkim sobie poradzisz :)

Zainteresowałyście mnie tą biżuterią. Bo ją oczywiście ściągnę, ale ja mam w buzi kawałek drutu :p i co w takiej sytuacji? W czym to przeszkadza? Jakby mnie musieli reanimować to nie mogą?

Co do wywoływania w naszych szpitalach to jak bic się nie dzieje to robią to tydzień po terminie albo później. Bo wiem, że mam się zgłosić do szpitala właśnie 7 dni po terminie. Pytanie, czy czekają jeszcze czy od razu jadą z tematem. Tam gdzie mam rodzić chyba zaczynają najpierw od cewnika czy czegoś takiego. Wiem, że są też baloniki no i oksytocyna. A jak nic to nie daje to cc.

Witam. Od rana pogoda była super-przyjemny chłodek po wczorajszych burzach. Teraz znów robi się ukrop. Objawów porodu u mnie brak,więc dziś chyba nie urodzę.Od czasu do czasu mam tylko jakieś skurcze i kłucie w pochwie.

Ania czytałam na temat tego olejku.Zalecają wziąć na rano ok. piątej, bo podobno po pięciu godzinach rusza. A ile się tego olejku bierze?

Monia sytuacja z bratem nie przyjemna. Rodzina jest od tego,aby sobie nawzajem pomagać i tym bardziej boli takie zachowanie.

Marlenkus ja miałam pierwszy poród wywoływany. Sytuacja średnia:w poniedziałek dostałam oksytocynę w kroplówce i tak podpięta pod ktg leżałam na porodówce i słuchałam jak w sali obok dziewczyna rodzi(więc możesz wiedzieć co czułam). Skurcze wychodziły, ale,gdy kroplówka się skończyła-skończyły się skurcze. Następnego dnia dali mi spokój(bo może samo ruszy), w środę znów kroplówka i powtórka z rozrywki, bo nic sie nie działo. Dopiero wieczorem zaczęły mnie brać skurcze, bo podobno oksytocyna może działać dopiero po kilku godznach i w czwartek rano urodziłam. Mam nadzieję,że jak pójdę za tydzień(też będziemy wywoływać) pójdzie sprawniej i nie będę się męczyć całą noc.

reklama
Do góry