reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam ;)
Kurde wkurza mnie to wszystko. Brzuch boli od kilku dni jak a okres, lekkie skurcze sa a nic sie nie chce rozkrecic :S Moze jakiegos popędzacza musze dac mlaemu ? ;P

reklama
witajcie Dziewczyny

Po długiej nieobecności wpadam tylko na chwilę. Pewnie niektóre pamietają jeszcze , ze przedwczenie zaczęły mi odchodzić wody. Byłam 2 tyg na podtrzymaniu , wybacznie nie jestem w stanie pisać o tym co przeżyłam, jeszcze nie teraz, w każdym razie dłużej nie można było czekać, rozwiązano moją ciążę przez cesarskie cięcie (zagrożenie dla maluszka, ze nie przeżyje porodu sn).

Gabriel na szczęscie urodził sie zdrowy 10 w skali Apgar, waga 2150 dł 48 cm. W szpitalu spędziłam z nim tydzień, od 2 dni jesteśmy w domu. Wypisali nas z zółtaczką fizjologiczną ale z zadowalającym poziomem bilirubiny. Wczoraj była położna środowiskowa, jej zdaniem póki co nie ma powodów do obaw . Staram się myśleć pozytwnie ale strasznie się boję powrotu do szpitala i naświetlań, mam nadzieję , że Patron mojego synka do tego nie dopuści.

Poza tym Gabryś przybiera na wadze ma już 2170 a wychodząc miał 2110 , stara się też pić z piersi choć to trochę trudne dla takiego maluszka .
Poród dodam 43 tc ponieważ bakowało 1 dnia do 35 tc przyjęłam , że urodził sie właśnie w 35 tc

Pozdrawiam Was serdcznie

Śpie sobie smacznie przebudzam się nad ranem na siusiu, zaglądam na forum a tu Magda urodziła, Ewaelinka ma skurcze a teraz jeszcze Kaspian .... Oj będę dziś kciuki musiała nawet palcami u nóg zaciskać :))))))))))) Trzymajcie się moje Kochane!!!!!

Magda jeszcze raz wielkie gratulacje :))))

Kami :))))))) jak dobrze, że wszystko się dobrze skończyło, że jesteście w domu. Oczywiście przeżyć współczuję musiało Cię to wszystko bardzo dużo kosztować! Ale teraz już musi być dobrze :)))) Gratuluję z całego serca!!!!

Gorgusia mam nadzieję, ze mały z każdą chwilą czuje się lepiej... a siostrę to bym przejechała słownym walcem :))))

Fiuuu miałąm nadzieję, ze przepowiednia się sprawdzi i dziś urodzisz.... chociaż jeszcze nie wszystko stracone :))) cały dzień przed Tobą...

Ewcol nieustannie trzymam kciuki za Twoją indukcję... !!!!

Izis przykry komentarz Twojego męża... ale oni mają zawsze wyczucie jak kłoda drewna :)

monia456 jak minęła noc? pomogła nospa?

justyna919 u nas w państwowych szpitalach bez problemu podają znieczulenie do porodu.

Kami- cieszę się,że dobrze się wszystko skończyło. Teraz dochodzcie do siebie w domku a Gabriel niech rośnie na dużego gościa.

U nas wciąż pada... Kaci śpi. Patrzę że wysypki ma dość dużo. Ale nie goraczkuje więc jest dobrze.

Ciekawe co przyniesie dzień....

to ja tu na sekunde chcialam zagladnac a od 10 minut czytam co zescie od wieczora naskrobaly.
Madziu gratulacje :)
Kami super ze jest ok i super ze sie odezwalas i dalas znac ze u was juz ok zdrowia dla maluszka

ktora jeszcze zanim pojade na KTG

Ewcia ty mnie w razie wu na telefonie informoj bo znowu wisia dostane...
do poludnia skarby,lece jeszcze siu siu

Magda 17011 - Witam Antosia! Piękną masz kluseczkę, chyba najładniejsza waga do tej pory. Gratulacje!

Gorgusiu - wesele ??? ty jesteś nie do zdarcia! Dla mnie wstanie z kanapy to wyczyn bo wszystko boli... ale baw się dobrze i.. długo (bo cos mam przeczucie że te tańce Cię ruszą)

Kaspian - i jak skurcze? Przeszły?

Izis - takt naszych facetów to czasem naprawdę porażający jest...

FiuFiu - a w końcu brałaś wieczorem ten olejek?

Ewelinka - jak możesz napisz jakie wieści u Ciebie po tym nocnym skurczowaniu?

Kami - przeżyć nie zazdroszczę ale cieszę się że już sytuacja opanowana i wszystko się dobrze skończyło, dzięki za opis

Magda456 - sorki że już wczoraj nie odpisałam ale zasnęłam... wysłałam Ci na priv - tylko że w mojej skrzynce nadawczej nie ma tej wiadomości więc nie wiem czy doszła. Chodziłam do szkoły tam gdzie Ty :) więc pewnie się znamy z widzenia, świat jest mały jednak...

Spałam dziś nawet. Idę pranie nastawić i czekam co się dziś u którejś z nas wydarzy....

No dziewczyny szybko idzie. A u mnie wyciszyly sie poki co wsxystkie skurcze. Mialam ich full na nosie i mg a teraz jeden dwa razy stwardnieje mi porzadnie brzuch w nocy.

Ewaelinka trzymam kciuki zebys tym razem nie musiala jezdzic na darmo.

Wiecej sie odniose pozniej teraz czas na sniadanko.

Witam!

Ewaelinka czekamy na wieści! Trzymaj się tam dzielnie!
Magda gratulacje! Miałaś planowaną cc czy tak wyszło?
Kami dobrze,że już w domku,trzymajcie sie ciepło.
gorgusia zazdroszczę siły na wesele,ja nawet nie miałabym w jakich butach iść,w żadne się nie mieszczę, bo w japonkach to średnio:)

Ja byłam wczoraj na tym ktg,szczególy na wizytowym.

Dziś M ostatni dzien w pracy,od jutra urlop i od dzisiejszej nocy mogę rodzić:p
Ananaska sobie kupiłam,tylko jak się za niego zabrać?!:/

reklama
Czesc dziewczyny,

ale dzisiaj emocje na forum :) Wysyp dzieciaczków wiec idę składać gratulacje w odpowiednim miejscu. Dobrze zrozumiałam, ze Kaspian skurcze przeszły? A z Ewaelinka wiadomo co?

Do góry