reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny, temat błahy i pewnie już się pojawiał - robicie hybrydę? Bo jestem dziś umówiona ale nie wiem czy robić, czy jednak ściągnąć 😬
Specjalnie się lekarza o to pytałam, można robić bo to nie ma żadnego znaczenia. Tylko myślę, że jak już ciąża będzie daleko to ściągnę, bo potem może być ciężko z chodzeniem żeby uzupełnić hahahah

Moja córka prawie tak samo wszystko, poza tym że zimą u nas max 19 stopni a często nawet zimniej 🙃 Ale póki co brak chorób myślę, że zawdzięcza braku rodzeństwa i nie chodzeniu do żłobka 😉

On mi tyle opowiadał o mojej fasolce i wszystkim dookoła w 7+1, że na tym etapie to nigdy się tyle nie nasłuchałam ☺️ Następna wizytę mam w 11+4, więc pewnie też już będzie trochę widać 🤞

Mojej przyjaciółce (tj jej dziecku) wada układu moczowego(dość poważna) wyszła dopiero na 3 prenatalnych 🙄 Dlatego tak ważne są te badania na każdym etapie, wtedy też można zupełnie inaczej do porodu i opieki neonatologicznej się przygotować.
widać, że to lekarz z pasji... że naprawdę jest zaangażowany!

zapomniałam powiedzieć... po prenatalnych okazało się, że typ jest starszy o 4 dni niż wcześniej określano i mój termin to.juz 27.07... no ale wiadomo, że chciałabym zostać na grupie 😂 albo po prostu rośnie długi po starym, który ma 197 cm wzrostu 🤷‍♀️
Łooo matko to na pewno po starym jak taki wysoki😄! Gdzieś wyczytałam że usg robione do 10 tygodnia pokazuje prawidłowy termin a później to już właśnie geny

Specjalnie się lekarza o to pytałam, można robić bo to nie ma żadnego znaczenia. Tylko myślę, że jak już ciąża będzie daleko to ściągnę, bo potem może być ciężko z chodzeniem żeby uzupełnić hahahah
i do porodu dobrze miec paznokcie "gołe" poczytajcie o tym, bo w razie nagłych cesarek lub znieczulenia to jest bardzo wazne dla anestezjologa...

Łooo matko to na pewno po starym jak taki wysoki😄! Gdzieś wyczytałam że usg robione do 10 tygodnia pokazuje prawidłowy termin a później to już właśnie geny
jest chłopcem więc niech sobie będzie wysoki bez obaw 😂
mama mojego partnera opowiadała mi, że jak był.jeszcze takim turbo.gówniakiem i jeździł.w wózku... był.juz tak długi, że co rusz słyszała za plecami . komentarze " takie duże dziecko w wózku wozi" 😂😂 kurde, czyżby czekało.mnie to samo 😂🤣

ja szczęśliwie miewam codziennie zachciewajki na jabłka i banany 🍎 🍌 czyli owoce, które wcześniej mogły dla mnie nie istnieć😆
Ja też mam codziennie ochotę na takie kruche zimne jabłko 🤤
Max 19 st? 😱 Matko i córko. U nas jak spadnie do 22 to się pompy włączają.
Mieszkam w starym domu, który trudno dogrzac, bo ma pełno mostków termicznych 😉 Ale my już zahartowani i przyzwyczajeni, chociaż ja muszę w kapciach i ciepłym swetrze zimą chodzić. Moja córka to w ogóle jakiś kosmos, bo w cienkich skarpetach pogina i cieniutkich getrach z body 🙈
zapomniałam powiedzieć... po prenatalnych okazało się, że typ jest starszy o 4 dni niż wcześniej określano i mój termin to.juz 27.07... no ale wiadomo, że chciałabym zostać na grupie 😂 albo po prostu rośnie długi po starym, który ma 197 cm wzrostu 🤷‍♀️
Wow, to ma po kim rosnąć 🙈 Jasne, że zostajesz z nami ♥️ nawet jakbys miała rodzic w terminie to na bank nie Ty jedna urodzisz w lipcu 😉

No i ja po wizycie. U mnie też przyspieszył dzieciak i według usg termin 30.07. Ma już 5,7cm. Prenatalne zrobione i wszystko git, nifty to formalność no plus ta płeć :)

Załączniki

• received_405996138519084.jpeg
    received_405996138519084.jpeg
    68,6 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Do góry