reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Byłam dzisiaj na kontroli w luxmedzie. Młode ma 3.5cm i termin trochę podgonił i zgadza się z owulacją w końcu 🥰 Dzisiaj 10+3 I powiedziała, żeby powoli odstawiać luteinę 2x100: najpierw zejść na 1 dziennie, a później co drugi dzień. Okazuje się też, że Luxmed sam nie robi pappy (jedynie placówka w Wawie), ale mam to w pakiecie, więc dostałam podzlecenie do innego centrum medycznego we Wrocławiu i w sumie super, bo już się umawiałam sama prywatnie, a tak przynajmniej Luxmed za to zapłaci 😁
Nie mogę się doczekać prenatalnych, bo mam nadzieję, że wpuszczą Niemęża i w końcu zobaczy młode na ekranie, bo jeszcze nie miał okazji 😁 jeszcze w luxmedzie na ekranie to fajnie widać, ale już zdjęcia to jak drukowane kalkulatorem i muszę mu każdy element pokazywać i tłumaczyć na co patrzy 🤣

reklama
Dziewczyny 11+ czy was też przestają piersi boleć? Jakie macie z tym doświadczenia w innych ciążach. One nie bolą ciągle? Ciekawa jestem

Czyli raczej to normalne że może ten ból odchodzić. Wcześniej bolały bardzo i urosły o rozmiar przez co mam rozstępy. Ciekawe czy potem urosną jeszcze

Czyli raczej to normalne że może ten ból odchodzić. Wcześniej bolały bardzo i urosły o rozmiar przez co mam rozstępy. Ciekawe czy potem urosną jeszcze
Z mojego doświadczenia: przestały boleć ale potem jeszcze dość sporo urosły na koniec ciazy i w czasie nawalu po porodzie. No i taka przypominajka ze od 16tc można już zauwazyć wyciek mleka :D

Mi pierwszą ciążę całą rosły. Kupiłam na początku większe staniki, a jakoś później kupiłam kolejne, bo się nie mieściłam. A po porodzie jeszcze więszke, bo nie doceniłam rozmiaru 🤣

Mnie już nie bolą tak aktywnie, ale są bardziej wrażliwie, jak mi syn przykopie to mnie boli.

Z mojego doświadczenia: przestały boleć ale potem jeszcze dość sporo urosły na koniec ciazy i w czasie nawalu po porodzie. No i taka przypominajka ze od 16tc można już zauwazyć wyciek mleka :D
będziecie zbierać to mleko co zbierało się w piersi? Podobno zbierają do strzykawek i mrożą

reklama
Mi pierwszą ciążę całą rosły. Kupiłam na początku większe staniki, a jakoś później kupiłam kolejne, bo się nie mieściłam. A po porodzie jeszcze więszke, bo nie doceniłam rozmiaru 🤣

Mnie już nie bolą tak aktywnie, ale są bardziej wrażliwie, jak mi syn przykopie to mnie boli.
ja mam przywaznie tak że w nocy bardzo bolą i na wieczór. Ale mam brodawki wrażliwe. Ale wcześniej piersi były mega gorące. Ale pewnie później znowu to wróci. Zastanawiałam się czy ból piersi jest jakimś wyznacznikiem tego czy będzie mleko

Do góry