SYLWIA - złota kobieta z Ciebie, mnie by nikt nie zmusił do takiego, w moich oczach, poświęcenia. Chcą sie teraz gościć, proszę bardzo, ale niech wpadną z ciastem czy co tam chcą zjeść i sami sie i jeszcze mnie obsluza
FIUUFIUU - za dziunie sie nie mam, a i moja druga połówka nie żaden pakero, ale asertywnosci sie dawno nauczyłam i za ksiezniczke do rozpieczania czesto robie, a M szczesliwy i dumny z siebie jak moze sie i na tym polu sprawdzic. Z wiekiem sie człowiek uczy, ze równouprawnienie i emancypacja kobiet sa cool, ale bez przesady
SIERPNIOWA - dzięki za info! Suuuuper wiedziec, ze u jim wszystko ok! Jej odejście było dosc dramatyczne, często myślałam czy u niej ok.
GAWIT - z urlopem juz sprawdzalam i jest tak:
- podstawowy urlop macierzynski na jedno dziecko: 20tyg (tylko mama)
- dodatkowy urlop macierzyski na jedno dziecko: 6tyg (mama lub tata)
- urlop rodzicielski: 26tyg (mama i/lub tata)
Razem jest rok - 52 tygodnie.
Mi jako mamie blizniat dorzucaja ekstra 13 tygodni.
FIUUFIUU - za dziunie sie nie mam, a i moja druga połówka nie żaden pakero, ale asertywnosci sie dawno nauczyłam i za ksiezniczke do rozpieczania czesto robie, a M szczesliwy i dumny z siebie jak moze sie i na tym polu sprawdzic. Z wiekiem sie człowiek uczy, ze równouprawnienie i emancypacja kobiet sa cool, ale bez przesady
SIERPNIOWA - dzięki za info! Suuuuper wiedziec, ze u jim wszystko ok! Jej odejście było dosc dramatyczne, często myślałam czy u niej ok.
GAWIT - z urlopem juz sprawdzalam i jest tak:
- podstawowy urlop macierzynski na jedno dziecko: 20tyg (tylko mama)
- dodatkowy urlop macierzyski na jedno dziecko: 6tyg (mama lub tata)
- urlop rodzicielski: 26tyg (mama i/lub tata)
Razem jest rok - 52 tygodnie.
Mi jako mamie blizniat dorzucaja ekstra 13 tygodni.