reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny, temat błahy i pewnie już się pojawiał - robicie hybrydę? Bo jestem dziś umówiona ale nie wiem czy robić, czy jednak ściągnąć 😬
Specjalnie się lekarza o to pytałam, można robić bo to nie ma żadnego znaczenia. Tylko myślę, że jak już ciąża będzie daleko to ściągnę, bo potem może być ciężko z chodzeniem żeby uzupełnić hahahah

Moja córka prawie tak samo wszystko, poza tym że zimą u nas max 19 stopni a często nawet zimniej 🙃 Ale póki co brak chorób myślę, że zawdzięcza braku rodzeństwa i nie chodzeniu do żłobka 😉

On mi tyle opowiadał o mojej fasolce i wszystkim dookoła w 7+1, że na tym etapie to nigdy się tyle nie nasłuchałam ☺️ Następna wizytę mam w 11+4, więc pewnie też już będzie trochę widać 🤞

Mojej przyjaciółce (tj jej dziecku) wada układu moczowego(dość poważna) wyszła dopiero na 3 prenatalnych 🙄 Dlatego tak ważne są te badania na każdym etapie, wtedy też można zupełnie inaczej do porodu i opieki neonatologicznej się przygotować.
widać, że to lekarz z pasji... że naprawdę jest zaangażowany!

zapomniałam powiedzieć... po prenatalnych okazało się, że typ jest starszy o 4 dni niż wcześniej określano i mój termin to.juz 27.07... no ale wiadomo, że chciałabym zostać na grupie 😂 albo po prostu rośnie długi po starym, który ma 197 cm wzrostu 🤷‍♀️
Łooo matko to na pewno po starym jak taki wysoki😄! Gdzieś wyczytałam że usg robione do 10 tygodnia pokazuje prawidłowy termin a później to już właśnie geny

Specjalnie się lekarza o to pytałam, można robić bo to nie ma żadnego znaczenia. Tylko myślę, że jak już ciąża będzie daleko to ściągnę, bo potem może być ciężko z chodzeniem żeby uzupełnić hahahah
i do porodu dobrze miec paznokcie "gołe" poczytajcie o tym, bo w razie nagłych cesarek lub znieczulenia to jest bardzo wazne dla anestezjologa...

Łooo matko to na pewno po starym jak taki wysoki😄! Gdzieś wyczytałam że usg robione do 10 tygodnia pokazuje prawidłowy termin a później to już właśnie geny
jest chłopcem więc niech sobie będzie wysoki bez obaw 😂
mama mojego partnera opowiadała mi, że jak był.jeszcze takim turbo.gówniakiem i jeździł.w wózku... był.juz tak długi, że co rusz słyszała za plecami . komentarze " takie duże dziecko w wózku wozi" 😂😂 kurde, czyżby czekało.mnie to samo 😂🤣

ja szczęśliwie miewam codziennie zachciewajki na jabłka i banany 🍎 🍌 czyli owoce, które wcześniej mogły dla mnie nie istnieć😆
Ja też mam codziennie ochotę na takie kruche zimne jabłko 🤤
Max 19 st? 😱 Matko i córko. U nas jak spadnie do 22 to się pompy włączają.
Mieszkam w starym domu, który trudno dogrzac, bo ma pełno mostków termicznych 😉 Ale my już zahartowani i przyzwyczajeni, chociaż ja muszę w kapciach i ciepłym swetrze zimą chodzić. Moja córka to w ogóle jakiś kosmos, bo w cienkich skarpetach pogina i cieniutkich getrach z body 🙈
zapomniałam powiedzieć... po prenatalnych okazało się, że typ jest starszy o 4 dni niż wcześniej określano i mój termin to.juz 27.07... no ale wiadomo, że chciałabym zostać na grupie 😂 albo po prostu rośnie długi po starym, który ma 197 cm wzrostu 🤷‍♀️
Wow, to ma po kim rosnąć 🙈 Jasne, że zostajesz z nami ♥️ nawet jakbys miała rodzic w terminie to na bank nie Ty jedna urodzisz w lipcu 😉

No i ja po wizycie. U mnie też przyspieszył dzieciak i według usg termin 30.07. Ma już 5,7cm. Prenatalne zrobione i wszystko git, nifty to formalność no plus ta płeć :)

Załączniki

• received_405996138519084.jpeg
    received_405996138519084.jpeg
    68,6 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Do góry